24 produkter
Pulsure indeholder som regel mindst tre forskellige funktioner:
Hvis du ikke har trænet før, kan et pulsur være en fantastisk måde at måle din træning på og følge dine fremskridt. Det er også et godt værktøj til at optimere din træning. For eksempel kan du køre intervaltræning og holde styr på, hvor hårdt du skal presse på for at få de ønskede resultater.
Pulsure har forskellige måder at gøre det på, men den mest almindelige måde er en aflæsning af, at du ligger stille, at den måler din puls, og at den tager udgangspunkt i tidspunktet på dagen.
Ved at træne med udgangspunkt i pulszoner kan du optimere din træning efter behov. Afhængig af din puls, så fokuserer din krop for eksempel på kondition eller på at forbrænde fedt. Du kan også bruge dit ur til at holde en bestemt puls for ikke at overanstrenge dig selv.
Det afhænger af, hvad du vil bruge uret til og hvilket budget du har. Der findes mange forskellige modeller. Lige fra de mest enkle, der ofte er designet til løb, til de avancerede multisportsure, der kan indstilles til flere sportsgrene. Læs vores test af pulsure for at se, hvilket produkt vi har valgt som bedst i test.
Specialiserede GPS-ure og pulsure fra klassiske producenter som Garmin, Suunto eller Polar har detaljerede træningstilstande og lang batteritid. Ofte er der batteri nok til flere dages træning med GPS tændt.
Smartwatches som Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch understøtter betydeligt flere funktioner via apps og har rigtig flotte skærme. Men de bruger også batteriet hurtigere. I bedste fald er der batteri nok til et par døgn – uden GPS tændt.
Hvis du løber eller cykler, så kan du stort set bare rive et sportsur ned fra hylden. Men hvis du vil bruge uret under dine yogapas, til padel, kajak, styrketræning eller noget helt andet, så bør du undersøge, om uret rent faktisk har en smart træningstilstand til netop din sport.
Det er surt at skulle angive favoritsporten som "andet", fordi uret ikke har en passende træningstilstand.
Blandt traditionelle ure til sport har der længe været stor forskel på de billige og de dyre modeller.
Ofte var de billigere ure ekstremt begrænsede i funktion og træningstilstand, men de er faktisk kun blevet bedre og bedre.
Faktum er, at du kommer ret langt med selv de billigste ure, som ofte har både pulsmåler, skridttæller, musikafspiller, kalorietæller og registrering af søvnrytme.
EKG (hjerterytme) er også en mulighed, og mon ikke det også snart findes i de billigere modeller.
På "Vores Puls", som DGI står bag, har de skrevet om fordelene ved at træne med et pulsur.