Opdateret
Alle æbleskivepander kan da bage æbleskiver! Ja, men nogle pander er bedre end andre, både i forhold til dit komfur, og i forhold til bagningen. Måske er en elektrisk æbleskivepande et bedre valg? Find den bedste æbleskivepande og maksimer julehyggen år efter år.
Hvad kendetegner den bedste æbleskive?
Det med smagen kommer helt an på opskriften
- få vores opskrift længere nede i guiden.
Resten er faktisk op til din æbleskivepande – i samarbejde med dit håndelag.
For at vælge den rette æbleskivepande må du først tage stilling til, om du vil bage æbleskiverne på komfuret eller en elektrisk æbleskivepande?
En elektrisk æbleskivepande er nem at bruge for store og små. Der er styr på temperaturen, og du skal egentlig bare have en stikkontakt i nærheden.
På komfuret er det en lidt anden sag.
Gas, glaskeramisk og induktion stiller forskellige krav til udformning og materialer.
Det er faktisk ret hyggeligt at bage æbleskiver. Og med en elektrisk æbleskivebager, så bliver det mere sikkert for børnene at hjælpe med at bage skiverne.
Fordele:
Ulemper:
Der er ikke ret mange elektriske æbleskivepander på markedet, men her kan du finde et par stykker:
Allerførst skal du vide, hvilken type kogeplade, du skal bruge æbleskivepanden på. Støbejern kan bruges på alle overflader, men alligevel er der lidt faldgruber.
Induktion kræver at pander og gryder har en magnetisk underside. Derfor går du aldrig galt i byen med en æbleskivepande af støbejern, som altid er magnetisk.
En æbleskivepande af aluminium skal have en kerne af magnetisk metal, ellers fungerer panden ikke på induktion.
Alle pander fungerer med gas, men alligevel skal du være opmærksom på undersiden og håndtaget.
En del æbleskivepander har en bagside, hvor hullerne er helt adskilte. Det kan give lidt udfordringer, når panden skal stå stabilt på risten over flammerne.
Derfor bør bagsiden være enten helt massiv eller have en "bro" af metal mellem hullerne.
Undersøg også, om håndtaget kan tåle den intense varme fra gasblusset.
Det samme gælder for en æbleskivepande til bål, men her er et metalhåndtag klart det sikreste valg i forhold til flammerne – husk et par gode grillhandsker.
Æbleskiver, syltetøj, flormelis og måske et glas gløgg eller to – det er smagen af december i Danmark. Og hvorfor ikke bage æblerskiverne selv ... på den bedste æbleskivepande.
De frosne kugler fra supermarkedet er naturligvis den letteste løsning.
Men smagen og konsistensen?
Nej, vel - de imponerer ikke ligefrem.
Og slet ikke, når du én gang har sat tænderne i en omgang helt friske og hjemmelavede æbleskiver.
Det er rent faktisk ret let at bage dine egne velsmagende æbleskiver helt fra bunden, så sæt julemusikken på, smøg ærmerne op og bag en omgang æbleskiver, der imponerer dine julegæster.
Her er en god gammel opskrift på æbleskiver (med gær), og vores bedste tips til at bage flotte æbleskiver: