1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Løbebånd Test: Find det bedste blandt 9 populære løbebånd

Daniel Agerhult

Vil du gerne i gang med løbetræningen, men har ikke tid til at komme ud ad døren? Med et løbebånd har du altid løbetræningen inden for rækkevidde uanset vejret og hvor du bor. Vi har testet løbebånd fra flere mærker, herunder Sole Fitness, Master Fitness og Hammer Life. Læs med og se hvem, der er bedst i test.

Løbebånd Test: Find det bedste blandt 16 populære løbebånd

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner. De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

  • Brugervenlighed: Hvor let er træningscomputeren at bruge? Er displayet stort og tydeligt nok? Er der genvejsknapper, og i givet fald hvor? Er løbebåndet let at flytte? Hvor tydelig er brugsanvisningen?

  • Kvalitet og design: Hvor godt er løbebåndet konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvor god affjedring har løbebåndet? Hvor pålidelig er målingen af puls, kalorieforbrænding osv.? Hvilke garantier er der?

  • Funktionalitet: Er der en hylde til tablet? Understøtter det trådløst pulsbælte? Kan man justere hældningen? Hvor mange transporthjul er der?

  • Ydeevne: Hvor kraftfuld er motoren? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor stort er løbearealet? Hvor høj er maksimumshastigheden og maksimumshældningen?

Vi har givet løbebåndene karakterer i forhold til prisværdien, dvs. hvor gode de er inden for deres område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på de testede løbebånd på PriceRunner.

1. Master Fitness T25 - BEDST I TEST

Overraskende højtydende løbebånd i lavprisklassen

Hastighed: 1-20 km/h Antal Træningsprogram: 36 Hældning: 0-15 % Motoreffek (kontinuerlig): 2,5 HK konstant effekt Længde (mål): 172 cm Bredde (mål): 87 cm Højde (mål): 137 cm Løbeareal (LxB): 140x51 cm Maskinvægt: 88 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Display: Type: LCD Farve: Blå (monokrom) Størrelse: 120x87x148 Foldbar: Ja Transporthjul: 4 Garanti: 2 år

Master Fitness T25

Master Fitness T25 er et lavprisløbebånd med høj ydeevne i forhold til vægten. Med sin kraftfulde motor accelererer løbebåndet hurtigt op til sin høje maksimumshastighed, uden at larme for meget eller føles ustabilt.

T25 har både en indbygget pulsmåler og genvejsknapper til såvel hældning som hastighed, så du kan komme i gang med at træne med blot nogle få tastetryk. Hvis du vil løbe mere varieret, har du rig mulighed for dette, da der er en række forudprogrammerede træningsprogrammer at vælge imellem. Disse er tydeligt beskrevet ved siden af displayet.

Høj kvalitet til prisen

Displayet kan virke lidt lille, men er alligevel brugervenligt og let at aflæse. Der er gode opbevaringsmuligheder til nøgler og vandflaske samt en holder til en tablet.

Affjedringen er rigtig god for et lavprisløbebånd. Hældningen og løbebåndets længde er også bedre end forventet. Bredden er også god for prisklassen, men løbearealet kan alligevel opleves småt ved høje hastigheder. Falden ved siden af løbebåndet er også smalt, men gør samtidig, at løbebåndet fylder mindre. Desuden er det let at klappes sammen og flytte.

Meget prispressetudmærket løbearealaffjedring og motor for prisklassen
Ret lille displayløbearealet smalt ved maks. hastighed

Prissammenligning

Sammenlign priser

Løbebånd T25 *Bedste budgetvalg 2019*, Master

10.199 kr.

Master Fitness Master T25

10.615 kr.

2. Abilica TM 10

Praktisk løbebånd med fin støddæmpning

Hastighed: 0-18 km/t Antal træningsprogrammer: 12 stk. Stigning: 0-10 % Motoreffekt: 2 hk Længde: 179 cm Bredde: 75 cm Højde: 139 cm Løbeareal (LxB): 140 x 48 cm Maskinvægt: 70 kg Maksimal personvægt: 120 kg Display: 5,3” blå baggrundsbelyst LCD Maks. lydniveau: 63,5 dB Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Brugsanvisning: PDF Garanti: 2 år

Abilica TM 10

Abilica TM 10 er et løbebånd, der lever op til prisen og som har en blød støddæmpning. Det er udstyret med flere udfordrende træningsprogrammer og har en praktisk hylde til at placere en telefon eller tablet på under træningspasset.

Smart hylde til tablet

TM 10 er et forholdsvist simpelt og ukompliceret løbebånd. Det har tydelige billeder ved siden af displayet, som viser, hvilke træningsprogrammer der tilbydes, og med bare nogle få tryk er træningen i gang. Det baggrundsbelyste display er måske lige det mindste, men det viser dog de vigtigste træningsinformationer.

Et stort plus er den gummibeklædte hylde over displayet, hvor du kan stille din tablet eller telefon. Vi kan også godt lide, at hylden er placeret, så tabletten ikke skygger for displayet. Så kan du nemlig både følge med i træningsinformationerne, og hvad der foregår på tabletten. Derudover har løbebåndet to kopholdere, der kan bruges til vandflasker.

Højere sikkerhed med hurtigknapper

Abilica TM 10 er udstyret med praktiske hurtigknapper til både stigning og hastighed. Et plus er, at hurtigknapperne sidder i håndtagene. Det er særligt brugbart ved hurtige intervaltræninger, hvor det kan være svært at ramme den rigtige knap på displayet. Men vi har et forbehold over for knapperne på konsollen, da de lader til at være i dårlig kvalitet og derfor hurtigt kan gå i stykker.

Løbebåndet har ikke Bluetooth, og det kan derfor ikke synkroniseres med et pulsbælte. Der er dog mulighed for at måle pulsen ved at placere hænderne på pulsmåleren, som sidder på håndtagene ved siden af hurtigknapperne.

Blødt og dejligt løbebånd

Det her er et udmærket løbebånd til dig, der kan lide et lidt blødere underlag. Skridtene føles fjedrende uden at være til den svampede side, hvilket er skånsomt for dem med ømme led. Båndet har et lidt mindre løbeareal sammenlignet med andre løbebånd i vores test og fylder derfor mindre. Det kan være en fordel for dem med begrænset plads.

Vi har dog noteret, at dette løbebånd har en mindre maksimalhastighed og mindre stigning end de andre løbebånd i vores test. Hvis du kan lide at løbe hurtigt og med høj stigning, så er dette bånd måske i den lave ende for dig.

Godt og kompakt løbebånd

Abilica TM 10 er et godt løbebånd for dig, som sætter pris på god affjedring og en simpel, men funktionel træningscomputer. Det kompakte løbebånd er praktisk for dig med begrænset plads, og som kan lide at kigge på din tablet, mens du løber. Det kan være, at du allerede måler din puls med et pulsur, og derfor er den manglende Bluetooth måske ikke noget problem.

Hylde til telefon og tabletgod affjedringkompakt
Dårlige knapperikke kompatibel med pulsbæltelav maksimalhastighed og -stigning

3. Hammer Life Runner LR22i TFT

Moderne løbebånd med skøn affjedring til brugere, der vil have høj maksimumshastighed

Hastighed: 0-22 km/h Antal træningsprogrammer: 12 stk. Hældning: 0-12% Motoreffekt: 2,5 hk Længde: 199 cm Bredde: 85 cm Højde: 152 cm Løbeareal (LxB): 152x52 cm Maskinvægt: 70 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Display: 10" farve med touchdisplay Maksimalt lydniveau: 67 dB Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Brugsanvisning: PDF Garanti: 2 år for privat brug Tilbehør: Pulsbælte købes separat/Bluetooth

Hammer Life Runner LR22i

Hammer Life Runner LR22i TFT er et spændende løbebånd med moderne design og et display, der er udstyret med touchskærm. Det har bluetoothfunktion, så det er kompatibelt med diverse træningsapps, såsom Kinomap og BitGym. Med dem kan du træne i virtuelle omgivelser og tage en løbetur rundt om Eiffeltårnet eller Empire State Building. Dine præstationer bliver desuden lettere at overskue og følge op på.

Moderne og attraktivt design til placering i hjemmet

LR22i TFT har stilrene linjer og en flot udformet træningskonsol. Det passer glimrende ind i et træningsrum i en lejlighed eller villa, og kan med fordel klappes sammen for at frigøre plads, når det ikke er i brug. Når løbebåndet er klappet sammen, er det nemt at rulle hen til den ønskede plads takket være de fire transporthjul.

Det udmærker sig ved en føjelig og behagelig affjedring, som giver en følelse af at løbe på en blød skovsti. Vi giver et stort plus for den høje maksimumshastighed, der giver mulighed for rigtig hurtig intervaltræning. Desværre er armstøtterne ret korte og vi havde gerne set, at de havde genvejsknapper til hastighed og hældning. I høj hastighed kan det virke risikabelt at prøve at ramme knapperne på konsollen med fingrene, selvom de i dette tilfælde er både store og tydelige.

Smuk grænseflade med meget indhold

Displayet er baggrundsbelyst og ligner grænsefladen på en moderne tablet. Det gør LR22i TFT meget let at navigere, såfremt brugeren er vant til at bruge en tablet af nyere model. Touchskærmen giver oplevelsen et ekstra løft og gør det lettere for brugeren ved valg af træningsprogram. Desuden er træningscomputeren fyldt med diverse apps, såsom Youtube, Spotify og Netflix. Det er relevant at spørge sig selv, om man virkelig har brug for disse apps i konsollen, eller om man alligevel vælger at bruge sin egen mobiltelefon eller tablet.

Det leveres med tolv forudindstillede træningsprogrammer af varierende art, lige fra powerwalk til intervaltræning. En sjov detalje for at øge motivationen er, at man kan indstille det, så man kan konkurrere mod computeren, der så simuleres med en bestemt hastighed, som man selv vælger.

Konkurrencedygtige fordele

Hammer Life Runner LR22i TFT er et løbebånd, der giver udmærket affjedring og har en touchskærm med en flot og letnavigeret brugergrænseflade. Bluetoothfunktionen gør det nemt for brugeren at synkronisere løbebåndet med forskellige træningsapps, og maksimumshastigheden er en af de højeste i vores test af løbebånd. Vi vurderer, at LR22i TFT er et rigtig godt køb i denne prisklasse, selvom vi synes, at et pulsbånd burde følge med i prisen.

Udmærket affjedringhøj maksimumshastighedtouchskærmbluetooth
Korte armstøtteringen genvejsknapper i håndtagenepulsbånd medfølger ikke

4. Gilavar inSPORTline

Tungt løbebånd med høj maksimalhastighed

Hastighed: 0-22 km/t Antal træningsprogrammer: 99 stk. Stigning: 0-7 % Motoreffekt: 3 hk Længde: 190 cm Bredde: 86 cm Højde: 46 cm Løbeareal (LxB): 140 x 53 cm Maskinvægt: 97 kg Maksimal personvægt: 150 kg Display: 6,9” baggrundsbelyst LCD Maks. lydniveau: 65 dB Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Brugsanvisning: PDF Garanti: 1 år Tilbehør: Pulsbælte medfølger/højttalere med bluetooth Filmklip: YouTube

inSPORTline Gilavar

Gilavar inSPORTline er nærmest en kampvogn spækket med træningsprogrammer og en reel maksimalhastighed. Løbebåndet er tungt, og det tåler en høj personvægt. Desuden er det et af de få løbebånd i vores test, hvor der er pulsbælte inkluderet i prisen.

Stabilt løbebånd med gode hylder til grej

Der findes selvfølgelig både fordele og ulemper ved et tungt løbebånd:

  • Når vægten er høj, så forventer vi også en høj kvalitet og et godt valg af materialer.
  • Ulempen er, at løbebåndet bliver svært at flytte.

Under vores test oplevede vi, at båndet virkede meget stabilt. Det er udstyret med fine hylder på hver side af displayet, hvor også vandflasken kan stå stabilt. Der er også to flaskeholdere under konsollen, men vi synes de er svære at kommet til, når man løber.

Mange træningsprogrammer og inkluderet pulsbælte

Gilavar er fyldt med diverse træningsprogrammer. Det er dog ikke altid en fordel, da det kan være svært at navigere i de mange programmer, fordi flere af dem ligner hinanden. Vi kan dog godt lide, at der findes pulsbaserede programmer, og at et pulsbælte hører med i prisen.

For sikker og effektiv træning findes der hurtigknapper på begge håndtag og konsollen, hvilket er rigtig godt. Det er især vigtigt, hvis man kører hurtige intervaller og har brug for at justere hastigheden hurtigt. Knapperne på konsollen virker dog ikke så gode og føles, som om de er lavet i et billigt materiale, hvilket sår tvivl om holdbarheden.

Tåler høj personvægt

Gilavar inSPORTline er et rigtigt godt valg for dig, der ønsker et meget stabilt løbebånd. Det kan være, at du træner med en vægtvest, eller du bare er til den tunge side. Men båndet er også et godt valg til dem, der kan lide at træne pulsbaseret og er vild med mange forskellige programmer. Hvis du ved, at du kommer til at flytte meget rundt på båndet, bør du vælge et andet, da det her er meget tungt.

Hurtigknapper på håndtagenegode hylder ved displayetpulsbælte inkluderetreel maksimal personvægt
Ikke så stor forskel på træningsprogrammernelavtplaceret kopholdertungt

5. DKN AiRun-Z

Praktisk løbebånd, der lever op til prisen og er kompatibel med flere træningsapps

Hastighed: 0-20 km/t Antal træningsprogrammer: 17 stk. Stigning: 20 niveauer Motoreffekt: 2,5 hk Længde: 185 cm Bredde: 85 cm Højde: 143 cm Løbeareal (LxB): 148 x 52 cm Maskinvægt: 105 kg Maksimal personvægt: 130 kg Display: 4,5” baggrundsbelyst LED + 2 mindre Maks. lydniveau: 65 dB Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Brugsanvisning: PDF Garanti: 1 år Tilbehør: Pulsbælte købes separat / Bluetooth / Højttalere / Ventilator

DKN AiRun-Z

DKN AiRun-Z lever op til prisen og er et moderne løbebånd med høj maksimalhastighed og -stigning i 20 niveauer. Det er udstyret med Bluetooth, hvilket gør det muligt at synkronisere løbebåndet med et almindeligt pulsbælte, men også med diverse træningsapps som Kinomap, Bitgym og iConsole+.

USB-stik og højttalere

Det her lækre løbebånd har tilbehør såsom USB-stik til opladning af din mobil eller tablet og højttalere med AUX-stik. Begge stik er placeret lige under hylden til tabletten, hvilket gør koblingen enkel. Ved siden af konsollen er der to små hylder, hvor du kan placere småting, men de er desværre ikke dybe nok til en vandflaske.

Stort løbeareal med effektive hurtigknapper

AiRun-Z er let at forstå sig på og er udstyret med hurtigknapper til både stigning og hastighed. Der findes endda genveje til de mest almindelige træningsprogrammer. Det er praktisk for dig, der vil hurtigt i gang med træningen.

Maskinen har et godt bånd, som både føles stort og bekvemt med god affjedring. Pulsen kan måles på to måder. Enten ved at man tager fat i de to håndtag, som sidder foran konsollen, eller via det mere pålidelige pulsbælte, som man sætter fast på brystet og kobler op via Bluetooth. Pulsbæltet er dog ikke inkluderet i prisen.

Blandt det øvrige tilbehør findes der både en ventilator og højttalere, som vi ærligt talt godt kunne have undværet, da begge dele ikke lever op til vores forventninger.

Moderne valg til hjemmefitness

AiRun-Z er et fint valg til dig, som søger et praktisk løbebånd til hjemmebrug. Det moderne design passer fint til et hjemmefitness, og båndet er kompatibel med sjove træningsapps, som kan hjælpe på motivationen.

Praktiske hurtigknapperhøj stigning og hastighedhylde samt opladning til tabletbluetooth
Svag ventilator og højttalermangler en flaskeholderpulsbælte ikke inkluderet

6. Race Runner 2000i

Slanket løbebånd med udmærket affjedring

Hastighed: 0-20 km/h Antal træningsprogrammer: 26 stk. Hældning: 0-12 % Motoreffekt: 2 hk Længde: 172 cm Bredde: 69 cm Højde: 133 cm Løbeareal (LxB): 135x42 cm Maskinvægt: 69 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Display: Baggrundsbelyst LCD Maksimalt lydniveau: 63 dB Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år for privat brug Tilbehør: Pulsbælte købes separat

Hammer Race Runner 2200i

Race Runner 2000i er et velaffjedret lavprisløbebånd, som udnytter pladsen forholdsvis godt og er let at pakke væk på trods af høj maksimumshastighed og maksimal hældning. Løbebåndet leveres med en udmærket brugsanvisning, og selv for menigmand tager det ikke mere end 20 minutter at montere det. 2000i er også nem at folde sammen, og de velplacerede transporthjul kombineret med den forholdsvis lave vægt gør den nem at flytte. Løbebåndet fylder ikke særlig meget, og det er en stor fordel, hvis du ikke har så meget plads.

Enkelt kontrolpanel

Kontrolpanelet er spartansk med blot få knapper, så det er nemt at navigere. Der er to tydelige og velplacerede genvejsknapper til hastighed og hældning. Vi kunne godt have tænkt os flere en to valgmuligheder, men samtidig sidder knapperne til manuel styring lige ved siden af, så det er nemt at finjustere det selv. En positiv detalje er, at der også er genvejsknapper til hastighed og hældning i sidehåndtagene.

Konsollen har to rum, der passer til opbevaring af vandflaske og mindre genstande. Desværre mangler der hylde til en tablet, hvilket klart trækker ned, hvis du vil kunne se på den, mens du træner. Der er tilslutning til musikafspiller og indbyggede højttalere. Desværre er lydkvaliteten ringe, og lyden bliver bedre med højttaleren i en almindelig mobiltelefon.

2000i understøtter flere forskellige træningstyper, såsom intervaller og pulstræning. Træningscomputeren understøtter trådløs pulsmåling, men pulsbælte købes separat. Race Runner 2000i passer bedst, hvis du er på udkig efter et løbebånd, der udnytter pladsen godt, har effektiv affjedring og god ydeevne, og du ikke bruger tablet under træningen.

Effektiv affjedring for prisklassenlet at flytteudmærket brugsanvisning
Mangler hylde til tablet

7. Horizon Treadmill T101

Brugervenligt løbebånd med Bluetooth-højttaler

Hastighed: 0-16 km/h Antal træningsprogrammer: 4 stk. Hældning: 0-10% Motoreffekt: 2,5 hk Længde: 178 cm Bredde: 85 cm Højde: 140 cm Løbeareal (LxB): 140x51 cm Maskinvægt: 75 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Display: LED, 2 stk. 2,2" og 1 stk. 1" Maksimalt lydniveau: 68 dB Kan klappes sammen: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 1 år for bevægelige dele, livstid på ramme og motor

Horizon Treadmill T101 er et kompakt løbebånd med fin affjedring og en træningscomputer, der er nem at navigere i. Trods størrelsen virker løbearealet relativt stort. Plus for at den er udstyret med to hylder til mobiltelefon og tablet. Hvis du stiller din enhed på den øverste hylde, kan du stadig holde øje med træningsdisplayet, mens du løber. Den har desuden stik til USB, så du kan oplade din mobilenhed under løbeturen.

Kompakt men stabil

Treadmill T101 er fremstillet med en solid ramme, der sørger for, at du kan løbe sikkert, uden at det gynger. Selvom rammen er tung og hård, er affjedringen rigtig god, hverken for hård eller for blød. Løbearealet er fuldt tilstrækkeligt, og man kan nå alle knapperne på træningskonsollen uden problemer. Vi havde dog godt kunnet tænke os en højere maksimumshastighed og stejlere hældning for at øge udfordringen, især i forbindelse med intervaltræning.

Med et enkelt greb kan du klappe løbebåndet op, og med de to transporthjul kan du med lidt besvær rulle det hen til den ønskede placering. Det havde været rart med fire transporthjul, der kan vinkles, så man lettere kunne rulle løbebåndet på plads på egen hånd.

Funktionelle genvejsknapper for at øge sikkerheden

De tre displays er små og viser ingen smarte bjælker eller diagrammer, men de er fuldt tilstrækkelige. Du kan nemt aflæse de nødvendigste informationer, og det går hurtigt at finde det ønskede træningsprogram. Det er muligt at vælge program i kategorierne intervaller, vægttab, distance og kalorier. Du kan også vælge et manuelt program, hvor du helt enkelt justerer hastighed og hældning selv under træningen. På hver sin side af konsollen er der genvejsknapper til valg af hastighed og hældning. Det synes vi er fantastisk, for at trykke på knapper flere gange øger risikoen for at tabe opmærksomheden og dermed falde og komme til skade.

Bluetooth-højttaler og blæser

Det er både nemt og hurtigt at oprette forbindelse til Bluetooth-funktionen. Bluetooth bruges kun til at afspille lyd fra mobiltelefon eller tablet til løbebåndets højttaler. Vi havde gerne set, at der også var mulighed for at slutte løbebåndet til en træningsapp, en funktion der findes på mange andre modeller. Nederst på træningskonsollen sidder der en lille blæser, der køler lidt. Blæseren kan ikke vinkles, og styrken har kun et trin, tændt eller slukket.

Desværre er det ikke muligt at koble en trådløs brystrem til træningscomputeren. Hvis man vil måle pulsen, skal man bruge de to håndtag, der sidder lige under konsollen, eller have sit eget pulsur.

Brugervenlig og let at holde af

Horizon Treadmill T101 er løbebåndet for dig, der ikke er afhængig af høj hastighed og er glad for at kunne se på din tablet eller lytte til musik/podcast/lydbog, mens du træner. T101 har brugervenligheden som sin største styrke, samtidig med at den er robust og har en god affjedring.

To hylder til mobiltelefon/tabletbluetooth-højttalergenvejsknapper
Ingen app-understøttelseingen trådløs pulsmåling

8. Hammer Sport Q.Vadis 10.0

Moderne løbebånd med touchskærm og Zwift

Hastighed: 0-22 km/t Antal træningsprogrammer: 43 stk. Stigning: 0-12 % Motoreffekt: 3 hk Længde: 181 cm Bredde: 83 cm Højde: 143 cm Løbeareal (LxB): 152 x 51 cm Maskinvægt: 95 kg Maksimal personvægt: 150 kg Display: 15,6” farve med touchdisplay Maks. lydniveau: 64 dB Foldbar: Ja Transporthjul: Ja Brugsanvisning: PDF Garanti: 2 år Tilbehør: Pulsbælte købes separat/Bluetooth/Wi-fi

Hammer Q Vadis 10.0

Hammer Sport Q.Vadis 10.0 er et elegant og minimalistisk løbebånd med mange træningsprogrammer. Løbebåndet har en stor og lækker touchskærm med wi-fi, hvilket er et stort plus for den teknikinteresserede.

Stilrent design og tager ikke for meget plads

Med et stilrent design er Q.Vadis 10.0 en fryd for øjet. Det kan med fordel placeres i hjemmet, fordi det tilfører en ekstra dimension til det moderne hjem.

Hvis du gerne vil folde løbebåndet sammen, er det intet problem, tværtimod. Med en mindre motorhjelm end mange andre løbebånd fylder det mindre i sammenfoldet tilstand og er dermed lettere at gemme væk.

Pulsmåling via bluetooth koster ekstra

Det her løbebånd er udstyret med to håndpulsmålere tæt på displayet. Den er endda udstyret med Bluetooth, hvilket indebærer, at man kan synkronisere med et almindeligt pulsbælte. Pulsbæltet indgår desværre ikke i prisen. Noget, vi synes havde været rimeligt på det her prisniveau.

Kompatibel med mange træningsapps

Q.Vadis 10.0 har en fantastisk touchskærm på hele 15,6”, hvor du, foruden at følge med i din træning, også kan surfe på nettet eller kigge på Netflix via wi-fi. Det bedste er, at båndet er kompatibelt med flere træningsapps, for eksempel Kinomap og Zwift.

Vi anbefaler kraftigt, at man tester appen Zwift, hvor du hurtigt kan koble dig op og træne/konkurrere mod andre Zwift-brugere verden over. Et rigtigt motivationsboost.

Upraktiske hurtigknapper

Løbebåndet har hurtigknapper til stigning og hastighed på skærmen, hvilket er praktisk, hvis man hurtigt vil ændre hastigheden under en intervaltræning. Dog oplever vi, at de har for lave værdier.
10 km/t er den højeste hastighed, man kan vælge via en hurtigknap. Ønsker du at løbe hurtigere, skal du manuelt justere hastigheden, og her svarer hvert tryk til 0,1 km/t. - så det bliver derfor til mange tryk. Det vil også have været dejligt, hvis knapperne var placeret ved de to armstøtter og ikke ved skærmen.

Moderne og smart design

Hammer Sport Q.Vadis 10.0 er et flot løbebånd i en højere prisklasse. Det er ideelt for dig, der sætter pris på design og moderne teknik, og som ønsker at have løbebåndet fremme som en del af indretningen. Men det passer også til dig, som gerne vil gemme løbebåndet væk mellem træningerne, da designet gør, at det ikke fylder så meget, når det er foldet sammen.

Lækker touchskærmkompatibel med Zwiftmoderne designkompakt - når det er foldet sammen
Pulsbælte er ikke inkluderetkun hurtigknapper op til 10 km/tdyrt

Alt om løbebånd

Løbebåndet og gåbåndet er sammen med crosstraineren de mest populære træningsmaskiner i dag til træning i hjemmet. Det er ikke så underligt, da kroppen er bygget til både at løbe og gå regelmæssigt. Da mange i dag har stillesiddende arbejde, er løbebåndet og gåbåndet således udmærkede redskaber til at opnå den bevægelse, som vi er bygget til og har brug for.

Det er nemt at tænke, at man lige så godt kan gå eller løbe udendørs, men virkeligheden er tit en anden. Ikke mindst fordi det nordiske klima ofte byder på kulde, mørke, regn og rusk. Vinterhalvåret er som regel værst, hvor is og sne øger risikoen for at glide, den kolde luft generer luftrøret, og mørket øger overfaldsrisikoen. Derimod er sommerhalvåret værst for allergikere.

Ganske vist kan man bruge et løbebånd i motionscentret, men medlemsskab er dyrt og koster ofte ca. 5.000-6.000 kr./år. Desuden er motionscentret ofte pakket med mennesker, når man skal træne, fordi de fleste gerne vil træne på samme tidspunkt, så der er kø til løbebåndene. Dette er sandsynligvis kun én af årsagerne til, at løbebånd i hjemmet er så populært i dag – og populariteten er desuden konstant stigende.

Det er vigtigt at tænke sig om, inden man køber et løbebånd eller gåbånd. Skal løbebåndet anvendes til løb, jogging eller gang? Hvor ofte skal løbebåndet anvendes? Skal det anvendes af flere personer? Hvor høj skal ydeevnen være? Hvad må det koste? Dette er de vigtigste spørgsmål, man bør stille sig selv som køber. Under anmeldelserne nedenfor kan du læse vores vejledning til, hvordan du vælger det rette løbebånd til netop dig og dine behov.

Vælg det bedste løbebånd

Vi har udvalgt markedets bedste og mest populære løbebånd netop nu. Løbebåndene er inddelt i 4 prisklasser som følger.

Lavprisklasse: ca. 2.000-6.000 kr. Kendetegnet ved enklere, mindre robuste og billige løbebånd og gåbånd. De har en lav vægt, simpel træningscomputer, mindre stabil ramme og et begrænset løbeareal, der hovedsageligt egner sig til gang. De har sparsom støddæmpning og mindre (eller ingen) motor, der i bedste fald giver en maksimumshastighed i joggetempo.

Mellemklasse: ca. 6.000-10.000 kr. Kendetegnet ved tungere løbebånd med et større løbeareal, bedre støddæmpning og en kraftigere motor, der kan klare høje hastigheder. Rammerne er også kraftigere for at kunne holde til den større belastning, og træningscomputerne og displays er mere avancerede.

Pro-klasse: ca. 10.000-14.000 kr. Kendetegnet ved støjsvage, tunge, meget velkonstruerede og stabile løbebånd, der tåler regelmæssig brug i længere tid og tåler en meget høj brugervægt. De har kraftigere motorer, der genererer meget høje maksimumshastigheder og et stort løbeareal, der giver et mere komfortabelt og trygt løb.

Med sine avancerede træningscomputere og trådløse sensorer har de også specialfunktioner som f.eks. pulskontrol og indbyggede højttalere. De har derudover ofte flotte displays med intuitive brugergrænseflader og store skærme til visualisering.

Pro+-klasse: Over 14.000 kr Kendetegnet ved løbebånd på eliteniveau til meget hård og regelmæssig træning. Disse løbebånd er gode nok til maratonløbere og andre, der kræver ekstremt høj kvalitet og ydeevne.

Løbearealet er meget stort, motoren kraftfuld og støddæmpningen rigtig god. En konstruktion i meget høj kvalitet gør løbebåndet robust og garanterer, at det tåler intensiv brug af flere brugere i meget lang tid. Konstruktionskvaliteten gør også, at den maksimale brugervægt ofte er markant høj.

At vælge det rette løbebånd/gåbånd

Hvis man skal købe et løbebånd, bør man først stille sig selv nogle grundlæggende og vigtige spørgsmål:

  • Skal jeg løbe eller gå på båndet?

Der er stor forskel på løbebånd og såkaldte gåbånd, ikke mindst når det gælder prisen. Et løbebånd skal være betydelig mere robust end et gåbånd, da løb medfører en langt større belastning på båndets konstruktion end gang.

Mange nøjes dog med at gå på båndet eller maksimalt jogge, så det er muligt at nøjes med at betydelig billigere gåbånd. Hvis man ikke ved, om man kommer til at gå eller løbe på båndet, bør man købe et løbebånd, da dette giver mulighed for begge dele.

  • Hvor ofte kommer jeg til at anvende båndet?

Jo mere man bruger en træningsmaskine, desto mere bliver den slidt. Dette gør sig især gældende for løbebånd, da løb udsætter det for så store belastninger. Planlægger man at anvende løbebåndet flere gange om ugen, bør man derfor købe et mere holdbart og robust løbebånd i højere kvalitet, da disse kan holde til meget større slitage. Ofte er der flere, der planlægger at anvende løbebåndet sammen, f.eks. en hel familie.

Selvom dette gør, at løbebåndet bliver anvendt oftere, gør det måske, at man kan tage sig råd til at købe et dyrere, bedre og mere robust løbebånd, da der er flere om at bidrage til købet med deres træningsbudget.

  • Hvilke forventninger har jeg til løbebåndets ydeevne?

Løbebåndenes ydeevne varierer på flere områder. De vigtigste er løbearealet, hastigheden, displayet/træningscomputere, motoreffekten, rammen, støddæmpningen, hældningen og den maksimale brugervægt, men også sikkerheden. En højere ydeevne indebærer naturligvis en højere pris, men også mulighed for en sjovere, mere varieret og effektiv træning. Men et billigt løbebånd med lavere ydeevne kan være tilstrækkeligt for nogle.

Når man har tænkt over de tre spørgsmål ovenfor, er det tid til at stille det sidste og måske mest afgørende spørgsmål.

  • Hvor mange penge er jeg villig til at bruge på min træning?

Når man er klar over, omtrent hvor stort et budget man har til sit indkøb af løbebånd/gåbånd, ved man som regel også, hvilken type løbebånd, det er aktuelt at se på. Det skyldes, at prisen varierer virkelig meget. Billige gåbånd kan fås for godt 3.000 kr., mens et billigt løbebånd, der er pengene værd, oftest koster mindst 6.000 kr. De dyreste, mest eksklusive løbebånd kan koste over 100.000 kr.

De løbebånd vi har testet, koster ca. 3.000-20.000 kr. og omfatter både meget enkle og billige gåbånd, men også meget eksklusive løbebånd til elitesportsfolk. Som hjælp til hurtigt at se, hvilken prisklasse et løbebånd ligger i, har vi inddelt dem i tre forskellige prisklasser.

19 vigtige egenskaber for et løbebånd

I vores løbebåndstest har vi taget hensyn til en række vigtige egenskaber inddelt i forskellige kategorier. Disse er anført alfabetisk nedenfor med en forklaring af, hvordan og hvorfor de er vigtige.

Brugervægt

Denne egenskab er naturligvis særlig vigtig for tungere brugere. Man kan være tung, fordi man er tyk, muskuløs (muskler vejer meget!), høj osv., men uanset grunden, så er det vigtigt, at man køber et løbebånd, der kan holde til den brugervægt, det reelt skal anvendes til.

Hvis man er flere, der planlægger at benytte løbebåndet, skal man naturligvis købe en træningsmaskine, der er konstrueret til at kunne bære den tungeste bruger. Man kan lidt forenklet sige, at jo dyrere løbebånd, desto højere brugervægt kan det ofte holde til.

Byggekvalitet

En meget vigtig egenskab for et løbebånd er dets byggekvalitet, og det er der flere årsager til. Den måske vigtigste grund er, at et robust løbebånd som regel har en betydeligt længere levetid end et mere spinkelt løbebånd.

Det skyldes, at et velkonstrueret løbebånd med en kraftig ramme, mekanik og elektronik ikke blot giver en mere stabil løbeoplevelse. Det kan desuden holde til den langvarige, hårde belastning, som et hyppigt brugt løbebånd udsættes for. Dette er især tilfældet, hvis løbebåndet anvendes af tunge personer, som kører hårde løbepas. Det afspejler sig ikke mindst i, at et løbebånd i bedre byggekvalitet ofte har en høj brugervægt.

Prisen for et robust løbebånd er dog, at det normalt fylder mere end en mindre robust træningsmaskine, at det vejer mere, og måske vigtigst af alt at det er dyrere. Også kvaliteten på selve båndet kan siges at høre under byggekvaliteten, da et solidt bånd er tilstrækkelig tykt og slidstærkt til at kunne klare omfattende slitage, inden det skal udskiftes.

Båndets tykkelse er oftest "kun" 1-2 mm, men et bånd på 2 mm er som regel et særdeles kraftigt bånd, det tager lang tid at slide ned.

Design

Selvom designet normalt ikke påvirker funktionaliteten ret meget, spiller det stadig en vigtig rolle for mange, der gerne vil træne i hjemmet. Et billigt løbebånd har ofte hjul og kan derfor flyttes og gemmes af vejen, når det ikke er i brug, men dyre og tunge løbebånd er hverken bygget eller beregnet til at skulle flyttes rundt.

Eftersom løbebåndet måske altid står fremme i tv-stuen eller i ens eget motionsrum, er det rart, hvis det passer ind i omgivelserne. De fleste foretrækker nok, at løbebåndet er pænt, nøjagtig som med andet træningsudstyr og anden indretning.

Man kan sige, at designet påvirker funktionaliteten, hvis man ser på displayets design. Et veldesignet display er nemlig som regel også let at bruge og gør, at man kan fokusere mere på at løbe end på at navigere rundt på displayet.

Display

Displayet på et løbebånd har ofte et LCD-display, hvor man ikke kun kan aflæse tal og tekst, men også kan se en visualisering af puls, hældning, tilbagelagt strækning, tid osv. Den måske vigtigste egenskab for et display er, at det er brugervenligt opbygget, så det er nemt at finde de programmer, indstillinger og kommandoer, man har brug for.

Et godt display må også gerne have genvejsknapper med forudindstillede hastigheder og hældninger for at minimere det antal knapper, man skal trykke på. Man vil gerne undgå at blive distraheret under løbetræningen ved at skulle fokusere på at finde rundt i menuer og funktioner.

Garanti

Et gennemsnitligt løbebånd koster i dag 7.000-13.000 kr. (gåbånd er billigere), hvilket for mange er en betydelig investering. Det er derfor vigtigt, at man kan stole på, at det kan holde og vil kunne anvendes uden problemer i flere år. Hvis det af en eller anden grund skulle gå i stykker eller have en defekt, er det vigtigt, at producenten eller forhandleren hurtigt og billigt (helst gratis) kan erstatte eller reparere løbebåndet.

Selv billige løbebånd og gåbånd har ikke sjældent generøse garantiperioder, hvilket selvfølgelig er godt, men man skal huske, at man ved en reparation som regel selv betaler alle omkostninger til transport af løbebåndet til reparationsstedet eller for at få besøg af en servicetekniker for at få løbebåndet repareret på stedet. Dette medfører i sig selv en ikke ubetydelig omkostning i tid og/eller penge.

Hastighed

Hastigheden er en egenskab, der er nært beslægtet med motoren, da det i første række er motoreffekten der afgør, hvor hurtigt et løbebånd er. Løbebånds hastighed angives normalt med dets hastighedsinterval, for eksempel 0-16 km/h. Gåbånd kan have en maksimumshastighed på op til ca. 8-10 km/h, og allerede ved 6-7 km/h plejer de fleste at foretrække at løbe i stedet for at gå. Således kan de hurtigste gåbånd også anvendes til at jogge på.

For et løbebånd skal maksimumshastigheden helst ligge på mindst 15 km/h. Dyrere løbebånd kommer ofte op på hele 20 km/h, hvilket er en hastighed, der er tilstrækkelig for langt de fleste. Jo højere hastighed man løber med, desto større løbeareal behøver man. Hvis man skal løbe ved en høj hastighed på eksempelvis 18-20 km/h, kræver det derfor et virkelig stort løbeareal, for at det skal føles rart og sikkert at løbe.

Lydniveau

Et lavt lydniveau er især vigtigt for hjemmebrugere, da man ikke vil forstyrre de andre i boligen mere end højst nødvendigt. Løbebåndet står ofte også i en tv-stue, og så er det til gene, hvis lyden fra løbebåndet overdøver lyden fra tv'et, især hvis der er flere i lokalet.

Et løbebånds lydniveau afhænger hovedsagelig af tre faktorer: hvor robust det er, hvor stille motoren er, og hvor god dæmpningen er. Et robust løbebånd med en kraftfuld og støjsvag motor, der derudover har en god dæmpning, kan være forbløffende stille, mens man løber på det.

Hvis man bor i lejlighed i en lydt beboelsesejendom, kan naboerne blive forstyrret af støjen, når man løber på løbebåndet. Denne type af støj skyldes vibrationerne, som løbebåndet afgiver til gulvet og som derefter fortsætter ud i resten af huset. Støjen minimeres med et løbebånd, der er robust og har en god dæmpning, da disse egenskaber absorberer vibrationerne mere effektivt. Hvis man vil minimere evt. støj endnu mere, kan man også købe en dæmpningsmåtte, der normalt fås samme sted, som du køber træningsmaskiner.

Hældning

De fleste løbebånd kan hældes for at gøre løbningen mere anstrengende, og en vinkel på blot nogle få procent gør træningen langt hårdere. Hældningen kan enten justeres manuelt eller automatisk. Bedre løbebånd har automatisk hældningsjustering og kan som regel også justeres, mens man løber. Vinkelintervallet går op til ca. 15 % for de bedste løbebånd.

Løbeareal

Et tilstrækkeligt stort løbeareal er vigtigt for, at man har plads til bevægelse i alle retninger, mens man løber. Jo mindre løbeareal båndet har, desto mere må man fokusere på at blive på løbearealet – på bekostning af at kunne fokusere på at løbe.

Jo hurtigere man løber, desto sværere bliver det desuden at holde sig på samme sted, især i længderetningen. Man kan derfor lidt forenklet sige, at jo hurtigere man regner med at skulle løbe på båndet, desto større løbeareal skal det have. Løbearealet er dog en af de ting, man kommer til at betale for med en højere pris på løbebåndet, og store, rummelige løbearealer findes normalt kun på de dyrere løbebånd.

Manual

En god manual med detaljerede instruktioner er en god tryghed for, at man kan få det maksimale ud af sin træningsmaskine. Den Manual 200x161bør indeholde letforståelige instruktioner i, hvordan man monterer løbebåndet, og den bør indeholde brugervenlige instruktioner og vejledninger i, hvordan man anvender træningscomputeren med alle dens programmer og indstillinger.

Desværre svigter mange producenter en del på dette punkt, selv de, der sælger lidt dyrere modeller. I dag synes vi, at der foruden en trykt manual bør medfølge en digital manual, gerne som PDF-dokument eller et andet standardformat, så det er nemt at åbne og læse. Man bør som minimum kunne downloade manualen på producentens hjemmeside, hvilket heldigvis bliver mere og mere almindeligt.

Det er desuden betydeligt mindre pladskrævende at gemme små PDF-filer på nogle megabyte på sin computer end at gemme trykte manualer, som desuden har en tendens til at blive væk.

Maskinvægt

Ligesom for rammestørrelsen er der også et generelt modsætningsforhold for maskinvægten, hvor en højere vægt giver et mere stabilt og gedigent løbebånd, der tåler hårdere belastning og tungere brugere, mens et lettere løbebånd generelt er mindre slidstærkt og robust.

Ligesom for rammestørrelsen vejer de billigere løbebånd (og i særdeleshed gåbåndene) mindre end de dyrere, hvilket ofte passer fint, hvis man ikke har så meget plads og gerne vil kunne flytte sit løbebånd før og efter træningen. Hvis man derimod har både penge og plads, er et tungere løbebånd generelt positivt, da det ofte medfører højere kvalitet på løbebåndet.

Mobilitet

Virkelig gedigne og tunge løbebånd er ikke beregnede til at skulle flyttes rundt, men de fleste løbebånd fremstillet til hjemmebrug plejer faktisk at kunne klappes sammen, have transporthjul og være relativt nemme at flytte. Det forudsætter dog, at man er stor og stærk nok, eller at man er to personer om at flytte løbebåndet, så man kan tage fat på hver sin side.

Gåbånd og enklere løbebånd plejer imidlertid at være så lette, at de uden problemer kan rulles omkring af en person. En faktor, som producenterne desværre ofte overser er, at hjulene let laver mærker i gulvet, hvis de er for små, løbebåndet er tungt og gulvet er skrøbeligt, som f.eks. parketgulve kan være.

Montering

Montering af et løbebånd er heldigvis normalt en ret enkel procedure, da båndet som regel leveres relativt færdigmonteret. Dette gør sig især gældende for sammenklappelige løbebånd, der fylder så lidt som muligt, når de er monteret og klappet sammen. Det er ofte armstøtterne, der skal monteres på rammen, og ledninger til elektronikken, der skal tilsluttes. Sammenlignet med monteringen af andre træningsmaskiner plejer det dog at være enkelt.

Motor

Til forskel fra f.eks. en motionscykel eller crosstrainer driver brugeren normalt ikke løbebåndet (udover på en del billige gåbånd), og det drives i stedet af en motor. Jo kraftigere motor, desto større effekt og arbejde kan den generere. Større effekt medfører også, at motoren kan drive båndet ved en højere hastighed, samtidig med at den forsyner elektronikken med strøm.

Accelerationen afhænger også i høj grad af motoreffekten, og hvis man planlægger at lave meget intervaltræning, er det vigtigt med en motor, der er tilstrækkeligt kraftfuld. Det skyldes, at den i givet fald skal kunne accelerere hurtigt. En kraftigere motor øger desuden generelt et løbebånds levetid, ikke mindst er den mere skånsom mod elektronikken ved maksimal belastning, så elektronikken holder længere.

Billige løbebånd og gåbånd har ofte en motorkraft på knap 1 hestekraft (forkortet hk), mens de bedste (og dyreste) løbebånd til hjemmebrug kan have en motorkraft på op til 3 hk. Hvad angår motorkraft, er det vigtigt at skelne mellem topeffekt og kontinuerlig effekt. Topeffekten er ofte den angivne effekt, da den er betydeligt højere end den kontinuerlige effekt, som regel ca. 40 % eller derover.

Drivremmen som motoren overfører sin bevægelsesenergi til løbebåndet med, er ellers den maskindel, der er sværest at forhindre slitage på, og den er også den del, der til syvende og sidst gå i stykker, uanset hvor meget eller hvor hårdt, man har anvendt løbebåndet. Det skyldes, at remmen er fremstillet af gummi, der efterhånden tørrer ud og dermed mister sin elasticitet, så det til sidst knækker. Dette fænomen er det samme, der får gamle gummibånd til let at gå i stykker, uanset om de har været i brug eller ej.

Pris

Prisen er naturligvis en meget vigtig faktor ved langt de fleste køb af træningsudstyr. Især fordi prisen varierer ekstremt meget mellem de billigste og dyreste modeller. De billigste bånd koster ca. 2.000-3.000 kr., men så er drejer det sig egentlig ikke om løbebånd, men de billigere gåbånd.

De typer af løbebånd, der anvendes på motionscenter, fås oftest fra 50.000 kr. og derover. 100.000 kr. er f.eks. ikke en usædvanlig pris på sådan et løbebånd. Disse løbebånd er dog bygget til ekstremt hyppig, omfattende og langvarig brug. Som hjemmebruger behøver man som regel ikke at betale så meget for et fuldgodt løbebånd med god byggekvalitet, funktion og levetid.

Størrelse

Hvis man bor i lejlighed eller en anden bolig med begrænset plads til at placere et løbebånd, vil man af naturlige årsager sikkert foretrække, at løbebåndet ikke fylder mere end højst nødvendigt. Samtidig skal et godt løbebånd fylde det, som det nu gør, da det er netop det store løbeareal, der gør det muligt at løbe hurtigt, bekvemt og sikkert. Derfor bliver det ofte til et kompromis i form af et sammenklappeligt løbebånd, man kun tager frem for at træne, eller som man stiller væk, når man skal bruge løbebåndets plads til noget andet.

Hvis plads ikke er en begrænsende faktor, kan man lidt forenklet sige, at jo større rammestørrelse, desto bedre er kvaliteten. Det skyldes, at et stort og reelt løbebånd ikke kun har et større løbeareal, men også er mere stabilt, robust og holder længere.

Støddæmpning

En anden vigtig egenskab for et løbebånd er dets støddæmpning, som gør det mere bekvemt at løbe og er skånsommere Stotdampning 250x157for kroppen, da underlaget er blødere at løbe på. En god dæmpning mindsker også eventuelle mislyde og vibrationer, hvilket er ekstra vigtigt, hvis man gerne vil løbe foran tv'et, har lydfølsomme naboer eller af andre årsager vil have, at løbebåndet er så støjsvagt som muligt.

Der findes forskellige dæmpningssystemer, og det mest almindelige er dæmperpuder af gummi, hvor flere puder generelt yder bedre dæmpning end få. Andre dæmpningsmekanismer, f.eks. fjederophæng, forekommer dog også, og man kan ikke sige generelt, hvilken støddæmpningsteknik der er bedst.

Sikkerhed

God sikkerhed er vigtigt for et løbebånd, ikke mindst fordi man ofte kommer op på høje hastigheder under løb. Løbebåndet skal derfor være udstyret med et nødstop, en såkaldt "dødmandsknap" så man ikke falder af løbebåndet, hvis det går for stærkt. Denne består af en magnet, der er fastgjort på løbebåndet i den ene ende (med en magnet) og i den anden ende er fastgjort i en snor.

Snoren har en klemme i den anden ende, som man sætter fast på tøjet. Hvis man er ved at falde af båndet, bliver snoren strakt, og magneten bliver hevet af løbebåndet, som foretager en nødbremsning.

En anden god sikkerhedsfunktion er såkaldt dæmpet sammenklapning. Når båndet klappes sammen, holdes det oprejst med en lås. Når løbebåndet skal klappes ned for at bruge det, er det meget vigtigt at det ikke falder ned og beskadiger nogen eller noget, der kommer i vejen.

Derfor har de bedre løbebånd en hydraulisk dæmpning, så båndet langsomt, men sikkert klappes ned, når det bliver frigjort fra låsen, selvom man ikke holder fast i det. Denne sikkerhedsfunktion er særligt vigtig på store og tunge løbebånd, og netop derfor findes den oftest netop på disse.

Træningscomputer

En god træningscomputer er en vigtig egenskab for et løbebånd. Den må gerne have flere forudprogrammerede træningsprogrammer, f.eks. intervaltræning, fedtforbrænding, maraton osv. Selv billigere løbebånd har i dag flere forskellige programmer at vælge imellem, men programmernes indhold er vigtigere end deres indhold, dvs. hvor god og varieret træning de giver.

En god træningscomputer må derudover gerne give mulighed for at angive brugerens vægt og alder for at justere de forskellige programmer til en passende belastning,, der giver det bedst mulige træningsresultat. Træningscomputeren må også gerne kunne gemme egne træningsprogrammer med individuelle indstillinger.

Mange løbebånd har pulsmåling, så brugeren får en bedre fornemmelse af, hvor hårdt denne presser sig selv under træningen. Pulsen måles oftest med sensorer på håndtagene, men trådløs pulsmåling er ofte almindeligt i dag. For at træningscomputeren skal kunne modtage pulsoplysningerne, må man som regel købe et pulsbælte, som man tager på.

Pulskontrol er et træningsprogram, der findes på de bedste træningscomputere. Pulskontrol, eller pulsstyring som det også kaldes, hjælper brugeren med at holde det ønskede anstrengelsesniveau. Dette sker ved, at træningscomputeren måler brugerens puls og derefter kontinuerligt tilpasser løbebåndets hastighed, så brugerens puls holdes konstant på en forudindstillet værdi.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os