1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Stortest: Crosstrainere - Kom i form med testens 10 modeller

Daniel Agerhult

Leder du efter en træningsmaskine, der lader dig træne både over- og underkroppen? Så skal du overveje at købe en crosstrainer. Vi har testet crosstrainere fra flere mærker, herunder Xterra Fitness, SOLE Fitness og Tunturi. Læs med i testen og se, hvilken crosstrainer, der er bedst i test.

Stortest: Crosstrainere - Kom i form med testens 14 modeller

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner. De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

  • Brugervenlighed: Hvor let er træningscomputeren at bruge? Passer den til både høje og lave brugere? Er crosstraineren let at flytte? Hvor tydelig er brugsanvisningen?

  • Kvalitet og design: Hvor godt er crosstraineren konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvilken type modstand har den? Hvor nøjagtig er målingen af puls, kalorieforbrænding osv.? Hvilke garantier er der?

  • Funktionalitet: Er crosstraineren front- eller bagdrev? Er der en hylde til tablet? Understøtter det trådløst pulsbælte?

  • Ydeevne: Hvor kraftig er den maksimale modstand? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor stor er skridtlængden? Hvor kraftigt er svinghjulet?

Vi har givet hver enkelt crosstrainer karakter i forhold til prisværdien, dvs. hvor god den er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

1. Titan Life C65 - BEDSTE LAVPRISVALG

Smart crosstrainer med mange træningsprogrammer og praktisk hylde til telefonen

Type: Baghjulsdrevet Skridtlængde: 40 cm Svinghjul: 6 kg Træningsprogrammer: 21 stk. Modstandstype: Elektromagnetisk Modstandsniveauer: 16 stk. Maks.-modstand: ca. 260 W ved normal frekvens Maskinvægt: 52 kg Maks.-personvægt: 130 kg Display: 5,3” ikkebaggrundsbelyst LCD Q-faktor: 11 cm Længde: 156 cm Bredde: 78 cm Højde: 166 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Energikilde: El Garanti: 1 år Tilbehør: Bluetooth Brugsanvisning: PDF

Titan Life C65

Titan Life Crosstrainer C65 er en stilren træningsmaskine med lav maskinvægt og mange forprogrammerede træningsprogrammer. Den har en udfordrende modstand, og vi kan lide, at den har en hylde til at stille telefonen på. Hylden gør det muligt at se film eller YouTube samtidig med træningen.

Stabil trods lav vægt

C65 er udstyret med et drivkraftsystem, som de kalder ”Drive force system”. Det betyder, at maskinen genererer mere modstand, end hvad svinghjulet vejer. I hverdagen betyder det, at du har en udfordrende crosstrainer, som ikke vejer så meget, og som du nemt kan stille væk.

Trods den lave vægt står den stabilt på jorden; selv under hårde træningspas, hvor modstanden og frekvensen er høj. Den har en noget kortere arm- og skridtlængde end mange andre crosstrainere, vi kan finde i træningscentrene.

Hvis du derfor er vant til at træne på crosstrainere i træningscenter, kan det være, at du føler, at denne crosstrainer er lige det korteste. Derimod er afstanden mellem fødderne rigtig god. Normalvis har baghjulsdrevne crosstrainere en højere Q-faktor (bred afstand mellem fødderne) end forhjulsdrevne modeller, hvilket kan føles unaturligt og ubehageligt.

Håndpulssensorer og fint udbud af programmer

Titan Life C65 er fuldspækket med mange forskellige træningsprogrammer, hvilket er gavmildt med tanke på prisskiltet. Den har et display, som viser de vigtigste træningsinformationer, men desværre er den ikke baggrundsbelyst, og i et mørkt rum kan vi ikke se, hvad displayet viser.

Som de fleste andre modeller er den også udstyret med håndpulssensorer, hvilket betyder, at du kan holde øje med pulsen under træningen og endda køre forskellige pulsprogrammer. Desværre sidder pulssensorerne ikke på svingarmene, men på to håndtag nær displayet. Du kan altså ikke måle pulsen, samtidig med at du holder på svingarmene.

Titan Life Crosstrainer C65 passer fint til hjemmetræningen og er en model for hele familien. Den lette vægt gør det enklere for dem, der ønsker at gemme den væk mellem træningspassene. C65 passer udmærket til nybegynderen, men den har også tilstrækkelig modstand til dem, som er lidt mere trænede.

Mange træningsprogrammerhylde til telefonlav Q-faktor
Ikke baggrundsbelyst displaykort arm- og skridtlængde

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

2. Hammer Cross-Motion BT

Model til rimelige penge med mange træningsprogrammer og smarte funktioner

Type: Baghjulsdrevet Skridtlængde: 37 cm Svinghjul: 20 kg Træningsprogrammer: 22 stk. Modstandstype: Elektromagnetisk Modstandsniveauer: 16 stk. Maks.-modstand: 350 W Maskinvægt: 40 kg Maks.-personvægt: 130 kg Display: 5,5” LCD Q-faktor: 21 cm Mål (L x B x H): 123 x 53 x 164 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls (pulsur købes separat) Energikilde: El Garanti: 2 år Tilbehør: Bluetooth Brugsanvisning: PDF

Hammer Cross-Motion BT

Hammer Cross-Motion BT er en smart og kompakt crosstrainer fra tyske Hammer. Den er spækket med forskellige træningsprogrammer, som du nemt navigerer sig rundt i ved hjælp af den smarte rulleknap.

Høj Q-faktor og flot konstruktion

Præcis som de fleste baghjulsdrevne crosstrainere har Cross-Motion også en høj Q-faktor. Det indebærer, at afstanden mellem pedalerne bliver større i forhold til forhjulsdrevne modeller. Det kan virke ubehageligt, indtil man vænner sig til det. Det kan være rart at vide på forhånd.

Det her er en kompakt og flot crosstrainer, som er let at gemme væk - når du har behov for det. Den lette konstruktion gør også, at skridt- og armlængde kan blive lige det korteste, især for dem der er lidt længere. Crosstrainerens lave maskinvægt betyder også, at maskinen virker ustabil; det opleves især, når frekvensen og modstanden øges.

Rulleknappen giver en let navigerbar træningscomputer

Den praktiske rulleknap midt på konsollen hjælper dig til nemt at vælge mellem de forskellige træningsprogrammer. Computeren er nem at forstå, og med et par enkelte tryk er du i gang med træningen. Rulleknappen kan endda også bruges til at øge frekvensen og modstanden under træningen, hvilket er et stort plus.

Crosstraineren er udstyret med Bluetooth, hvilket gør det muligt at tilkoble både pulsur og trænings-apps. Pulsuret indgår dog ikke i prisen. Hvis du vælger at bruge nogle trænings-apps, kan du placere telefonen på hylden under displayet. Desuden findes der også et USB-stik på siden af konsollen, hvor du hurtigt kan oplade din mobil, hvis batteriet er ved at dø.

Indholdsrig crosstrainer til en rimelig pris

Hammer Cross-Motion BT har en god pris, når vi kigger på det store indhold. Den passer især til dig, der har brugt en crosstrainer med en høj Q-faktor og en kort skridtlængde før - og har kunnet lide det.

Eftersom den er let at rykke rundt på, passer den i et hjem, hvor den skal gemmes væk mellem hvert træningspas.

Smart rulleknapUSB-stikhylde til telefon/tabletkompakt
Kort arm- og skridtlængdehøj Q-faktorustabil ved høj frekvens/modstand

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

3. Finnlo Cleverfold CF70 BT

Praktisk og prisvenlig crosstrainer med Bluetooth, hvis man vil kunne klappe sin maskine sammen

Type: Baghjulsdrevet Skridtlængde: 38 cm Svinghjul: 18 kg Træningsprogrammer: 22 stk. Modstandstype: Permanent magnet Modstandsniveauer: 16 stk. Maks. modstand: 350 W Maskinvægt: 44 kg Maks. brugervægt: 130 kg Display: 5,5 tommer baggrundsbelyst LCD Q-faktor: 20 cm Længde: 170 cm Bredde: 60 cm Højde: 162 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 3 år Tilbehør: Bluetooth, USB-port

Finnlo Cleverfold CF70 BT er en ekstremt praktisk crosstrainer, som desuden kan klappes sammen. Ud over, at den er let at stille væk, er den også udstyret med, i forhold til prisen, moderne teknik, såsom Bluetooth og USB-port. Den er kompatibel med flere træningsapps som f.eks. Kinomap og iConsole+. Lige under displayet er der en hylde til at stille sin mobiltelefon på, og USB-porten gør det muligt at oplade din mobil, mens du træner.

Smarte løsninger til små hjem

CF70 BT har flere gennemtænkte løsninger, hvis man har begrænset plads. Hovedrammen er nem at klappe sammen og transporthjulene er svingbare, så det er nemt at flytte crosstraineren på egen hånd. I sammenklappet tilstand fylder den ifølge producenten 50 % mindre, og vi er enige i, at forskellen er markant sammenlignet med en mere traditionel model.

Selvom der er flere bevægelige dele og maskinen er forholdsvis let, så virker CF70 BT både stabil og velbygget. Den er udstyret med fire justerbare ben, som sikrer, at maskinen står stabilt på underlaget, selv ved høj belastning. Det er altså vigtigt, at crosstraineren står på et hårdt underlag. Hvis den for eksempel står på en blød træningsmåtte, bliver den ustabil. Hammer tilbyder desuden tre års garanti, hvilket må betragtes som meget generøst.

Behagelig Q-faktor

Cleverfold CF70 BT er baghjulsdrevet, og det betyder normalt, at fødderne kommer længere fra hinanden. Det kan virke ubekvemt, hvis man ikke er vant til det, men det er faktisk ikke tilfældet her. Q-faktoren er sammenlignelig med flere forhjulsdrevne maskiner, og placeringen af fødderne føles naturlig. Q-faktoren står for, hvor langt der er mellem pedalerne/fodstøtterne. En potentiel køber skal tage højde for, at den kompakte konstruktion kan gøre skridtlængden lidt kort, især for personer over 185 cm.

Finnlo Cleverfold CF70 BT er et meget godt valg, hvis du vil have en crosstrainer derhjemme, men tidligere har syntes, at der ikke var plads nok. CF70 er fint udstyret, og det er vores oplevelse, at køberen får meget for pengene. Det øger desuden trygheden, at producenten tilbyder tre års garanti.

Let at klappe sammengod garantibluetooth
Kort skridtlængdeustabil på blødt underlag

4. Finnlo Fly RX

Tung og stabil crosstrainer med touchskærm og flere indstillingsmuligheder

Type: Forhjulsdrevet Skridtlængde: 45-55 cm Svinghjul: 12 kg Træningsprogrammer: 12 stk. Modstandstype: Elektromagnetisk Modstandsniveauer: 16 stk. Maks.-modstand: 400 W Maskinvægt: 95 kg Maks.-personvægt: 150 kg Display: 10” baggrundsbelyst LCD Q-faktor: 12 cm Mål (L x B x H): 130 x 91 x 167 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls (pulsur købes separat) Energikilde: El Garanti: 3 år Tilbehør: Bluetooth/wi-fi Brugsanvisning: Svensk PDF

Finnlo Fly RX

Finnlo Fly RX er en innovativ crosstrainer med en spændende touchskærm. Softwaren har både wi-fi og Bluetooth, hvilket gør den kompatibel med flere trænings-apps. Det er muligt manuelt at justere skridtlængen, og vi kan også lide, at svingarmenes udformning giver mulighed for flere forskellige greb.

Stabil crosstrainer med flere indstillinger

Det her er en bastant konditionsmaskine fra tyske Finnlo/Hammer på hele 95 kilo. Den er ekstremt stabil og tåler en høj maksimal personvægt. Vi kan lide, at producenten tilbyder en gavmild garanti, eftersom det sender et signal om, at materialevalget er slidstærkt.

Den her crosstrainer har mange forskellige indstillinger og er derfor et godt valg til den store familie. Du kan for eksempel justere skridtlængden manuelt i et interval på 10 cm. Du bør dog tænke på loftshøjden der, hvor du har tænkt dig at stille den, da pedalerne sidder forholdsvist højt. Du kan forvente at skulle have din egen højde plus 45 cm til loftet, for at det hele passer.

Moderne og flot touchskærm

Fly RX er udstyret med en elegant touchskærm, hvor både YouTube og Google Chrome er installeret på forhånd. Vi er imponerede over interfacet, som tillader en at se det aktuelle træningsprogram samtidig med YouTube. De integrerede højttalere har dog en ringe lyd og kan ikke sammenlignes med eksterne højttalere.

Den har selvfølgelig Bluetooth, som åbner op for muligheden for at synkronisere træningscomputeren med diverse trænings-apps, hvilket kan øge træningsmotivationen. Den kan endda også kobles til et pulsur – det er dog noget, du skal betale ekstra for. Vi synes, at pulsuret skulle indgå i prisen, når man er oppe i den her priskategori. Hvis man vil bruge sin egen tablet, er der en hylde til den lige under displayet.

Kan anvendes af mange

Fly RX fra Finnlo er et udmærket valg til hjemmefitness, hvor der er flere brugere til samme maskine. Den burde også kunne bruges i boligforeninger og lignende, da den tåler meget anvendelse og høj belastning.

Lækkert interfaceflere indstillingsmulighedergavmild garanti
Højden kan blive et problemdårlige højttalerepulsur ikke inkluderet

Prissammenligning

Sammenlign priser

Finnlo FLY RX

21.444 kr.

5. Christopeit Sports CS5

Lavprismodel med overraskende høj ydeevne

Skrittlengde: 31 cm Antal Træningsprogram: 1 stk Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 8 stk Maskinvekt: 40 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 140 cm Mål (Bredde): 59 cm Mål (Højde): 171 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja Energikilde: Selvgenererende Brugervægt: 150 kg

Christopeit Sport CS5

Christopeit Sports CS5 er med sin pris i bunden af lavprisklassen utroligt billig. Byggekvaliteten er god for en lavpris-crosstrainer, hvilket den meget høje maks. brugervægt vidner om. Skridtlængden er tilstrækkelig for middelhøje kvinder, men er lovlig kort for højere mænd.

Styr og håndtag er behagelige med en god højde. CS5 har en permanent magnetmodstand og behøver derfor ingen strømledning. Dette gør sammen med transporthjulene og den lave maskinvægt CS5 let at flytte.

Træningscomputeren har ingen forprogrammerede træningsprogrammer, og modstanden justeres manuelt med et lille hjul. Displayet er mindre intuitiv, da forkortelserne er på tysk. Dette udgør dog ikke noget reelt problem, da både træningscomputer og display er meget simple, og mange brugere foretrækker nok også denne enkelhed.

Meget lav prisgod byggekvalitetingen ledninghøj maks. brugervægt
Sparsom skridtlængdemindre intuitivt display

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

6. FINNLO Ellypsis E3000

Velbygget med kraftig modstand og USB-port

Type: Forhjulsdrevet Længde: 165 cm Bredde: 55 cm Højde: 158 cm Skridtlængde: 50 cm Svinghjul: 10 kg Træningsprogrammer: 7 stk. Modstandstype: Permanent magnet Modstandsniveauer: 15 stk. Maskinvægt: 70 kg Maks. brugere: 2 stk. Vægt: 150 kg Display: 5,3 tommer, baggrundsbelyst Transporthjul: Ja Pulsmåler: Ja (understøtter trådløs pulsmåling) Energikilde: Netstrøm Garanti: 3 år Video: Demo

Finnlo Ellypsis E3000

FINNLO Ellypsis E3000 er en frontdrevet premiummodel med moderne design og USB-port til opladning af mobil/tablet under træning. Under displayet er der en hylde til en tablet. Derfor dækker en tablet desværre displayet, så det ikke er muligt at have overblik over træningen. USB-porten gør i det mindste, at tabletten ikke risikerer at løbe tør for batteri imens.

Lidt spøjst design

Du ændrer modstand under træningen med to knapper, der er placeret under displayet sammen med alle de andre knapper, der hører til træningscomputeren. Det havde været bedre, hvis de i stedet var placeret separat, så du nemt kan finde dem, selv når du er meget træt. Over kontrolpanelet sidder der en blæser, som desværre er underdimensioneret og køler minimalt. Det havde været smartere at placere hylden her i stedet, så displayet ikke kunne blive skjult.

Velbygget crosstrainer, men...

Ellypsis E3000 er robust og har en rigtig stor skridtlængde. Frontdrevet muliggør en bedre, mere elliptisk skridtbevægelse sammenlignet med baghjulsdrevne crosstrainere. Den maksimale modstand er kraftig, og man kan godt køre rigtig hårde træningspas. Crosstraineren står desuden stabilt på underlaget selv med maksimal belastning, hvilket kan være et problem på mindre stabile modeller. E3000 er udstyret med store transporthjul af plastic, der fungerer acceptabelt på blødere underlag. På hårdere underlag som parketgulve er de desværre værdiløse, og flytning kan give ridser i gulvet. Trods anmærkningerne, så er E3000 samlet set en velbygget crosstrainer, som kan holde til hård træning.

Kraftig modstandUSB-port
Tablet skjuler displayetsvag blæsermangelfulde transporthjul

7. DKN XC-210

Kraftig crosstrainer med lang skridtlængde og hældning i tre trin

Prisklasse: Elite Type: Forhjulstrukket Skridtlængde: 54 cm Svinghjul: 26 kg Træningsprogram: 12 stk. Modstandstype: Elektromagnetiske Modstandsniveauer: 24 stk. Maks. modstand: 400 W Maskinvægt: 85 kg Maks. brugervægt: 150 kg Display: 6,7" baggrundsbelyst LCD Q-faktor: 8 cm Længde: 170 cm Bredde: 73 cm Højde: 169 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpulsmåler (pulsbånd købes separat) Kraftkilde: Net Garanti: 1 år Tilbehør: Bluetooth / Indbyggede højttalere / Ventilator Brugsanvisning: PDF

DKN XC-210

DKN XC-210 er en meget komfortabel og fleksibel crosstrainer med en nøje tilpasset skridtlængde. Den har et rigtigt svinghjul, der sikrer tung modstand, og det er muligt manuelt at justere hældningen i tre niveauer.

Komfortabel med naturlig q-faktor

Allerede ved første skridt reagerer vi på, hvor skøn og fleksibel XC-210 er. Den er fremstillet med en blødere overflade på fodpladen, som gør det komfortabelt for fødderne - endda også uden sko.

Crosstraineren har en lav q-faktor, hvilket betyder, at fødderne står mere naturligt langt fra hinanden. Modeller med høj q-faktor kan give en unaturlig position, hvor man står alt for bredbenet, hvilket er mere almindeligt på de baghjulstrukne crosstrainere.

Lang skridtlængde

Den har en længere skridtlængde end flere andre modeller i vores test, hvilket gør den særligt velegnet til høje mennesker. Den er også udstyret med en finesse, hvor man manuelt kan justere hældningen i tre trin. Hvis crosstraineren er indstillet til trin tre, kommer den ekstra højt op fra gulvet. Vi anbefaler derfor at sikre, at loftshøjden er tilstrækkelig i det rum, hvor crosstraineren skal placeres. Regn med, at du skal bruge ca. 45 cm plus din egen højde i loftshøjde.

Praktisk træningscomputer med hylde til tablet/telefon

XC-210 er udstyret med en ukompliceret konsol med de mest almindelige genvejsknapper for nemmere valg af modstand. På det baggrundsbelyste display vises den vigtigste træningsinformation med en flot grænseflade. Selve træningscomputeren er nem at forstå, og du lærer hurtigt at navigere mellem de forskellige træningsprogrammer.

Vi kan godt lide, at den har en hylde under displayet, hvor man kan placere sin telefon eller tablet. Vi havde dog ønsket, at hylden var beklædt med gummi eller lignende, da en crosstrainer kan bevæge sig en del ved høj belastning, og tabletten dermed kan falde på gulvet. På forsiden af hylden er der også en ventilator, som er beregnet til at køle af ved svedige træningspas. Desværre kan ventilatoren ikke vinkles, hvilket betyder, at luften havner i maveområdet, hvor den ikke har nogen særlig effekt.

Stærk med valgfri hældning

DKN XC-210 er et godt valg til dig, der leder efter en kraftfuld crosstrainer med lang skridtlængde. Med i købet får du også skønne fodplader og mulighed for at vælge hældning, hvilket tilfører yderligere en dimension til din træning.

Skønne fodpladerlang skridtlængdegod q-faktorhældning i tre trin
Kan blive for højdårlig ventilatorikke gummibeklædt hylde

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

8. DKN XC-190i

Smuk crosstrainer med stor skridtlængde og Bluetooth

Prisklasse: Premium Type: Forhjulstrukket Skridtlængde: 54 cm Svinghjul: 10 kg Træningsprogram: 12 stk. Modstandstype: Elektromagnetiske Modstandsniveauer: 32 stk. Maks. modstand: 350 W Maskinvægt: 54 kg Maks. brugervægt: 130 kg Display: 5,5" baggrundsbelyst LCD Q-faktor: 11 cm Længde: 156 cm Bredde: 61 cm Højde: 178 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpulsmåler (pulsbånd købes separat) Kraftkilde: Net Garanti: 1 år Tilbehør: Bluetooth Brugsanvisning: PDF

DKN XC-190 Elliptical

DKN XC-190i er en ergonomisk crosstrainer med god skridtlængde og Bluetooth. Hvert skridt er stille og friktionsfrit, hvilket giver en meget smidig træning. Konstruktionen er ekstremt stabil og står fast på gulvet, også når belastning og frekvens maksimeres.

Robust skridtlængde og god q-faktor

Trods sin kompakte konstruktion har XC-190 en gedigen skridtlængde. Til forskel fra sin lillebror 140i er denne model forhjulstrukket, hvilket gør q-faktoren betydeligt mindre. Med det menes, at fødderne ikke kommer lige så langt fra hinanden, men får en mere naturlig position, hvilket er positivt. Den har en okay maks. modstand, som er fuldt tilstrækkelig til de allerfleste, men rigtigt veltrænede brugere kan opleve, at det er for lidt.

Kompatibel med træningsapps

XC-190 har en flot og praktisk træningskonsol, som omfatter både USB-udtag samt en praktisk hylde, hvor man kan placere sin mobile enhed. Softwaren er udstyret med Bluetooth og kan parres med både træningsapps og trådløst pulsbånd. Appsene er en sjov detalje, der kan hæve træningsmotivationen, men bemærk, at pulsbånd ikke indgår i købet. Lige under konsollen er der også et praktisk rum, hvor man for eksempel kan placere en vandflaske.

Du flytter nemt crosstraineren ved at tage fat i det praktiske håndtag, som sidder bagerst, løfter bagdelen og ruller den ved hjælp af transporthjulene til den ønskede placering.

Godt valg til hjemmetræningen

DKN XC-190i er et godt valg til dig, der ønsker at synkronisere din enhed med forskellige træningsapps, og som desuden sætter pris på en ordentlig skridtlængde. Med det smukke design som prikken over i'et kan det være et flot bidrag til hjemmetræningen.

Generøs skridtlængdebluetoothgod q-faktor
Pulsbånd medfølger ikkedyr

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

9. Titan Life Athlete C55

Prispresset crosstrainer til hjemmebrug

Type: Baghjulsdrevet Skridtlængde: 40 cm Svinghjul: 8 kg Træningsprogrammer: 12 stk. **Modstandstype: Elektromagnestisk Modstandsniveauer: 15 stk. Maks. modstand: Ikke oplyst Maskinvægt: 55 kg Maks. brugervægt: 120 kg Display: 5,5" ikke baggrundsbelyst Længde: 156 cm Bredde: 72 stk. Højde: 169 cm Transporthjul: Ja Pulsmåler: Håndpuls Kraftkilde: Netstrøm Garanti: 1 år

Titan Life Athlete C55

Titan Life Athlete C55 er en prispresset crosstrainer til hjemmebrug. Trods sin beskedne pris er den udstyret med et stort svinghjul og tolv forprogrammerede træningsprogrammer.

Let at montere og billige komponenter

C55 leveres i en stor pakke, og det er ikke særlig mange dele, der skal samles. Brugsanvisningen er forholdsvis enkel at følge, og det nødvendige værktøj medfølger. Hvis man alligevel er i tvivl, anbefaler vi at få professionel hjælp. Ikke overraskende afspejler prisen kvaliteten på komponenterne, som delvis er af plastic. Vi har imidlertid testet denne crosstrainer i ca. seks måneder og ikke fundet større tegn på slitage eller defekte dele. Simpel træningscomputer og hylde til tablet Titan Life Athlete C55 er ukompliceret, og hvis du vælger et af de forprogrammerede træningsprogrammer, kommer du hurtigt i gang med træningen. Du kan også vælge at konfigurere et ønsket program manuelt, hvor du enten vælger at køre et vist tidsrum eller en særlig distance. Det er omtrent det samme som de forprogrammerede programmer tilbyder, så du skal ikke forvente at kunne lave en dybere analyse af træningen. Displayet er lille og mangler desværre baggrundsbelysning, hvilket gør det ulæseligt i mørke. C55 har en hylde til telefon/tablet, men hvis man bruger den, skjuler det desværre displayet.

Baghjulsdrevet og ustabil

C55 har baghjulsdrift, hvilket giver den en dårligere q-værdi end forhjulsdrevne crosstrainere. Det medfører at fødderne ender lidt bredere end ved naturlig gang. Crosstraineren har et stort svinghjul, og selv veltrænede personer må kæmpe for sagen, når der skrues op for modstanden. Ved maksimal modstand bliver C55 imidlertid bemærkelsesværdigt ustabil. Vi har testet den på forskellige slags underlag og justeret nivelleringsskruerne, men det har kun mindsket ustabiliteten marginalt. C55 er helt enkelt ikke tilstrækkelig stabilt konstrueret i forhold til sin maksimale modstand. Crosstrainere i lavprisklassen har dog generelt begrænset stabilitet.

Titan Life Athlete C55 henvender sig til folk, der er ude efter en crosstrainer med stort svinghjul og ikke lader sig mærke med, at fødderne ender lidt længere fra hinanden. Skridtlængden er god, også hvis man er højere end gennemsnittet. Hvis man er over 170 cm, anbefaler vi, at man vælger en crosstrainer med en skridtlængde på 40 cm eller derover, skridtlængden på denne er 40 cm. Har du et begrænset budget, så kan denne prispressede crosstrainer være et godt alternativ.

Stort svinghjulhylde til tablet
Lille display uden baggrundsbelysning ret ustabil

10. Masterfit TP500

Mellemklassemodel med høj værdi til prisen og udmærket skridt- og armlængde

Trinlængde: 40 cm Svinghjul: 9 kg Antal Træningsprogram: 12 stk. Motstandstype: Permanent magnet Motstandsnivåer: 16 stk. Maksmotstand: 250 W Maskinvekt: 51 kg Maks. brugervægt: 135 kg Display: Tid, hastighed, distance, watt, puls Mål (LxBxH): 166x56x163 cm Transporthjul: Ja **Pulsmåler: **Håndpuls / brystrem (købes separat) Energikilde: Netstrøm Garanti: 2 år Ekstrafunksjoner: Nej

Master Fitness TP500

Masterfit TP500 er en gedigen crosstrainer med høj værdi til prisen og udmærket skridt- og armlængde Den danske brugsanvisning er meget tydelig, så det går hurtigt at læse maskinens forskellige finesser at kende.

Håndtagene har et lækkert greb, og armene er lange nok til, at selv høje brugere kan få en god håndstilling. Den maksimale modstand er gennemsnitlig, men kan sagtens bruges til træning med høj intensitet, selv for den veltrænede.

Moderne design med få mangler

Bagdrevne crosstrainere har relativt stor bredde mellem fodpladerne sammenlignet med frontdrevne, og dette gælder også TP500. TP500's design virker relativt moderne uden at skille sig ud. Der mangler desværre plads til tablet og vandflaske. Selv nybegyndere kan nemt finde rundt i træningscomputeren, og man kommer hurtigt i gang med træningen.

På det baggrundsbelyste display vises de vigtigste oplysninger, så du slipper for distraherende tryk på knapperne under hård træning. Indstillinger af f.eks. modstand og træningsprogrammer justeres nemt, mens man går.

Virker lidt skrøbelig ... men kun lidt

TP500 har store transporthjul, hvilket gør den let at flytte, men hjulene virker plastikagtige og potentielt skrøbelige. Brugsanvisningen er tydelig og desuden på dansk. Masterfit TP500 er en stabil crosstrainer, som længes efter at give en flittig bruger masser af hårde træningstimer.

Der er en god brugsanvisning på dansk, og træningscomputeren er enkel, men funktionel, så selv mere uerfarne brugere hurtigt kan lære crosstrainerens funktioner at kende.

Stor skridt-og armlængde tydelig brugsanvisning
Mangler plads til tablet og vandflaskeplasticagtige transporthjul

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Alt om crosstrainere

Crosstraineren er et træningsredskab, der er blevet meget populært i de senere år. Det er ikke så underligt, da en crosstrainer giver mulighed for en type træning, som passer til en meget bred målgruppe. Crosstrainernes positive egenskaber er for eksempel, at hele kroppen arbejder under træningen, at den giver både motions- og styrketræning, at den giver en blød træning, som er skånsom for led, ryg og knæ, og at den på trods af dette giver mulighed for meget hård træning, hvis man foretrækker dette.

Crosstrainer-træning er til forskel fra f.eks. træning på løbebånd meget skånsom for led og knæ takket være den elliptiske benbevægelse, der fordeler belastningen over hele bevægelsen. Træning med crosstrainer sammenlignes ofte med langrend, da den træner både ben, arme, mave, bryst og skuldre.

Denne alsidige træning opbygger ikke kun disse muskelgrupper. Den gør også, at kroppen forbrænder ekstra mange kalorier, hvilket gør crosstraineren meget velegnet for personer, der ønsker at tabe sig. Da man selv har gode muligheder for at kontrollere modstand og tempo, er der glimrende muligheder for at variere sin træningsintensitet.

En crosstrainer udsættes ofte for hård belastning, især hvis brugeren vejer meget og/eller træner hårdt. Derfor er det vigtigt, at man køber en crosstrainer af høj kvalitet, så den ikke hurtigt bliver slidt ned og går i stykker.

Vælg den rette crosstrainer

Hvis man overvejer at købe en crosstrainer, bør man stille sig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

  • Hvor ofte kommer jeg til at anvende crosstraineren?

  • Hvilke forventninger har jeg til crosstrainerens kvalitet?

  • Hvor mange penge kan jeg forestille mig at bruge?

Når du har tænkt godt over dette, ved du omtrent, hvor stort dit budget er, og hvilke krav du stiller til din kommende crosstrainer. Det er vigtigt at vide, da prisen på en crosstrainer varierer meget afhængigt af konstruktionens kvalitet, funktion, design, mærke osv.

De crosstrainere, vi har testet, koster mellem ca. 1.500 og 20.000 kr. En crosstrainer til f.eks. 1.500 kr. henvender sig dog til en helt anden kundegruppe end en til 20.000 kr., og derfor har vi valgt at inddele de forskellige crosstrainere i tre forskellige grupper.

Mest prisgunstige crosstrainere

Vi har udvalgt de mest populære modeller fra markedets førende producenter. Her findes noget for de fleste tegnebøger. De forskellige prisklasser er "Budget", "Mellem" og "Pro". "Budget"-klassen består af modeller til under 4.000 kr., "mellem"-klassen af modeller fra 4.000 til 10.000 kr. og "pro"-klassen af modeller til over 10.000 kr.

"Budget"-klassen er kendetegnet ved enklere, lettere og mindre robuste crosstrainere med lavere maskinvægt, svinghjulsvægt og maksimal brugervægt. De kræver generelt mere vedligeholdelse end dyrere modeller, tåler hårdere belastninger mindre godt og støjer mere.

"Mellem"-klassen er kendetegnet ved større, mere gedigne konstruktioner med større skridtlængde, en bedre og mere elliptisk bevægelse og en bedre træningscomputer, og derudover er de mere støjsvage.

"Pro"-klassen er kendetegnet ved meget velbyggede konstruktioner, der tåler langvarig, hård brug, har en glimrende skridtlængde og benbevægelse, træningscomputere af høj kvalitet og nyttige specialfunktioner som pulsmåling og ofte mere letforståelige brugergrænseflader.

Købsguide: De 19 vigtigste egenskaber at huske, når du skal købe en crosstrainer

I vores test af crosstrainere har vi taget hensyn til 19 vigtige egenskaber. Disse er anført nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Pris

Som altid er prisen den måske vigtigste faktor. Producenterne af crosstrainere henvender sig til vidt forskellige målgrupper med deres produkter, og der er derfor en enorm variation i priserne, hvor de billigste koster små 2.000 kr., og de allerdyreste ment kan koste over 50.000 kr. Den ekstreme prisforskel giver et godt billede på den enorme kvalitetsforskel mellem de forskellige modeller, der er på markedet.

Man kan generelt sige, at de dyrere typer af crosstrainere, udover overlegen byggekvalitet og funktion, også har en markant længere levetid end de billigere. Derimod er en dyrere crosstrainer langt fra altid bedre end en lidt billigere model i samme "klasse". Vælger man en lavprismodel, skal man være forberedt på, at den føles lidt ustabil sammenlignet med de crosstrainere, man er vant til fra motionscenteret.

Display

Langt de fleste crosstrainere har i dag et display, hvor man ikke kun kan aflæse tal og tekst, men også får en visualisering af modstand, tilbagelagt strækning osv. Det er vigtigt, at et display er brugervenligt opbygget, så det er nemt at finde de indstillinger og kommandoer, man har brug for. Man har ikke lyst til at så og prøve sig frem med forskellige menuer midt under træningen, når man først har fået dampen op!

Træningscomputer

En god crosstrainer skal have en god træningscomputer. Det er denne, som muliggør forskellige forudprogrammerede træningsprogrammer, f.eks. intervaltræning, fedtforbrænding, maraton osv.

Selv billigere crosstrainere har i dag flere forskellige programmer at vælge imellem, så programmernes indhold, dvs. hvor god træning de giver, er vigtigere end antallet af dem. Man indtaster ofte også brugerens vægt og alder for at justere de forskellige programmer til en egnet belastning for at opnå det bedste træningsresultat.

Pulskontrol

Pulskontrollen er måske nok en del af træningscomputeren, men da det langt fra er standard på alle crosstrainere på markedet, har vi angivet denne funktion separat. Pulskontrollen måler brugerens puls, normalt via håndtagene, og sender disse oplysninger til træningscomputeren, som igen viser den på displayet.

Pulskontrollen er rigtig god, fordi den hjælper brugeren med at bevare den ønskede belastning. Man ønsker måske en jævn puls til fedtforbrænding eller intervaller med varierende puls. En meget praktisk anvendelse for pulskontrollen, der ofte er mulig på middelmodeller og derover, er at holde styr på brugerens puls og løbende regulere modstanden, så brugerens puls hele tiden holdes på det ønskede niveau. Dette er stik modsat den måde, som modstanden traditionelt er blevet anvendt, hvor netop modstanden er styrende, og pulsen stiger og falder, selvom man for det meste vil have en så jævn belastning som muligt.

At variere modstanden efter pulsen giver derimod normalt en langt mere effektiv træning, da den er den bedste indikator til at måle, hvor hårdt kroppen arbejder, og mere seriøse motionister ser det ofte som en nødvendighed for at få en så effektiv træning som muligt. Hvis man køber en af de bedre crosstrainer-modeller, mener mange derfor at pulskontrol med automatisk modstandsjustering er et must.

Front- eller bagdrev

En crosstrainer er enten front- eller bagdrevet. En frontdrevet crosstrainer er som regel at foretrække, da den giver en fladere bevægelse end en bagdrevet. Den eftertragtede, flade bevægelse, der minder om langrend, giver en skånsom belastning af knæene og er en af de styrker, som har gjort crosstraineren så populær, særligt blandt overvægtige og ældre motionister.

Bremsetype

En crosstrainer har enten elektromagnetiske bremser/modstande eller permanentmagnetiske. Generelt kan man sige, at elektromagnetiske bremser i dag er at foretrække frem for permanentmagnetiske, da elektromagnetiske bremser ikke har nogen bevægelige dele, der kan blive slidt op. Permanentmagnetiske bremser er derimod oftest billigere at fremstille og er derfor almindelige på billigere modeller, mens elektromagnetiske bremser er mere almindelige i de højere prisklasser.

Pedaler

Det er vigtigt for at få en god belastning på fødderne, at pedalerne følger fødderne godt igennem hele den elliptiske bevægelse, så trykket på foden bliver så jævnt og stabilt som muligt. Desuden skal pedalernes højde kunne justeres, så den passer til den enkelte motionists højde

Størrelse

Hvis man har en lille bolig med begrænset plads til en crosstrainer, så vil man af naturlige årsager have, at den fylder så lidt som muligt. Prisen man kommer til at betale for dette, er dog oftest en mindre stabil crosstrainer, der ikke kan holde til en lige så stor belastning som en mere pladskrævende model. Dette gør den mere vakkelvorn og mindsker levetiden.

Billigere crosstrainere fylder normalt mindre end de dyrere, hvilket passer godt for mange, da de både har mindre penge at bruge på en crosstrainer og har mindre plads i hjemmet. Hvis budgettet er større, men pladsen er begrænset, bliver rammestørrelsen ofte et problem, fordi de dyrere, mere robust byggede crosstrainere fylder mere.

Hvis pladsen ikke er noget proble, kan man generelt sige, at jo større rammestørrelse, desto mere stabil bliver crosstraineren. Bemærk, at crosstraineren ud over rammestørrelsen også kræver op til en halv meter friareal i alle retninger, da mange dele bevæger sig en del under brugen.

Maskinvægt

Ligesom for rammestørrelsen er der for maskinvægten et generelt modsætningsforhold, hvor højere vægt giver en mere stabil og robust maskine, som tåler hård belastning og tunge personer, mens en lettere crosstrainer er mere ustabil, mindre holdbar, måske støjer osv.

Ligesom med størrelsen vejer de billigere modeller mindre end de dyrere, hvilket er godt, hvis man ikke har så meget plads og har brug for at flytte crosstraineren ofte. Hvis man har råd og plads, er en højere vægt ofte en positiv ting, da du får en crosstrainer af højere kvalitet, hvis den vejer mere.

Brugervægt

Denne egenskab er ekstra vigtig for crosstrainere, der skal benyttes af tungere brugere. Man kan være tung, fordi man er tyk, muskuløs (muskler vejer meget!), høj osv., men uanset grunden, så er det vigtigt, at man anskaffer en model, der er konstrueret, så den kan holde til den brugervægt, den reelt skal anvendes til.

Hvis man er flere, der planlægger at benytte crosstraineren, skal man naturligvis købe en model, der er konstrueret, så den kan holde til den tungeste bruger. Man kan generelt sige, at jo dyrere crosstrainer, desto højere brugervægt kan den holde til.

Vi gør tunge personer opmærksom på, at det kan være farligt at benytte en crosstrainer, der ikke er konstrueret til at kunne klare den vægt, man belaster den med. Dette skyldes, at en kraftigt overbelastet crosstrainer risikerer at gå i stykker midt under træningen, hvorved brugeren kan falde og komme alvorligt til skade.

Svinghjul

En vigtig del af crosstrainernes mekanik er svinghjulet, da ens trin får svinghjulet til at rotere. For at gøre det hårdere at holde hjulet i bevægelse, hvilket træner kroppen, er svinghjulet omgivet af magneter, der bremser det. For at få en stabil og jævn modstand skal svinghjulet være så tungt som muligt. Man kan derfor generelt sige, at jo højere vægt svinghjulet har, desto bedre.

Trinlængde

For at få en god og behagelig træning med rigtige, elliptiske benbevægelser er det vigtigt, at trinlængden er tilstrækkeligt stor. Ellers bliver bevægelserne let for små, hvilket giver en dårligere, mindre behagelig træning. Billigere modeller har som regel en kortere trinlængde på ca. 30-40 cm, og dyrere modeller en trinlængde fra ca. 40 op til 50 centimeter eller derover.

Generelt kan man sige, at jo højere du er, desto større trinlængde behøver du. Hvis du ikke er så høj, kan en kortere trinlængde på måske 30 centimeter faktisk være at foretrække. Er du derimod over 160 cm høj, bør du ikke have en trinlængde under 40 centimeter.

Design

Selvom designet normalt ikke påvirker funktionaliteten nævneværdigt, spiller det faktisk en stor rolle for mange. En billig crosstrainer er ofte let at flytte og kan derfor nemt gemmes af vejen, når den ikke er i brug, men kraftigere crosstrainere er hverken bygget eller beregnet til at skulle flyttes omkring. Da crosstraineren derfor måske altid står fremme i tv-stuen eller et motionsrum i hjemmet, foretrækker de fleste, at den er pæn.

En crosstrainer behøver måske ikke at være nogen skønhed, men den bør i det mindste have et så acceptabelt design, at det ikke gør ondt at se på den.

Robusthed

En meget vigtig egenskab for en crosstrainer er robusthed, og det er der flere årsager til. Den måske vigtigste årsag er, at en robust crosstrainer sandsynligvis får en længere levetid end en mindre robust, fordi dens velkonstruerede og kraftige ramme, mekanik og elektronik bedre kan holde til den langvarige, hårde belastning, som en crosstrainer ofte udsættes for.

Dette gælder især, hvis den anvendes ofte, hvis den anvendes af tunge personer, og hvis brugeren/brugerne kører hårde træningsprogrammer. En bedre robusthed betyder normalt også, at crosstraineren kan holde til en højere brugervægt. Prisen for en robust crosstrainer er dog, at den for det meste fylder mere, at den vejer mere, og måske vigtigst af alt at den er dyrere.

Garanti

En crosstrainer er ofte en større investering for de fleste, og derfor er det vigtigt, at man kan stole på, at den er holdbar og kan anvendes i flere år. Hvis den af en eller anden grund skulle gå i stykker eller have en defekt, er det vigtigt, at producenten eller forhandleren hurtigt og billigt (helst gratis) kan erstatte eller reparere crosstraineren.

Selv billigere modeller kan have ret generøse garantiperioder, hvilket naturligvis er godt, men man bør huske på, at man som kunde ved reklamation ofte selv står for at omkostningerne ved at transportere crosstraineren til en reparatør eller returnere den med post. Dette medfører som regel en ikke ubetydelig omkostning i både tid og penge. Vi anbefaler derfor, at man har dette i tankerne ved køb af crosstrainer.

Montering

Hvis man køber en crosstrainer online via internettet/postordre (hvilket er meget almindeligt selv for dyrere modeller, da man normalt får en bedre pris i internetbutikkerne), og levering og montering ikke er inkluderet (hvilket det af og til er for dyrere modeller), er det vigtigt, at selve monteringen af crosstraineren ikke er alt for kompliceret.

Manual

En god manual med detaljerede instruktioner er en god tryghed for, at man kan få det maksimale ud af sin crosstrainer. Den bør indeholde letforståelige instruktioner i, hvordan man monterer crosstraineren, og den bør indeholde brugervenlige instruktioner og vejledninger i, hvordan man anvender træningscomputeren med alle dens programmer og indstillinger. Desværre svigter mange crosstrainer-producenter en del på dette punkt, selv de, der sælger lidt dyrere modeller.

I dag synes vi, at der foruden en trykt manual bør medfølge en digital manual, gerne som PDF-dokument eller et andet kendt format, så det er nemt at åbne og læse. Det er desuden betydeligt mindre pladskrævende at gemme en lille PDF-fil på under 1 MB på sin computer end at gemme en trykt manual, som desuden har en tendens til at blive væk.

Lydniveau

Lydniveauet er måske ikke det første, man tænker på, når man skal købe en crosstrainer. En crosstrainer skal være støjsvag og ikke lave irriterende knirkelyde eller lignende. Både da det ofte ødelægger træningen, fordi man måske ikke tør tage ordentligt fat, fordi man er bange for, at crosstraineren skal gå i stykker, og fordi det kan ødelægge ens fokus på træningen, uanset om man fokuserer ved at høre musik eller se tv. Der er dog også en anden grund til, at en crosstrainer ikke må knirke.

Nøjagtig som for andre mekaniske konstruktioner betyder en knirken, at der er høj friktion under brugen, og at crosstraineren derfor hurtigt bliver slidt op. Det bør man undgå, da en god crosstrainer skal kunne anvendes dagligt i flere år, inden den er slidt op. Hvis crosstraineren derimod knirker, bliver den måske slidt så hurtigt, at den må kasseres efter blot nogle måneders brug.

Mobilitet

Mere kraftige crosstrainere er ikke beregnede til at skulle flyttes omkring, men for billigere modeller med lav vægt er det almindeligt, at man stiller crosstraineren af vejen, når den ikke er i brug. I så fald kan det være vigtigt, at crosstraineren er bygget til let at kunne flyttes omkring, så man ikke beskadiger den eller selv kommer til skade under flytningen. En del billigere modeller er derfor udstyret med hjul for at øge mobiliteten.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os