1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Computerskærm Test: Her er de bedste skærme i 2022

Daniel Hessel

Er det tid til en ny PC-skærm? Måske har du lyst til en højere opløsning, så gamingoplevelsen bliver endnu bedre? Eller nogle mere friske farve til det grafiske arbejde? Vi har testet et stort udvalg af skærme fra Dell, AOC, Asus og flere. Kig med i testen, og så kan vi måske hjælpe dig med at finde din nye skærm.

Computerskærm Test: Her er de bedste skærme i 2022

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle test selv og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Vi har anvendt skærmene i hverdagen, hvor vi har lavet alt fra at spille computerspil til at se film og redigere dokumenter. Vi har testet dem sammen med flere forskellige computere og via flere porte for at minimere fejlkilder.

Nogle af de faktorer vi har vægtet ved testen af computerskærmene, er:

  • Billedkvalitet: Hvor god er skærmens farver, gråtoner, lysstyrke og sorthed? Hvilke indstillingsmuligheder har den?

  • Brugervenlighed: Er den let at montere? Kan displayet justeres i højden/vinkles? Hvordan er funktionen til at ændre indstillinger (knapper, joystick m.m.)?

  • Konstruktion: Hvilke materialer har producenten valgt? Er der en bred kant omkring skærmen? Hvordan er byggekvaliteten?

  • Lydkvalitet: Har skærmen indbyggede højttalere, og hvor godt præsterer de i så fald? Kan de erstatte dedikerede højttalere?

Vi har vægtet alle faktorer og sat dem i forhold til, hvor godt skærmen egner sig til den målgruppe, den henvender sig til. Dette er endelig vægtet i forhold til computerskærmens prisværdi, som har resulteret i en samlet karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære skærme. Sammenlign priser og find tilbud på de testede computerskærme på PriceRunner.

1. Asus ROG Swift 24.5 PG259QNR

Bedste premiumskærm til gamere med høje krav

Målgruppe: Gaming Størrelse: 24,5 Paneltype: Full HD/IPS Opløsning: 1.920x1.080 Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 360 Hz Porte: USB 3.0, HDMI 2.1 x3, DisplayPort x1

ASUS ROG Swift PG259QNR

Asus ROG Swift 24.5 PG259QNR er en computerskærm i topkvalitet til gamere. Opdateringsfrekvensen er imponerende 360 hertz, hvilket er i det øverste område også for en premiumskærm. Spiller du spil, hvor frekvensen er vigtigt, så er det selvfølgelig et stort plus – men det kræver også, at du har en computer, der leve op til det.

Skærmen vejer jo en hel del

Den opleves generelt som stor og lidt klodset på skrivebordet, men størrelsen kommer dig til gode, når du sidder et stykke fra skærmen.

Det medfølgende stativ, fungerer godt. Men du får også en ekstra del med, som kan fastgøre skærmen direkte til bordet, og så du slipper for at bruge stativet.
Det er skønt, for ellers optager denne skærm en hel del plads. Nu kan du i stedet frigøre plads til andre ting.

Lækker skærm til gamere med høje krav

PG259QNR har en rigtig høj billedkvalitet. Det er en IPS-skærm med en meget flot farvegengivelse, knivskarp og flot sort farve. Vi mærker ikke flimmer eller lignende irriterende detaljer, og du har et rigtig godt billede, også selvom du sidder skævt i forhold til skærmen.

Hvis du stiller den i direkte sollys, får du problemer med en del refleksioner, men ikke i udpræget grad.

Asus ROG Swift 24.5 PG259QNR passer til dig, der har en virkelig højtydende computer i topklassen. Altså et bæst som kan presse den ydelse ud, som denne skærm derefter kan vise. Og nårh ja, et stabilt skrivebord med god plads.

Knivskarpt billede med fint farveomfang og god sort farveudmærkede funktioner til gameresmartat du kan slippe for stativfødderne
Dårlig energiklasselidt uhåndterlig

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

2. Dell P2720DC

Perfekt skærm hvis du arbejder med to skærme

Målgruppe: Hjemmebrugere/arbejdsskærm Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 2560x1440 Responstid: 5 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: VGA, DVI, HDMI, DisplayPort

Dell P2720DC

Denne 27-tommersskærm fra Dell er en alsidig og meget funktionel model. Den er ergonomisk set rigtig god, da den kan vinkles en hel del, uanset hvilken retning du vil vende den, og den er også nem at justere i højden.

Dell-P2720DC-1

En skærm til lidt af hvert

IPS-panelet giver skærmen en rigtig god farvegengivelse. Det er vores oplevelse, at den er lige så god til spil som for eksempel til redigering i Photoshop eller Lightroom. Farverne er ret kraftige, og kontrasten er dyb. Med nogle hurtige finjusteringer er det nemt at få et godt lys og en temperatur, der passer til den enkelte.

Dell-P2720DC-2

Er god med en kammerat ved siden af

Dell P2720DC har – som flere af deres skærme – et fint, minimalistisk design. Kanterne omkring den er tynde, og hele skærmen føles meget slank. Er du ude efter et multi monitor setup – altså flere skærme ved siden af hinanden – så er denne skærm velegnet takket være den tynde kant.

En anden ting som gør dit liv lettere, er, at P2720DC er konstrueret, så du kan tilslutte en skærm mere direkte til en port i denne, i stedet for at koble den til computeren eller lignende. På den måde sparer du på computerens porte, som jo ofte er ret begrænsede i antal.

Dell-P2720DC-3

Denne skærm er perfekt som arbejdsskærm eller studieskærm, hvor man for eksempel benytter flere skærme. Farverigdommen og den dybe kontrast gør den udmærket som arbejdsskærm. Den fungerer også udmærket til spil, men husk, at den kun har en opdateringsfrekvens på 60 hertz og 5 ms responstid, så er man på udkig efter en hardcore gamingskærm, er den et helt forkert valg. Men derudover er skærmen rigtig god og alsidig.

God farvegengivelsetynde kanterergonomisk designgod kontrast
Knap så god til spil

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

3. Philip Momentum 3000 27 m1n3500n

Målgruppe: Gaming/multimedia Størrelse: 27" 2.560 x 1.440 Paneltype: LED Opløsning: 2.560 x 1.440 Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 144 Hz Porte: Displayport, 2 stk. HDMI Andet: Indbyggede højttalere

Philips 27M1N3500LS

Philips Momentum 3000 27m1n3500n er en gamingskærm med LED-belysning og en opdateringsfrekvens på 144 Hz samt 1 ms responstid, hvilket også vil gøre sig godt for personer med et begrænset budget. Vi bemærker, at 27m1n3500n præsterer rigtig godt for et produkt i denne prisklasse.

27m1n3500n er en stilren skærm. Den har en sort finish med et minimalistisk look, der får den til at glide harmonisk ind både på kontoret og i stuen. Vi opfatter også, at menusystemet er let at navigere i, og hvis man har brug for at ændre lysstyrke eller lignende, går det smidigt.

Flot farvegengivelse, men desværre et statisk stativ. Billedmæssigt får man utroligt meget for pengene, farvegengivelsen er rigtig god, og de fleste farver føles fyldige, og vi opfatter også, at den sorte er rigtig god. Når vi tester skærmen, mærker vi, at skærmen kan være følsom over for ydre lyskilder, men ikke så markant, at man bliver forstyrret eller skal dreje skærmen væk.

27m1n3500n’s stativ kan hverken hæves eller sænkes, hvilket er et stort minus. Selvom man tager hensyn til skærmens pris, som er rigtig god, ville vi have sat pris på et mere ergonomisk tilpasset stativ.

God billedkvalitetfornuftig pris
Relativ lysfølsomkan ikke hæves eller sænkes

Prissammenligning

Sammenlign priser

Philips 27'' gamingskærm Momentum 27M1N3500LS/00

1.439 kr.

Philips Momentum 3000 27M1N3500LS 27" 2560 x 1440 (2K) HDMI DisplayPort 144Hz --> På fjernlager, levevering hos dig 07-05-2024

1.545 kr.

Philips Momentum 3000 27M1N3500LS - LED-skærm - 27 - 2560 x 1440 QHD @ 144 Hz - VA - 250 cd/m² - 4000:1 - HDR10 - 1 ms - 2xHDMI, DisplayPort - højta

1.575 kr.

4. 27M1N5500ZA/00

Solid gamingskærm

Målgruppe: Gaming Størrelse: 27 (16:9) Paneltype: VA Opløsning: 2.560 x 1.440 Responstid: 4 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: DVI, HDMI, DisplayPort

Philips Evnia 27M1N5500ZA

27M1N5500ZA/00 er en computerskærm rettet mod gamere, som med relativ hyppig opdateringsfrekvens sammen med lav responstid gør sig godt både i funktionalitet og effektivitet. Medfølgende stativ er godkendt ud fra sin stabilitet.

Billedkvaliteten på 27M1N5500ZA/00 er udmærket. Vi får en Quad HD-skærm, som er fantastisk, især når det gælder gaming. Vi bemærker, at den sorte farve er der – også selvom gråskalaen kan være lidt diffus. Farvegengivelsen er god, men skal finjusteres manuelt, for at farvegengivelsen bliver behagelig. Helhedsindtrykket er, at denne skærm vil gøre de fleste tilfredse.

Når det gælder gaming, gør 27M1N5500ZA/00 sig godt. 170 Hz rækker godt og giver en god og responsiv opdateringsfrekvens.

Spil som Cs:go, Fortnite eller PUBG giver 27M1N5500ZA/00 mulighed for at stråle. Dette er en skærm, der passer godt til den seriøse gamer, som vil have en fornuftig gamingskærm, hvor det er vigtigt med Hz af højere grad, en lav opdateringsfrekvens, men som samtidig ikke vil betale en alt for høj pris.

God farvegengivelsesolid billedkvalitet
Kunne have haft højere Hz

5. AOC Agon Pro AG254FG 4

Målgruppe: Gaming/redigering Størrelse: 27 (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 2.560 x 1.440 Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 360 Hz Porte: USB 3.0, HDMI x 2, DisplayPort x 2

AOC AG254FG

AOC er ingen nybegynder, når det gælder gamingskærme, og med Agon Pro 4 finder vi en 24,5 tommer gamingskærm, som gør sig til en multifunktionel skærm med en hel del smarte løsninger.

Agon Pro 4 er nem at sætte sammen, og i det ydre ser vi et klassisk gamingdesign. Vi sætter pris på de smalle kanter, og at der er RGB på hele bagsiden, hvilket giver en skøn fornemmelse. Vi finder også en lille projektor, som lyser logoet op på bordet, hvilket også her er en sjov feature. Skærmen har også et stativ, som er af den bevægelige slags, og som er let at dreje og vende, da størstedelen af vægten ligger i bundpladen.

Der medfølger et cover til at sætte rundt om skærmen, som beskytter mod uønsket lys. Coveret er nemt at sætte på takket være en magnetstrimmel, som gør monteringen meget nem.

Så når det handler om ydelse, har vi her en gamingskærm med en hel del imponerende specifikationer, især Agon Pro 4 Hz, som med en kapacitet på op til 360 Hz er meget imponerende, og vi mærker en stor forskel, når vi spiller. Som med mange skærme med højere Hz mærkes den største forskel, når vi spiller fps-spil som battlefield 2042, Warzone og ikke mindst Cs:go.

Den eneste ulempe ved netop denne skærm er, at vi finder, at kun display-porten understøtter 360 Hz, men ikke HDMI-udtagene, så hvis man leder efter en skærm til sin spillekonsol, bør man lede videre.

Agon Pro 4 er udstyret med en IPS-skærm, som gør sig godt. Farvegengivelsen er relativ korrekt, men vi mærker, at den er lysfølsom, som visse IPS-skærme ofte er.

Dette er en skærm, som gør sig optimalt til hurtigere spil, hvor Hz er vigtigt, f.eks.fps-spil og lignende, men måske er den ikke pengene værd, hvis man har en konsol og leder efter en skærm. Hvis det ikke er tilfældet, kan vi ganske enkelt anbefale Agon Pro 4

360 HzRGBpraktisk stativ
360 Hz kun med displayport

6. Huawei MateView 28"

Fremragende computerskærm til hjemmekontoret

Skærmtype: Office-skærm med LED-panel Størrelse: 28,1" Opløsning: 4K 3840 x 2560 pixel (højde-bredde-forhold 3:2) Lysstyrke: 185 nits Dimensioner: 604 x 181 x 481 millimeter Vægt: 6,2 kg VESA-understøttelse: Nej Opdateringshastighed: 60 Hz Responstid: 8 ms Indgange: 2 x USB 3,2. HDMI, Mini-DisplayPort, USB-C

Huawei MateView

Lad os gøre det klart fra starten, at Huawei MateView 28" er en skærm, der henvender sig til professionelle brugere i forskellige typer kontormiljøer – og til en vis grad også til professionelle brugere med forskellige slags kreative jobs. Men hvis der er tale om virkelig tung grafisk håndtering, såsom spil eller 3D-animation, skal du lede videre.

Denne skærm har en billedhastighed på en beskeden 60 hertz og en responstid på 8 millisekunder. Når det er sagt, er Huawei MateView 28 et skønt bekendtskab.

Pudsigt men alligevel brugbart format

Det, der stjæler showet, er højde-bredde-forholdet på 3:2. I en tid, hvor ultrabrede skærme og 21:9 er ved at blive det almindelige, kan dette billedformat virke lidt mærkeligt. Men det har helt klart sine fordele. Især hvis du værdsætter et godt overblik i højden.

For eksempel prøver vi at lave musik med Logic Pro på en Macbook Pro med skærmen, og det er faktisk noget af en åbenbaring. Du får et meget bedre overblik over kanalerne og behøver ikke at rulle så meget som med andre skærmtyper. Billedet er ikke særlig bredt, men det tilbyder 4K-opløsning og rummer derfor også en masse information i bredden.

Det er også en vidunderlig oplevelse at kunne se en hel webside uden at skulle rulle. Til tider føles det mere som at arbejde med en 38-tommer skærm end med en 28-tommer skærm, som den faktisk er.

Huawei-MateView-28

Ledningerne sidder i foden

Så hvor godt er billedet? Ja, som sagt: Hvis du har en computer, der giver dig mulighed for at bruge 4K-opløsning, får du et knivskarpt billede på denne skærm. Vi mener også, at farvegengivelsen er meget god, og lysstyrken på 185 nits er nok og måske endda for meget for langt de fleste brugere. Kontrasten og skarpheden vil bestemt heller ikke skuffe dig.

Skærmen er også en fornøjelse at se på med hensyn til form. Den har meget tynde skærmkanter og en metalfinish, der ser meget futuristisk og lækker ud.

Alle forbindelser er placeret i foden, hvilket betyder, at du ikke behøver at se på ledninger, der hænger under skærmen. Den har HDMI-port, mini-displayport, USB-porte (en ud af to er USB-C) og et output til hovedtelefoner.

Det, der er lidt trist, er, at indstillingsmulighederne er minimale. Det er muligt at vippe skærmen, og du kan justere højden med 11 centimeter, men mere end det får du ikke.

Dette er en skærm primært for dem, der leder efter et praktisk arbejdsværktøj. 3:2-forholdet kan gøre livet lettere for mange, og derudover leverer skærmen et kontrastrigt og lyst billede med høj opløsning og med fremragende farvegengivelse. Gamere bør på den anden side holde sig væk, men de hører heller ikke til er den tiltænkte målgruppe.

Farvegengivelselysstyrkedesign
Lav opdateringshastighed på skærmenfå justeringsmuligheder

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

7. Philips 345B1C

Prisbillig gigant til alle hjemmekontorets behov

Målgruppe: Kontor Størrelse: 34" (21:9) Paneltype: VA Opløsning: 3.440 x 1.440 pixel Responstid: 4 ms Opdateringsfrekvens: 100 Hz Porte: DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 x 2, USB-B x 1 (opladning), USB 3.2 x 4 (1 lynopladning), høretelefon, højttaler

Philips 345B1c

På papiret ser Philips 345B1C næsten ud til at have det hele: Stor, buet skærm med pæn opløsning, masser af porte, indbyggede højttalere og en forholdsvis lav pris. Ganske enkelt masser af kræs, hvis man har god plads på skrivebordet i hjemmekontoret.

Ustabil USB

Skærmen stille op som enhver anden, med den undtagelse at den har så mange porte på bagsiden, at du ender med at tømme hele din skuffe med kabler. Billedindgangene kan skærmen selv skifte imellem, hvis det ønskes, og den ene USB-port kan oplade en bærbar (90 W), hvis det skulle være nødvendigt. USB-portene er ikke så dårligt placeret som på visse skærme, men vi havde gerne set, at mindst en eller to var lettere at komme til, så man hurtigt kan tilslutte en USB-nøgle eller lignende.

USB og lyd er ellers de store minusser ved denne skærm. Højttalerne giver selvfølgelig ikke superlyd, og det havde vi heller ikke forventet, men de fungerer til tale. Uanset om vi slutter en Mac eller PC til skærmen, lykkes det derimod aldrig at få lydstyrkereguleringen til at fungere. Vi må ind i skærmens menusystem for at regulere den. Utroligt forstyrrende.

USB-portene passer deres arbejde for det meste, og det er rigtig smart at have alle tilslutninger gemt bagom skærmen. Af og til virker opkoblingen derimod ustabil i form af en tilsluttet modtager til musen lagger, og at USB-høretelefonerne hakker uden grund. Det kan kun løses ved at tage det hele ud, slukke skærmen og starte forfra, desværre rigtig generende.

VA på godt og ondt

Selve skærmen fungerer derimod rigtig fint. Det er selvfølgelig ærgerligt, at den kun har et enkelt VA-panel, men man slipper i det mindste for dårlige betragtningsvinkler, fordi skærmen er buet. På den måde gør skærmens form, at du aldrig rigtig bemærker ulempen.

Farvemæssigt klarer den sig rigtig godt, og vi får for det meste en ret naturlig farveskala på hele skærmen. Derimod mangler enhver form for HDR og nyere teknologi. Samtidigt kommer vil hurtige spillere rynke på næsen over begrænsningen på 100 hertz, men til mindre krævende gamere og til kontorarbejde er det fint.

Vi er lidt irriterede over den tilsyneladende ustabile USB-hub, som ellers er et stærkt argument for at vælge denne skærm frem for en uden samme funktion. Men i det store hele er vi alligevel rigtig tilfredse med Philips 345B1C som stor kontorskærm, især med tanke på prisen.

Funktionsrigfin skærmgode indstillingsmuligheder
Volumenkontrollen til højttalerneUSB-hubben er ustabil

8. MSI Optix MAG272CQR

Prisbillig buet spilleskærm

Målgruppe: Gamere Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: VA Opløsning: 2.560 x 1.440 pixel Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 165 Hz Porte: DisplayPort, HDMI, 2 USB

MSI Optix MAG272CQR

MSI Optix MAG272CQR udnytter sin størrelse maksimalt med en skarpere kurve end gennemsnittet. Den ligger i en benhård kategori og praler samtidig med lidt højere opdateringshastighed end gennemsnittet, selvom den ikke er helt i top.

Ekstra buet

Med en buet design på 1500R krummer MSI's skærm mere end andre. Den kan godt dele vandene lidt, men den giver faktisk en god oplevelse, fordi du kan sidde tættere på den 27 tommer store skærm.

MSI's software har både en række gode pre-indstillinger til såvel kontorarbejde som spil og rigtig gode muligheder for at indstille skærmen helt efter dine egne præferencer og smag.

Opdateringshastigheden ligger på 165 hertz, altså en smule højere end standarden 144 hertz. Det et er ikke på niveau med professionelle skærme, men kombineret med opløsningen og understøttelsen af AMD Freesync får du et glidende billede, selv med lidt svagere hardware.

Men i praksis er forskellen mellem 144 og 165 hertz ikke noget, man lægger mærke til.

USB til tilbehør

Skærmens ydeevne giver gode resultater. Den har rigtig god farvegengivelse og HDR-understøttelse. Førstnævnte gør, at skærmen også er ret godt til andet end spil, altså mere som kontorskærm, hvis du foretrækker det.

Udformningen fungerer også godt til hjemmekontoret, fordi MSI har ladet det buede design være centralt i formsproget. Sammen med et lysende logo på bagsiden gør de rene linjer, at skærmen giver et sobert indtryk. Foden stritter ud til alle sider og fjerner lidt af det rene design.

På bagsiden finder vi ud over billedtilslutninger to USB-porte til tilbehør. Perfekt til at tilslutte mus og tastatur. Derimod sidder begge porte (som gerne måtte have været flere) lidt dårligt placeret, så brug dem til tilbehør, som du ikke skal flytte så tit.

MSI Optix MAG272CQR er et prisbilligt valg, hvis du er på udkig efter en buet gamingskærm i god kvalitet. Den kraftigere krumning passer måske ikke til alle, men i denne størrelse synes vi, at det fungerer godt.

Stilren skærmgod farvegengivelsestore indstillingsmuligheder
Svært tilgængelige USB-portekrumningen kan virke voldsomkun understøttelse af AMD Freesync

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

9. AOC C24G1

Høj billedkvalitet, hurtig med frækt design

Målgruppe: Gamere Størrelse: 24 tommer (16:9) Paneltype: VA Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 144 Hz Porte: VGA, DisplayPort 1.2, HDMI 1.4x2 Andet: Justerbar i højden, AMD FreeSync

AOC C24G1

AOC C24G1 er en buet computerskærm henvendt til gamere. Den har en rigtig hurtig opdateringsfrekvens og lav responstid i forhold til paneltypen og bliver derfor en god mellemting, hvis man er på udkig efter en skærm med både høj billedkvalitet og hurtig responstid.

Tiltalende design

Det buede design skal give en mere opslugende oplevelse. Det er ikke noget, vi oplever, men derimod giver det et stilmæssigt touch til en produktgruppe, der ellers normalt er lidt intetsigende i designet - eller fuldstændig overdrevet. Vi oplever ingen problemer med forvrængninger eller lignende som følge af en buede form. Det fungerer simpelthen rigtig godt.

Den meget tynde ramme udenom giver kun få døde områder, og skærmen virker derfor kompakt på trods af størrelsen på 24 tommer. Det er meget nemt at justere skærmen i højden, du skubber den bare let op eller ned.

Den er også supernem at installere, fordi monteringen foregå helt uden værktøj. Der medfølger kabler til skærmporte, så du kan udnytte hele dens kapacitet. Strømkablet er desværre meget godt og begrænsende.

God skærmkvalitet

AOC C24G1 er ensartet belyst og har en god skarphed. Tonen i billedet er en smule gulligt, når den testes med fabriksindstillingerne. Sortheden er også lidt svag. Men betragtningsvinklen er godkendt, og farverigdommen er høj. Desuden er gråtonerne jævne.

Det er dog nødvendigt at bruge tid på at kalibrere C24G1, og det bør være det første, du gør, inden du sætter dig til at spille. Det skyldes, at de forudindstillede fabriksindstillinger er lidt underlige i farverne.

Heldigvis er der masser af indstillingsmuligheder og en række færdige profiler beregnede til forskellige spiltyper. Du kan desuden oprette to bruger selv med gemte indstillinger.

Mangler i brugervenligheden

De fysiske knapper på underkanten af rammen er desværre meget små og derfor svære at skelne fra hinanden. Med tanke på hvor mange indstillingsmuligheder skærmen har, kunne de have været placeret mere brugervenligt og gerne også lettere at skelne fysisk fra hinanden.

Grænsefladen til indstillinger kunne også have været mere brugervenligt. Den er ret rodet. Sortheden kan desværre ikke kalibreres helt godt, uden at det går ud over detaljeringsgraden. Skærmen har en acceptabel antirefleksbehandling, og lagging er begrænset.

I forhold til prisklassen er AOC C24G1 et meget godt køb til en gamer, der har den nødvendige hardware til specifikationerne - altså en tilstrækkeligt god computer.

Vild billedkvalitet (efter kalibrering)hurtig responstidhøj opdateringsfrekvensflot designlet at justeremange indstillingsmulighederenkel monteringgodt udvalg af porte
Meget kort strømkabelvanskelige menuer

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

10. Viewsonic VP2768

Prisbilligt alternativ med tæt på prof-ydeevne

Målgruppe: Hverdagsbrugere, influencere Størrelse: 27 tommer (16:9) Paneltype: IPS (LED-baggrundsbelyst) Opløsning: 2560x1440 Responstid: 14 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: Displayport 1.2, Mini Displayport 1.2, Displayport Out, HDMI 1.4 x 2, USB 3.0 x 5

Viewsonic VP2768

Viewsonic VP2768 er en LED-belyst skærm med IPS-panel fra LG Display. Den skiller sig ud ved at have QHD-opløsning. Hvis man leder efter en 27-tommersskærm med QHD-opløsning, opdager man hurtigt, at det kan være en temmelig dyr historie, men net op dette alternativ er ret prisbilligt.

Skærmen er meget sober at se på med sine tynde skærmkanter. De måler kun otte millimeter. Det tynde design gør, at skærmen helt mangler porte på siderne. Men du har alligevel rigeligt med ind- og udgange på bagsiden.

foden er både flot og meget nemt at justere på alle tænkelige måder. Den kan justeres i højden, vinkles til siden, vippes og roteres, så du bør nemt kunne finde den optimale vinkel.

Fine forudindstillinger

VP2768 tilbyder masser af funktioner til at indstille billedet, og menuerne er forholdsvis lette og pædagogiske at navigere rundt i. Der er en række forskellige, forudindstillede kalibreringstilstande, og de fungerer faktisk så godt, at man som regel ikke behøver at justere manuelt bagefter.

Skærmen har en sorthed, der kan anses som gennemsnitlig for prisklassen. Kontrastforholdet på 1000:1 er også på niveau med andre, lignende skærme. Når det gælder gråtoner præsterer skærmen forbløffende godt. Farverne er også mættede og gengives korrekt.

Masser af tilslutninger

Det er som nævnt en hel del tilslutninger: Displayport 1.2, Mini Displayport 1.2, Displayport-udgang, to HDMI-tilslutninger og hele fem USB 3.0-tilslutninger. Desværre har skærmen slet ungen højttalere, hvilket nok har været nødvendigt for at kunne bibeholde et rene, tynde design.

VP2768 er et eksempel på, hvordan en skærm med lidt ældre panelteknologi stadig kan kvalificere sig til brug i mere krævende sammenhænge. Med en opdateringsfrekvens på 60 Hz og en responstid på 14 ms er skærmen derimod ikke en gamingskærm, men det er på den anden side heller ikke meningen.

Leder du efter en stor skærm med rimeligt høj opløsning, der skal anvendes til mere hverdagsagtige formål, så virker den næsten lidt for god. Hvis man roder med foto, design eller videoredigering, vil man nok sætte pris på Viewsonic VP2768.

Flot designfin farvegengivelsemange tilslutninger
Ingen højttalere understøtter ikke AdobeRGV eller ProPhotoRGB

11. AOC Agon AG274FZ

Konsol/pc gamingskærm

Målgruppe: Gaming Størrelse: 27 Paneltype: Full HD Opløsning: 1.920 x 1.080 Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 260 Hz Porte: USB-A, HDMI 2.1 x 3, DisplayPort x 2

AOC AG274FZ

Med AOC Agon AG274FZ finder vi en solid computerskærm rettet mod gamere. Med en opdateringsfrekvens på 260 Hz gør den sig rigtig godt, især når det gælder f.eks. fps-spil. Vi er glade for, at AOC har valgt at nøjes med 260 Hz, da det rækker godt, især for det store publikum.

Skærmen vejer en del som følge af den gennemtænkte konstruktion, hvor man har mulighed for både at dreje og hæve skærmen, hvilket giver mulighed for at finde en bekvem position.

Solid skærm med fornuftige specifikationer.

Når det gælder billedkvaliteten, noterer vi en rigtig god farvegengivelse, hvor film såvel som spil gør sig rigtig godt. Dog finder vi, at det sorte niveau kunne have været lidt dybere.

AG274FZ gør sig desværre ikke supergodt, når det gælder refleksioner eller direkte sollys, og vi er ofte nødt til at skrue lysstyrken op eller vende skærmen væk på f.eks. solrige dage.

AG274FZ fra AOC er til dig, der vil have en gamingskærm, der har en højere opdateringsfrekvens og en funktionel konstruktion, men hvis du har et meget lyst rum eller lignende, bør du søge videre.

God farvegengivelse260 Hz
Refleksionsfølsom

12. AOC Agon 4 AG274QXM

Målgruppe: Gaming/redigering Størrelse: 27 (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 1.920x1.080 ved 360 Hz Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 170 Hz Porte: USB 3.0, HDMI x 2, DisplayPort x 2

AOC AG274QXM

Denne 27 tommer store skærm fra AOC er en skærm, der gør sig godt i gamingsegmentet og har en hel del gode features. Vi kan f.eks. godt lide, at logoet oplyser skærmen underneden. Byggekvaliteten er god, men det er værd at bemærke, at AG274QXM er af den tungere type med en samlet vægt på hele 8 kg.

Desuden har AG274QXM et Full HD IPS (Mini led) panel, som gør sig godt til det meste, og vi finder en farvegengivelse, som føles fyldig og virkelighedstro. Man skal dog foretage nogle mindre korrigeringer af standardudførelsen. Navigeringen i den indbyggede menu føles helt ok. Ligesom mange andre IPS-skærme er AG274QXM følsom over for eksterne lyskilder som f.eks. vinduer, lamper eller andet lys, der rammer skærmen, hvilket i sig selv kan være irriterende, hvis man ikke har det mørkt i hjemmet eller undlader at rette skærmen mod direkte lyskilder.

AG274QXM tilbyder også 170 Hz, hvilket gør sig rigtig godt, når det gælder spil med en større fart som f.eks. CS:GO, warzone og lignende, hvor 170 Hz-opdateringen giver et så klart billede som muligt ved f.eks. hurtigere vendinger.

AG274QXM gør sig bedst i gaming-hjemmet, hvor man spiller hurtigere fps-spil og lignende. Den gør sig også bedst i et hjem, der ikke er alt for lyst, da IPS-skærmen i sig selv er meget følsom over for lys udefra.

170 Hzgod farvegengivelse
Tunglysfølsom

13. Philips 379M1RV

Målgruppe: Gaming/redigering Størrelse: 27 (16:9) Paneltype: 4K IPS Opløsning: 3.840 x 2.160 Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 144 Hz Porte: USB 3.0, HDMI x 2, DisplayPort x 2

Philips Momentum 329M1RV

329M1RV fra Philips er en multifunktionel skærm, som tilbyder både en højere Hz og 4K-kompatibilitet. Når det gælder 329M1RV’s design, er den i princippet identisk med 279M1RV. Den har et stabilt stativ, der er nemt at justere til en behagelig position, fordi det både kan hæves og sænkes, hvilket giver brugeren ergonomiske muligheder. Som oftest med stærke stativer finder vi også, at helheden bliver tung.

Som vi tidligere har nævnt, har 329M1RV et klassisk Philips-design, hvor minimalisme og funktionalitet gør den til en relativt flot skærm, der gør sig godt både på kontoret og i stuen.

Farvegengivelsen er rigtig god, og vi sætter pris på de naturtro, velfyldte farver, hvor den sorte og kontrasterne også gør sig rigtig godt. Når det gælder gaming, praler 329M1RV af sin 4K-kompatibilitet, hvor vi finder en fantastisk skarphed og dybde. Hvis du ikke har en konsol, som er 4K-optimeret, men spiller på pc, så er det værd at bemærke, at dette også kræver en meget stærk computer, som kan klare det højere pres, der kommer med 4K-gaming.

4Kergonomisk stativflot farvegengivelse
Høj pris Besværlige menuer

14. Philips Momentum 279M1RV

Målgruppe: Gaming/redigering Størrelse: 27 (16:9) Paneltype: 4K IPS Opløsning: 3.840 x 2.160 Responstid: 1 ms Opdateringsfrekvens: 144 Hz Porte: USB 3.0, HDMI x 2, DisplayPort x 2

Philips Momentum 279M1RV

Philips er ikke ny inden for skærme, og med 279M1RV har vi en 4K IPS-skærm, som kommer ind i det højere prissegment.

Designmæssigt bemærker vi, at 279M1RV har et klassisk Philips-design, hvor vi også genfinder det klassiske stativ, som Philips gør så godt. Stativet har en god tyngde og har gode funktioner som f.eks., at det kan hæves og sænkes, hvilket giver god ergonomi.

Et stærkt og stabilt stativ giver selvfølgelig også en tyngde, hvilket altså gør 279M1RV til en af de tungere modeller, når det gælder gamingskærme.

279M1RV tilbyder en god farvegengivelse og skarphed. Den opfanger virkelig farver og kontraster på en effektiv måde, hvilket giver en naturtro oplevelse og også gør den optimal, når det gælder redigering af f.eks. billeder eller film.

Med sin 4K-kompatibilitet gør 279M1RV sig rigtig godt. Som de fleste gaminginteresserede ved, er 4K af en helt anden verden, og med sine 144 Hz er det rigeligt. Det kan dog være godt at vide, at man bør have en utroligt stærk computer for til fulde at kunne udnytte alle 144 Hz i 4K.

4K-kompatibelstabil konstruktionflot farvegengivelse
Høj prisbesværlige menuer

15. Lenovo Thinkvision P27h-20

Flot kontorskærm med mulighed for plads til mobilen

Målgruppe: Kontor Størrelse: 27" (16:9) Paneltype: IPS Opløsning: 2560 x 1440 pixels Svartid: 6 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: USB-C, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, USB 3.1 x 4, hovedtelefoner, Ethernet, højtaler

Lenovo ThinkVision P27h-20 (61E9GAT6EU)

Lenovo Thinkvision P27h-20 gør sit bedste for at være et prismæssigt overkommeligt alternativ til både en skærm og en dockingstation til din bærbare computer. Hvis det netop er alt i ét, du leder efter, er det en rigtig fornuftig skærm - selv om prisen nok er lidt høj.

Alt i ét

Hele idéen her er, at du blot skal tilslutte et USB-C-kabel til din bærbare computer for at sende billedet ud til den eksterne skærm og få lidt sjovere lyd fra de indbyggede højttalere, end din bærbare computers højtalere kan levere - samtidig kan skærmen tage sig af alle dine tilslutningsmuligheder.

På bagsiden finder du fire USB-porte sammen med et hovedtelefonstik og et netværksstik. Da USB-C kan klare en hel del i en ledning, er det også alt, hvad du behøver for at kommunikere med computeren - herunder opladning med op til 65 watt.

USB-hubben er næppe den hurtigste på markedet, det samme gælder for de indbyggede højtalere, som næppe heller de bedste - men begge dele gør deres arbejde upåklageligt. Det gælder også for de andre tilslutningsmuligheder.

Selve skærmen kan stilles i både stående og liggende stilling, og bordstativet giver en meget fleksibel indstilling af skærmen generelt. I bunden af skærmen finder du et lille hak, der er beregnet til at placere telefonen i.
Men ak! Hakket er ofte alt for smalt til at kunne rumme de lidt større telefoner eller telefoner med et cover. Her ville en indbygget trådløs oplader nok have været bedre.

Lav opløsning

Det noget høje prisskilt retfærdiggør til dels mulighederne for tilslutning, men det kniber lidt når det kommer til selve skærmen. Kanterne omkring skærmen er relativt tykke, samtidig med at vi må nøjes med en opløsning på 1440p. Det fungerer helt fint, men føles lidt nærigt i forhold til prisen og størrelsen.

Det samme gælder for opdateringshastigheden på 60 hertz og en lidt langsom responstid. Thinkvision foregiver absolut ikke at være en spilskærm, men det føles lidt lavt.

På den anden side er der intet galt med farvegengivelsen og den sorte farve. Det ser godt ud hele vejen igennem, men uden virkelig at blæse os bagover.

Lenovo Thinkvision P27h-20 vinder virkelig på at drage fordel af USB-C-formatet, og det er her, dens styrke ligger. Dog er opløsningen og de tekniske kvaliteter en smule for dårlige til virkelig at retfærdiggøre prisen.

Mange forbindelserproblemfri USB-C-løsningmange indstillinger
Lidt høj prislidt lav opløsning til prisentemmelig kedelige højtalere

16. AOC 32" CQ32G2SE

VA-Panel med hurtig responstid

Målgruppe: Private brugere Størrelse: 32 (16:9) Paneltype: VA-panel Opløsning: 2560 x 1440 Svartid: 1 ms Opdateringshastighed: 165Hz Porte: DVI, HDMI, DisplayPort Andet: Indbyggede højttalere

AOC CQ32G2SE/BK

AOC 32" CQ32G2SE er en 32-tommer skærm med en attraktiv pris, samtidig med, at den holder relativt høj billedkvalitet. Frem for alt er farvegengivelsen rigtig god, VA-panelet stråler på dette område med hensyn til pris. De sorte farver er også klart godkendte.

Desværre er skærmen imidlertid meget følsom over for refleksioner. For eksempel, hvis du sidder i nærheden af et vindue eller lignende, afspejler den det omgivende miljø, og du får svært ved at se, hvad du laver. Panelet ser også ud til at være følsomt over for lodrette bevægelser, for eksempel bliver det sløret, når vi scroller ned på sider.

AOC-32-CQ32G2SE

Ikke-justerbar stander, der vejes op af 165 Hz

Kvaliteten er solid. CQ32G2SE er faktisk ret stilfuld med sine tynde, røde kanter i bunden og stativets stabile design. En stor ulempe er dog, at stativet er fast, så du kan ikke hæve eller sænke det for at justere skærmen til din sædehøjde. I betragtning af skærmens målgruppe, så føles det som en ulempe.

CQ32G2SE leverer ikke kun god farve, den er også udstyret med 165 hertz i opdateringshastighed og 1 millisekund i responstid, som VA-panelerne tidligere har haft problemer med. Selvfølgelig gør disse egenskaber en mærkbar forskel, hvis du for eksempel spiller spil på skærmen. AOC 32" CQ32G2SE er velegnet til dem, der ønsker en større skærm med både høj Hz og lav ms, men samtidig ikke går på kompromis med farvegengivelse. Har du derimod brug for en skærm, som du kan justere i højden, og som kan modstå refleksioner fra vinduer, så skal du lede videre.

Høj Hz og lav msgod farvegengivelsegod sort gengivelse
Ikke-justerbar standerfølsom over for lys

17. Dell U2720Q

Velegnet til billedredigering og video

Målgruppe: Premium multimedieskærm Størrelse: 27 tommer (16:9) Paneltype: VA Opløsning: 27" 3840 x 2160 Responstid: 5 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: HDMI, Displayport, USB-C Andet: Justerbar i højden/siden

Dell U2720Q

Med sine smalle kanter og et fantastisk og enkelt design er Dell U2720Q kategoriseret som en premiumskærm, som de fleste tilsyneladende vil placere i gaming-sektionen, men som egentlig har en bredere målgruppe.

Den er langt fra kun en gamingskærm.

U2720Q er en IPS 4K-skærm, der er utroligt god til at finde detaljer i billeder og film. Selv små objekter som for eksempel thumbnails på YouTube giver den så meget skarphed og detaljerigdom, at selv de mindste detaljer, som man ellers let går glip af, er synlige.

Denne skærm er perfekt til video- og fotoredigering. Med sin enorme opløsning og fine skarphed er det en fornøjelse at arbejde i Photoshop eller redigere film i videoredigeringsprogrammer.

Gamingmæssigt fungerer U2720Q også godt, men fordi den kun er på 60 hertz, virker den lidt gammeldags. Dagens gamingmarked går i stadig højere grad mod 120 hertz, og det er det, vi forventer af en gamingskærm i denne prisklasse. Hvis du er hardcore gamer, er du måske ovenikøbet vant til 240 Hz (og en hurtig responstid), og så er denne skærm ude af billedet.

Naturtro farver og lidt lysfølsom

Spiller du derimod spil, der ikke er baserede på hurtige eller svigende bevægelser, så er U2720Q en fantastisk skærm, som vil gøre de fleste tilfredse. Farverne er naturtro, og skærmens 27 tommer byder på en "stor" oplevelse.

Desværre kan den være lidt lysfølsom, især for refleksioner, og bør ikke placeres lige ud for et vindue.

Skærmen er udstyret med USB-C-stik til din computer. Bruger vi den til Macbook, får vi kun 30 hertz, så denne skærm henvender sig primært til PC'er. PC-producenterne bruger derimod i stadig højere grad USB-C.

Har du en Mac, er dette måske ikke den rigtige skærm for dig, og heller ikke hvis du spiller spil med hurtige bevægelser. Men har du en computer med Windows og kan lide at arbejde med billedredigering eller redigere film, så er Dell U2720Q en skærm med kanongode farver og udmærket skarphed.

Utrolig skarphedfin farvegengivelsestilrent design
Lav frekvensdårlig kompatibilitet med Machøj responstidmange refleksioner

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

18. AOC CU34P2C

Målgruppe: Hjemmebrugere/gaming Størrelse: 34 (16:9) Paneltype: VA Opløsning: 3.440x1.440 Responstid: 4 ms Opdateringsfrekvens: 60 Hz Porte: DVI, HDMI, DisplayPort Andet: Indbyggede højttalere

AOC Pro-Line CU34P2C

AOC 34 CU34P2C er en curved billedskærm, der har en god billedkvalitet. Frem for alt føles farvegengivelsen både naturtro og giver en solid sort farve. Det bliver dog ret hurtigt tydeligt, at CU34P2C har en tendens til at flimre, når man fx scroller gennem hjemmesider eller lignende, hvilket i længden bliver frustrerende.

CU34P2C er også lysfølsom, og når den udsættes for refleksioner udefra, skal vi ofte trække gardiner for eller vinkle skærmen for at kunne se ordentligt.

Udseendemæssigt har CU34P2C tynde, fine rammer rundt om skærmen og et stativ, der er let at hæve og sænke. Dog finder vi, at stativet er noget begrænset i lodret vinkling.

CU34P2C passer til dig, der er ude efter en større skærm, der giver både bredde og flot farvegengivelse til f.eks. redigeringsprogrammer, hvor man f.eks. redigerer film eller billeder. Eller til dem, der har brug for at have flere faner/programmer i gang samtidig, men som ikke vil have flere skærme.

God farvegengivelse
Flimrendebegrænset ergonomi

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Mere om computerskærme

Computerskærmen er ofte noget, som du køber i forbindelse med, at du anskaffer en stationær computer. Men mange vælger også at købe en større skærm til deres bærbare computer, som de kan tilslutte, når de sidder ved skrivebordet.

Der er mange fordele ved at have to skærme. Dels kan du fordele programmer og andet over to flader og dermed få mere plads og større vinduer, når du arbejder.

Du kan også - hvis du har en lille, bærbar - øge skærmstørrelsen, når du skal arbejde med mere præcisionskrævende opgaver. Desuden er det ergonomisk bedre at se lige frem på en computerskærm end skråt nedad på den bærbare computers skærm.

Køb af computerskærm

Når du skal vælge computerskærm, bør du tage udgangspunkt i dine behov og din pengepung. Forskellige computerskærme har nemlig forskellige specifikationer, så de passer til forskellige målgrupper. En computerskærm beregnet til computerspil, en såkaldt gamingskærm, har eksempelvis fokus på høj opdateringsfrekvens og lav responstid. Derimod bør en computerskærm beregnet til billedredigering eller kontorarbejde have fokus på aspekter som en bred betragtningsvinkel, perfekt farvegengivelse og god kontrast.

Det som i bund og grund styrer ovenstående faktorer, er hvilken type panel der sidder i skærmen.

  • TN-panel

Denne type panel egner sig til gamere - især til spil der kræver hurtig reaktionsevne eller hurtigere bevægelser - fordi det har en kort responstid. Kort responstid medfører blandt andet bedre håndtering af bevægelser i billedet, de bliver skarpere. Derimod egner panelet sig dårligere, hvis du arbejder med stillbilleder, fordi betragtningsvinklen er smal og billedkvaliteten dårligere end med andre paneltyper. TN-paneler koster ofte en smule mindre.

  • VA-panel

Er du ude efter en skærm med god billedkvalitet, er VA-panelet et godt valg. Den er velegnet, hvis du retoucherer billeder eller laver andet grafisk arbejde. Den egner sig dog mindre godt til gamere, da den ofte har en dårligere responstid en TN-panelet og du dermed risikerer et utydeligt billede i eksempelvis intense kampscener. Der kommer dog stadig flere VA-paneler med en god balance mellem hurtig responstid, høj opdateringsfrekvens og god billedkvalitet.

  • IPS-panel

En mellemting mellem TN- og VA-panel. Denne skærmtype har god billedkvalitet, men sjældent lige så høj som et VA-panel, og en rimelig responstid, dig normalt dårligere end hos et TN-panel. Den har en god balance mellem disse faktorer, hvorfor den passer til en ret bred målgruppe.

Forstå skærmens specifikationer

Når du ved, hvilken skærmtype du er ude efter, og hvilket budget du har til rådighed, er det nemmere at filtrere i udvalget hos forhandlerne. Men for at gøre det nemmere, gennemgår vi nogle flere specifikationer.

Størrelse

Skærmstørrelsen er selvfølgelig en afgørende faktor, når du skal vælge computerskærm. Hvor stor skærm har du brug for? Igen er det et spørgsmål om behov.

Skal du arbejde med billedredigering eller se film, er en stor skærm at foretrække. Men det afhænger også af, hvor langt væk du sidder. Skal du eksempelvis spille spil, er det ikke smart at skulle bevæge hovedet til siden for at kunne se hele indholdet.

Man plejer at sige, at computerskærme på 21-27 tommer er et godt interval at kigge indenfor for menigmand. Størrelsen måles diagonalt. 1 tomme svarer til 2,54 cm.

Opløsning

Det er ikke nok at have en stor skærm, hvis du vil have høj kvalitet på det viste, du skal også have en høj opløsning. Især hvis du ofte ser film.

Opløsningen angiver, hvor mange pixel (dvs. billedpunkter) skærmen har. Alt grafisk i skærmen er baseret på pixel, så jo flere skærmen understøtter, des mere detaljeret bliver billedet. Det bliver dog også mere krævende for computeren. Skal du have en stor skærm med høj pixeltæthed, er du ogås nødt til at have en computer, der har kræfter til at generere indholdet.

Langt de fleste computere i dag kan uden problemer håndtere en opløsning på 1080p (full HD). Den opløsning kan i dag anses som standard. Men hvis du er mere velbevandret inden for film - eller for nylig har køb et TV - er du formentlig klar over, at efterfølgeren 4K er på vej med stormskridt. Vil du have en skærm på mere end 27 tommer, og har du en kraftfuld computer, er 4K (dvs. 2160p) det sejeste du kan købe. Imellem de to findes også 1440p.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os