1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Buskrydder Test: Her er de bedste buskryddere til din have

Elina Blom

Skal du i gang med at rydde krat, fjerne vildtvoksende ukrudt og trimme græskanter? Vi har testet buskryddere fra forskellige mærker, herunder Stihl, Husqvarna og AL-KO. Læs med og se, hvilket produkt, der er bedst i test.

Buskrydder Test: Her er de bedste buskryddere til din have

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Vi har testet buskryddere i forskellige miljøer med forskellige vegetationstyper. Vi har eksempelvis kørt dem på marker med luftigt stående ukrudt, i tæt vegetation og buskads og i højt græs og siv i og langs med grøftekanter.

Buskrydderne er brugt en hel arbejdsgang i alle tilfælde. Det indebærer, at vi har fyldt tanken helt op og derefter kørt dem, indtil benzinen er brugt op. Efter hver brug har vi skiftet klinge/tråd, inden næste gang - dels for at vurdere, hvordan de klarer forskellige arbejdsopgaver med forskelligt værktøj, dels for at se, hvor nemt det er at skifte.

Vi har vurderet driftstiden og fokuserer en del på den i testen, fordi tidseffektiviteten også påvirkes af teknikken og farten hos brugeren af buskrydderen.

Følgende aspekter ved buskrydderne har vi kigget ekstra nøje på:

  • Ydeevne: Hvor kraftfuld er den? Hvilke arbejdsopgaver kan den klare? Hvor går grænsen for hver buskrydders kapacitet? Hvor hurtigt arbejder den?

  • Ergonomi: Har buskrydderen god balance? Er den nem at styre under brugen? Aflaster selen kroppen på en god måde?

  • Driftstid: Hvor brændstofeffektiv er buskrydderen? Hvor længe kan du køre på en tank?

Vi har også medtaget faktorer som lydniveau, tilbehør og byggekvalitet. Samtlige aspekter er derefter vægtet i forhold til prisen på buskrydderen for at kunne give en retfærdig karakter.

Vi har testet et udpluk af populære buskryddere. Sammenlign priser og find tilbud på alle de testede buskryddere på PriceRunner.

1. Stihl FS 131 - BEDST I TEST BUSKRYDDER

Kraftfuld, let og velbygget buskrydder. Høj men ikke generende lyd.

Kraftkilde: Benzin Cylindervolumen: 36,3 kubik Sele: Ja Effekt: 1,4 kW Målt lydniveau: 104,2 dB Tilbehør: AutoCut C 25-2/art.nr. 40.027.102.137, kratklinge ø 250/25/art.nr. 41.127.134.100, klinge ø 200/25/art.nr. 41.127.134.203 Tank: 0,71 l Vægt: 5,8 kg Andet: Trådfødning med halvautomatik, 42 cm klippediameter

Stihl FS 131

Stihl FS 131 kategoriseres af producenten som en robust græstrimmer, men er bygget som, og præsterer helt afgjort som, en buskrydder. Endda en meget kraftfuld, let og velbalanceret én af slagsen.

Det er nemt at skifte tilbehør, fylde brændstof på og justere skaftet. Vores eneste anmærkning er, at Stihl endnu ikke har indført de praktiske klikdæksler til brændstoftanken. Den traditionelle model, der skal skrues af, er lidt besværligere. Men pumpen sidder dog praktisk placeret, og du har godt overblik over alle tænkelige knapper samt greb. Desuden kan du justere håndtaget uden brug af værktøj.

Kraftfuld og højlydt

FS 131 er som nævnt kraftfuld og støjer derfor en hel del. Men samtidig er lydprofilen slet ikke generende, den lyder mere som en firetakter med et ret diskret lydbillede. Der findes buskryddere, der larmer mere, end selv målingerne antyder. Men her er oplevelsen faktisk, at den larmer mindre. Som med alle andre havemaskiner med højt lydniveau så bør du bruge høreværn, når du bruger en buskrydder.

Denne buskrydder er ikke særlig tung at bære selv i længere perioder. Den er nemlig en velbalanceret buskrydder med en godt polstret sele, der aflaster dejligt. Vi oplever ikke, at den har særlig generende vibrationer. Derudover starter den altid med kun 1-2 træk – selv når den ikke har været brugt i et stykke tid.

Tæt på perfektion

FS 131 er velegnet, hvis du er ude efter en kraftfuld men samtidig alsidig buskrydder - og når du er klar til at betale lidt ekstra for god ergonomi og byggekvalitet.
Prisen er lidt for høj til, at den får maksimumkarakteren ... men det er tæt på. Til gengæld får du en masse tilbehør med til prisen.

Godt polstret selefin vibrationsdæmpning og velbalanceretaltid let at startekraftfuld
Lidt stramt tankdæksel

Prissammenligning

Sammenlign priser

STIHL Kratrydder FS 131

3.695 kr.

Stihl FS 131 Kratrydder

3.795 kr.

Stihl FS 131 Trimmere og kratryddere

3.795 kr.

2. Husqvarna 336FR - BEDSTE PREMIUMVALG BUSKRYDDER

Stærk og velbalanceret til langvarig brug for både husejere og professionelle

Kraftkilde: Benzin Cylindervolumen: 34,6 cc Lydniveau: 99 dB (målt) Maks. effekt: 8400 omdr./min Tankvolumen: 0,6 l Græsklinge: Multi 300-3 Sele: Balance 35 Trimmerhoved: T35 M12 Ryddeklinge: Scarlett 200-22 Vægt: 7 kg Andet: Halvautomatisk trådfødning

Husqvarna 336FR

Husqvarna 336FR er en rigtig velbalanceret og ret let buskrydder med høj kapacitet og stærk motor. Den leverer et vildt tidseffektivt resultat, uanset om vi anvender trimmertråd eller græsklinge.

Det er især afvejningen mellem kraft og bærbarhed, som gør at vi synes så godt om 336FR. Styrkemæssigt er den rigelig kraftig til den gennemsnitlige husejer. Men du ikke behøver selv at være muskuløs for at kunne bruge den i længere tid ad gangen.

Tråden har en godkendt holdbarhed, og rydder du i krævende terræn som krat eller kraftigt græs i rabatter og grøfter, så holder en rulle tråd til cirka to omgange. 336FR er bedre at bruge med græsklinge, når terrænet er krævende.

Selen er relativt simpel, men da buskrydderen er let og velbalanceret, kan den bruges.

Billede fra test af buskrydder Husqvarna 336FR - trimning af græs under stakit

Enkel vedligeholdelse på alle måder

336FR har mange indstillingsmuligheder for styret. Det kan blandt andet flyttes til siden og vinkles op eller ned. Til justeringen er der en stor vingemøtrik af plastic, som giver godt greb og styrke. Derudover har den seks indstillingshuller, som du kan hægte selen fast i og på den måde finde den bedste balance til dig.

Filterskift foregår uden brug af værktøj, hvilket er rigtig praktisk. Det består af en lille, rund knap, omtrent som en lille drejeknap til at justere skruen. Du fjerner dækslet, og derefter skifter du filteret.

Det er også nemt at skifte tilbehør. Man bruger altid det samme værktøj, og både klinge og skift af beskyttelse er med samme værktøj. Værktøjet følger med maskinen. Skal du skifte tråd, sætter du bare rullen i og lukker, så er det klaret. Det bliver simpelthen ikke lettere.

Behageligt støjniveau for en buskrydder

336FR har en relativt rar lydprofil, men er bestemt højlydt, og du bør som altid ved brug af buskrydder benytte høreværn.

Billede fra test af buskrydder Husqvarna 336FR - nærbillede

Motoren starter altid i første forsøg og har almindelig choker og pumpe.

Prisen er ret høj, men du får virkelig både kraft og konstruktion for pengene. Håndtagene af hård plastik og det faktum, at der er en del vibrationer giver imidlertid et lille minus. Det er ikke overdrevet meget, men lidt mere end hos topkonkurrenterne i samme prisklasse.

Husqvarna 336FR er velegnet, hvis du vil have en buskrydder, som alle voksne i familien har kræfter til at bære rundt på. Saven er let, men samtidig meget stærk og kan klare alle opgaver, som en gennemsnitlig husejer har behov for. Samtidig er vedligeholdelsen enkel, og det er også let at skifte tilbehør og indstille den.

Meget let og praktiskstærklet at startesmart trådskiftmange justeringsmuligheder
Plastikhåndtag med en del vibrationerret højlydt

3. Stihl FS 55

Tilpas kraftfuld til en stor grund med besværligt ukrudt

Energikilde: Benzin Cylindervolumen: 27,2 cc Tråddiameter: 2,4 mm Klippebredde: 42 cm Vægt: 4,9 kg Tankvolumen: 0,33 L Andet: Halvautomatisk trådfødning, AutoCut C 26-2 Brugermanual: PDF

Stihl FS 55

Stihl FS 55 er en ret let buskrydder i en praktisk størrelse. Stihl kalder den for en græstrimmer, men med tanke på, at den også kan udstyres med en klinge, der kan tilkøbes, fungerer den også glimrende som buskrydder. Faktisk klarer den sig bedst som buskrydder. Med kratklingen monteret kan du uden problemer rydde trælignende ukrudt, så med tanke på prisen får du masser af kraft for pengene.

Der findes bedre egnede modeller, hvis du skal bruge din buskrydder til tunge opgaver, eksempelvis grovere krat med en stammediameter over 3-4 centimeter. Har du derimod en mark fuld af ukrudt, store buske med kraftig stængel eller mindre, trælignende ukrudt, er FS 55 overlegen.

Brugervenlig buskrydder

Riggen er let at indstille og passer til både høj og lav. Alle knapper og greb sidder tydeligt placeret og er godt afmærkede, så buskrydderen er nem at blive fortrolig med. Stihl FS 55 er også relativt brændstofbesparende.

Selvom der ikke er plads til ret meget i tanken, kan vi rydde i hårdt terræn i lige over 50 minutter på en tank. Det kræver højst 2-3 træk i snoren at starte FS 55, selv ved sæsonens første start. Lydniveauet er normalt, men profilen lidt aggressiv – det er bedst at bruge høreværn.

Effektiv og gennemtænkt

FS55 rydder godt med både klinge og trådspole. Spolen holder også længe i hårdt terræn, og giver en god arbejdsbredde, så arbejdet bliver klaret hurtigt.

Selen er en enkeltsele, men behageligt polstret og tilstrækkelig i forhold til vægt og balance.

FS 55 er både brugervenlig og gennemtænkt, og den egner sig bedst, hvis du har masser af kraftigt ukrudt på grunden. Skal du bare rydde almindeligt græs, er den overdimensioneret, og så er du bedre tjent med en batteridrevet græstrimmer.

Skal du rydde svært gennemtrængeligt terræn, såsom ungskov, er den underdimensioneret. Hvis du ligger imellem disse yderligheder, er den derimod et udmærket valg. Den rydder meget tidseffektivt.

God konstruktionpasser til både høj og lavtidseffektiv
Kan ikke klare træer

4. Husqvarna 525 RX

Stærk buskrydder til både små og store projekter

Energikilde: Benzin Cylindervolumen: 25,4 cc Tråddiameter: 2,4 mm Klippebredde: 30 cm Effekt: 1 kW Vægt: 4,9 kg Andet: Trimmerhoved T35, halvautomatisk trådfødning, græsklinge Græs 255-4

Husqvarna 525RX

Husqvarna 525 RX er en buskrydder, der er velegnet, hvis man skal bruge lidt mere kraft, men samtidig vil have en maskine, der er let at bære.

Styrken kunne godt have været højere i forhold til prisen. Den kan sagtens klare både højt græs og velvokset krat, men når det er rigtig kraftigt, bliver det tungt. Som hobbymaskine der den dog imponerende. Den halvautomatiske trådfødning fungerer fejlfrit, du får mere tråd frem ved at trykke den mod jorden.

Kan køre i lang tid

Driftstiden med en fuld tank er cirka en time og ti minutter. Dette er glimrende i forhold til tankens volumen. Desuden kan vi godt lide, at den er så let at montere og komme i gang med.

525 RX er også brugervenlig, når du anvender den. Man forstår med det samme, hvordan tingene fungerer. Alle knapper sidder samlet, og det er problemfrit at foretage justeringer.

Buskrydderen starter ved koldstart på 2-3 træk. Den er nem at slutte ved at trykke en stopknap frem, og den skifter derefter automatisk til en tilstand, hvor du kan starte den igen. Desværre medfølger der kun en enkeltsele, hvilket er lidt nærigt med tanke på prisen, men den sidder godt, og polstringen virker tilstrækkelig i forhold til vægten.

Vi savner et bedre greb

Vi havde gerne set et betydelig bedre greb om håndtaget, som føles glat og giver et plasticagtigt indtryk. Derimod kan vi godt lide, at gassystemet er udformet, så den øverste knap er den største, i stedet for at det er den nederste som på mange andre maskiner. På den måde bliver det aldrig krævende at regulere kraften på buskrydderen.

Når vi kigger på helheden, oplever vi dette som en prisgunstig buskrydder, hvis man har brug for en brændstoføkonomisk, kraftfuld maskine med lav vægt.

Kraftfuldgod driftstidvægten
Glatte håndtagenkeltsele

5. Stiga SBC 700D AE

Batteribuskrydder, der fungerer bedst med klinge. Op til 90 minutters drifttid.

Type: Batteri 48 V (testet med 5 Ah) Batteritid: 35 min (belastet) Motor: 500 W (børsteløs) Tilbehør: 2,4 mm tråd, buskklinge Vægt: 6 kg Andet: Trådfremføring med halvautomatik, dobbeltsele

Stiga SBC 700 D AE

Stiga SBC 700D AE er en af – i skrivende stund – få buskryddere, der kører på batteri. Med klingen gør den et usædvanligt godt stykke arbejde, men med tråd bliver resultatet betydeligt dårligere.

Hver gang vi kører SBC 700D AE med trådrulle, bliver ydelsen dårlig, og batteritiden forringes. Batteritiden er på ingen måde dårlig, men med klingen får du mere end fire gange så lang driftstid.

Sløv trimning med tråd

Med trimmerrullen skal du trimme overfladerne uendeligt langsomt. Den er ganske enkelt for sløv til at følge med, når du går i normalt tempo.

1,5 timers drift med klinge

Med klingen får den betydelig længere batteritid. Vi trimmede i 1,5 time – vi løb faktisk tør for græs på vores teststrækning. Og på det tidspunkt lyste 2 ud af batteriets 4 statusindikatorer.
Ydelsen stiger også kraftigt, når du monterer buskklingen på. Klingen tygger sig igennem alle former for græs på en tidseffektiv måde. Du behøver ikke engang at bevæge trimmerhovedet langsomt hen over overfladen – som du ofte skal med en trådrulle.

Billede fra test af buskrydder Stiga SBC 700D AE - trimmer og sele

Komfortabel at trimme med

Håndtagene på SBC 700D AE giver godt greb. Knapperne er store, og du har en gul drejeknap ved det forreste håndtag, så du kan justere håndtagets vinkel. Skruen er som en drejeknap, så der kræves ikke værktøj.

Der medfølger en rigtig god sele med remme til begge skuldre. Og selen er ergonomisk og skøn at have på. En blød skumgummiplade fungerer godt ved hoften og yder beskyttelse mod timmerens øverste del.

Det er let at tage selen af buskrydderen. Derimod er det lidt mere omstændeligt at tage den på grund af krogen og den plastclips, som den sidder i. Du skal vende og dreje den, og der findes helt sikkert smidigere løsninger på markedet til det her.

Trådfremføringen sker på traditionel vis ved, at du banker trimmerhovedet i jorden.

Stiga SBC 700D AE passer dermed til dig, der er ude efter en buskrydder, der først og fremmest er beregnet til brug med buskklinge.

Buskrydderen har en lidt begrænset målgruppe i forhold til sin høje pris. Men hvis du tilhører den målgruppe, eller hvis du har Stiga-batterier fra tidligere, så du kan få indkøbsprisen ned, og så er den et godt køb.

Tidseffektiv med klingefin batteritid med klingebekvem og aflastende sele
Sløv med trådlidt bøvlet fastgørelse til sele

6. Stihl FS 89

Buskrydder med god balance og god ergonomi - bedst til græs og mindre arealer

Energikilde: Benzin Cylindervolumen: 28,4 cc Tråddiameter: 2 mm Klippebredde: 42 cm Vægt: 5,8 kg Andet: Skæreværktøj AutoCut C 25-2, kratklinge ø 250/25

Stihl FS 89

Stihls FS89 går under betegnelsen græstrimmer, men kan sagtens kategoriseres som en lettere buskrydder med tanke på ydeevnen. Den kan udstyres med klinge og har en såkaldt 4-mix-motor.

Det angives at være en motor, som tager det bedste fra både totakts- og firetaktsmotorer: høj trækstyrke, højt vridningsmoment, lav udstødning og lavt støjniveau. I praksis betyder det, at du kan benytte almindelig olieblandet benzin og samtidig få en hurtig acceleration. Så længe græsset ikke er alt for højt og tykt, kan FS89 følge med.

I tungere terræn må den derimod kæmpe hårdt og virker mere sløv. Trådfødningen er halvautomatisk, men fungerer ikke altid fejlfrit. Men plus for at det er muligt at trække tråden tilbage på rullen, hvis du kommer til at trække for meget ud.

Fedt tilbehør

Stihl har meget godt tilbehør og er til dels lykkedes rigtig godt med ergonomien. Med i pakken følger både beskyttelsesbriller og en sele med dobbelt skulderrem. Selen har tilpas med polstring og aflaster rigtig godt. Dette er helt afgjort en af de bedste seler, vi har testet.

Buskrydderen virker også velbalanceret. Arbejdstiden fra fuld til tom tank bliver ikke tung, og vægten er jævnt fordelt på kroppen. Desværre er det gummierede greb meget glat, så bliver du varm eller fugtig, bliver det glat. Gasknapperne virker også en smule overdimensionerede.

Benzinen i tanken rækker cirka en time og fem minutter. Det er godkendt, men så heller ikke mere med tanke på tankens store volumen. Det er nemt at skifte tråd og klinge.

FS89 egner sig bedst til brugere, der oftest har brug for græstrimning, men af og til vil have mulighed for lettere brug af buskrydder. Prisen er derimod på niveau med stærkere buskryddere.

Meget god selekan rulle tråd tilbagelet at bruge i længere tid ad gangen
Høj prisglat greb

7. AL-KO BC 330 B

Komfortabelt med fartpilot

Kraftkilde: Benzin Cylindervolumen: 32,6 cc Effekt: 0,9 kW Græsklinge: 2,4 mm tråd med 41 cm arbejdsbredde Sele: Ja Ryddeklinge: 25 cm stålklinge Vægt: 7,3 kg Lydniveau: 97,7 dB (målt) Tank: 0,8 l Andet: Vippeautomatik

AL-KO BC 330 B

AL-KO BC 330 B er en buskrydder med en god ydeevne i forhold til prisen. Den kan rydde både tætbevoksede grøftekanter og krat uden problemer. Vi regner ud, at vi i gennemsnit rydder i 1,5 time på en fuld tank, hvilket er et godt resultat med tanke på, at den også er ret stærk i forhold til prisen.

Upoleret

Omvendt har den ikke så meget mere at byde på. Den virker upoleret. For eksempel er den ikke særlig tung, men den er til gengæld ret ubalanceret, så den i stedet virker tung og bøvlet at have med at gøre.

Der medfølger en dobbeltsele, hvilket er en bonus med tanke på prisen. Men selen er tynd, og selvom den er dobbelt gør den ikke særlig meget for at aflaste vægten, som opleves som et problem.

Derudover kræver det en unbrakonøgle for at kunne indstille håndtaget til din højde.

Derimod sætter vi virkelig pris på, at BC 330 B har fartpilot. Det gør, at du slipper for at stå og trykke på gashåndtaget hele tiden, men i stedet kan koncentrere dig om at holde styr på maskinkroppen.

Helt okay konstruktion

Bruger du AL-KO BC 330 B nogenlunde regelmæssigt, så er den let at starte. Men så snart den har stået stillet et stykke tid, bliver den sværere at starte - selvom vi bruger miljøbenzin.

Byggekvaliteten føles god

Buskrydderen har et blødt cykelhåndtag beskyttet med skumgummi samt plastikhåndtag uden gummiering, der hvor gashåndtaget sidder. Stopknappen er let at komme til, og det samme er tankdæksel og luftfilter. Derimod sidder primeren gemt under luftfilteret, så du må føle dig frem til den.

Lyden den afgiver, er ikke vildt høj sammenlignet med konkurrenterne, men lydprofilen er belastende. Uanset hvad anbefales høreværn.

AL-KO BC 330 B egner sig først og fremmest til dig, der vil betale for kraft og ikke går så meget op i ergonomi og finesser.

Ret stærkfartpilot
Ubalanceret og tungsvær at starte efter stilstandbelastende lydprofil

Mere om buskryddere

En buskrydder er en praktisk havemaskine, hvis du har meget græs, krat og træagtig vegetation, som skal ryddes et par gange om året. Buskrydderen kan nemlig udstyres med både trådspole og forskellige slags klinger. På den måde får du en stor bredde i arbejdsopgaverne. Selve den tid, det tager at rydde et område, påvirkes i høj grad af din teknik og fremgangsmåde.

Hvis buskrydderen er tilstrækkeligt kraftfuld og udstyret med det rette værktøj, nedlægger den ukrudtet med det sammen, når du fører den hen over jorden. Med den rette teknik kan du rydde området både hurtigt og sikkert. Har du derimod en buskrydder med utilstrækkelig ydeevne til arbejdsopgaven, kommer du til at så stille længe ad gangen, fordi den ikke kan klare opgaven.

Klingen kan for eksempel sætte sig fast i trælignende vegetation og ikke have kraft til at knække den over, og ukrudt kan bøje sig i stedet for at skæres af. Enten kan buskrydderen klare opgaven, eller også kan den slet ikke være med. Det er derfor yderst vigtigt, at du køber en buskrydder, der kan håndtere de opgaver, du skal bruge den til.

Buskrydderen er som en motorsav med langt skaft og roterende klinge. Du tager en sele på, som du fastgør til maskinen, og styrer den derefter ved hjælp af hornstyret. Fordi de vejer mere end den lignende, mindre maskine, græstrimmeren, og har større motoreffekt, er selen et vigtigt tilbehør. En god ergonomi kræver blandt andet en god sele og et kraftigt antivibrationssystem i buskrydderen.

Det er også vigtigt at vælge en buskrydder med god balance mellem kraft og vægt. Du skal have kræfter til at gå med buskrydderen i hele driftstiden uden at opleve ubehag. Hvis du har ret tætte områder med krat eller sov, som måske også er svære at komme til, skal du bruge mere kraft og må således regne med en højere vægt. Er det derimod mere luftige områder med højt græs og lettere beplantning, kan du gå en størrelse ned og dermed normalt også en vægtklasse.

Tilbehør

Med til buskrydderen plejer der at følge både klinge og tråd. Men hvilken type klinge medfølger? Der findes nemlig forskellige typer af klinger, der er beregnede til forskellige behov:

Græsklinge beregnet til græs og lettere ukrudt

Kompostklinge beregnet til vanskeligt, filtret græs og ukrudt

Kratklinge beregnet til krat

Savklinge/buskryddersavklinge beregnet til trælignende vegetation

Fordelen ved en klinge er, at du slipper for at bekymre dig over tråd, der knækker, eller tykkelsen på det krat, du skal rydde. Den klarer for det meste både tæt krat og kraftigere buske.

Ulempen er, at du ikke får den samme klippebredde. I lettere forhold er tråden således bedst, du udnytter tiden mere effektivt. Har du sarte områder, der skal ryddes, er der også mindre risiko for skader, hvis du vælger tråden. Da tråden kan knække, er det vigtigt, at du vælger en buskrydder, der passer til en tilstrækkeligt kraftig tråd til den opgave, du vil bruge den til, og at vælge en buskrydder, hvor det er nemt at sætte ny tråd på.

Du kan købe trådruller, der er klar til at montere direkte på skaftet, men det er billigere at løbe løs tråd og selv rulle den på. Standard trådtykkelse er omkring 2,4-2,7 millimeter.

I takt med at klingen på buskrydderen bliver slidt, kan det blive nødvendigt at slibe den. Det kan derfor være en god idé også at anskaffe værktøj, så du kan file den: en fil og en filelære.

Husk at anvende passende beskyttelsesudstyr, når du bruger din buskrydder. Beskyttelsesbriller, handsker, sikkerhedssko og høreværn anbefales.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os