1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Sneslynge: 7 populære modeller testet

Elina Blom

Er opgaven med at rydde fortovet og indkørslen for sne blevet for stor og for tung til din ryg? De bedste sneslynger kan hurtigt og effektivt klare snerydningen uden bøvl ryggen i flere dage efter. Vi har testet sneslynger fra flere mærker, herunder Stiga, AL-KO og Husqvarna

Sneslynge Test: 5 populære modeller til en effektiv snerydning

Nu sidder du måske og tænker på, om en sneslynge faktisk er pengene værd? I Danmark har vi jo typisk ikke så meget sne (altså udover den der tilfældige snestorm, der lige kigger forbi i marts...). Så for at være sikre på sneslyngernes effektivitet, så har vi valgt at teste dem ovre hos naboerne i Sverige. På den måde kan du være sikker på, at slyngerne lever op til dine behov - og sikkert mere til.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning. Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Sneslyngerne har kørt flere gange om ugen i flere måneder oppe i Nordsverige, hvor sneen falder tæt store dele af året. Maskinerne arbejder sig igennem både tøsne og frostsne.

De testes også løbende på pakket sne, for eksempel i indkørsler og presset sammen af sneplov. Så i vores test vurderer vi blandt andet følgende faktorer:

  • Ydeevne: Hvor meget sne kan den fjerne? Hvor går grænsen for forskellige typer sne? Hvor langt kan den kaste sneen? Hvor hurtigt går det at fjerne sneen?

  • Byggekvalitet: Hvilke typer materiale er sneslyngen konstrueret af? Er de mest følsomme dele beskyttet? Hvor velbalanceret er maskinen? Er den robust? Er der mislyde eller løse dele?

  • Brugervenlighed: Hvilke indstillingsmuligheder er der? Er det nemt at justere udkastet? Hvor nemt er det at komme fremad med sneslyngen? Hvor let er det at dreje? Hvordan håndterer sneslyngen steder med mange forhindringer? Hvordan er oplevelsen på åbne arealer? Har den ekstra funktioner?

Collage af billeder fra PriceRunners sneslynge test

Andre faktorer er ergonomi og montering. Vi har givet hver enkelt sneslynge karakter i forhold til prisværdien - altså, hvor god den er inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og omvendt.

Vi har testet et udvalg af markedets mest populære sneslynger. Sammenlign priser og find tilbud på de testede sneslynger på PriceRunner.

1. AL-KO 620E III - BEDST I TEST SNESLYNGE

Meget kraftfuld sneslynge til områder, hvor der ikke er så meget sne

Prisklasse: Mellem Motor: 180 S, 4-takt, OHV Strømkilde: Benzin Motoreffekt: 6.200 W (ved 3.600 rpm) Slagvolumen: 212 cc Tankvolumen: 3 L Slyngtype: Totrins Arbejjdsbredde: 62 cm Arbejdshøjde: 51 cm Antal gear: Frem: 6 stk. Bak: 2 Hastighed: Frem: 1,37-3,4 km/t; Bak: 1,2-1,63 km/t Rotation udkast: 190 ° trinløst (manuelt) Styrvibrationer: (maks.) 20,4 m/s² Elstart: Ja Kastelængde: 10-15 m Brugervejledning: PDF

AL-KO Snowline 620 E III

AL-KO 620E III er en benzinsneslynge, hvor krudtet er brugt på at give størst mulig kraft for pengene. Den klarer en kraftig sneplovskant og et par decimeter våd sne. Dermed klarer den naturligvis også flere decimeter tør sne. Sneslyngen har seks gear fremad og to bagud. Fremad kommer den rigtig godt, men bagud havde vi gerne set den lidt hurtigere. Håndtagsvarmere er et velkomment plus.

Monteringen er relativt besværlig. Der er et par steder, hvor manualen har for begrænset information til, at almindelige mennesker oplever at have styr på processen. Især når det gælder bowdentræk. Det er også pillearbejde at montere udkastet.

Maskine, der er nem at betjene

Men når du først har samlet konstruktionen – hvilket tager 2-4 timer, afhængigt af hvor erfaren du er– er dette en rigtig praktisk maskine. Den er frem for alt meget nem at køre. Du har både 230 volt elektrisk start og snor, og uanset hvad du vælger, starter den med det samme.

/images/assets/content/bit/test/Al-ko-snowline-620-e-iii.jpg

God i mindre snerige områder

Selve kraften i 620E III er der som sagt ingen fejl på. Den kan klare det, vi forventer af en maskine i denne prisklasse og mere til. Desuden har du lys, så du kan rydde om aftenen. Konstruktionen føles i visse henseender lidt svag sammenlignet med de lidt mere luksuriøse modeller, men du får samtidig rigtig megen ydelse for pengene.

620E III er velegnet til dig, der ikke behøver at rydde så mange gange om året, men som alligevel har brug for en kraftfuld sneslynge. F.eks. hvis du bor et sted med milde vintre, som har den tungere tøsne en større del af vinteren. Hvis du kan opbevare den beskyttet mellem opgaverne, spiller byggekvaliteten en mindre rolle, og du har kraften, når der er brug for den.

Masser af kraft til prisenmasser af funktionergod fremdrift
Lidt haltende byggekvalitetlidt besværlig montering

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

2. AL-KO 620E II - BEDST I TEST SNESLYNGE

Meget kraftfuld sneslynge, der passer til områder, hvor det ikke sner så tit

Motor: 170 S, 4-takt, OHV Motoreffekt (kontinuerlig): 4400 W (ved 3600 rpm) Slyngetype: Totrins Arbejdshøjde: 51 cm Arbejdsbredde: 62 cm Kastelængde: 10-15 m Rotation udkast: 190° trinløst (manuelt) Vægt: 83 kg Styrvibrationer: (maks.) 20,4 m/s² Brændstof: Benzin Tankvolumen: 3 l Antal gear: Frem: 5 stk. | Tilbage: 2 stk Hastighed: Frem: 1,37-3,4 km/t | Tilbage: 1,2-1,63 km/t Elstarter: Ja

AL-KO SnowLine 620 E II

AL-KO 620E II er en benzinsneslynge, hvor producenten har brugt sin energi på at give dig mest mulig kraft til prisen.

Sneslyngen kan klare en høj sneplovkant og omkring 20 centimeter tøsne, og den kan selvfølgelig klare et væsentligt højere lag frostsne. Men i kraft af at AL-KO har fokuseret på ydeevnen, så er der sparet andre steder.

Desværre er konstruktionen relativt spinkel, og visse konstruktionsvalg virker ikke helt gennemtænkte. Håndtag af træ er blot et eksempel. Det er nok med bare en revne i malingen, så risikerer de at suge vand og revne. Derudover er metalpladerne tynde.

Kraftfuld sneslynge med lidt vakkelvorn konstruktion

Konstruktionen føles svag, når vi kører med sneslyngen – det gynger og giver sig. Det virker også som en fejl helt at fravælge rustfri skruer. Ellers er den meget let at køre med, selvom den af og til virker lidt ustabil. Den er enkel at samle, let at starte og har god fremdrift. Dog relativt langsom og besværlig at vende.

Selve styrken ved 620E II er der som sagt ikke noget i vejen med.

Den kan klare det, vi forventer af en maskine i denne prisklasse
- og lige en anelse mere.

Én irriterende ulempe

Den største ulempe når det gælder ydeevnen er, at sneslyngen sætter sig fast på plane overflader med jævn, men hårdt pakket sne. For eksempel en indkørsel, hvor biler dagligt kører ud og ind og presser sneen sammen på et stort areal. På disse arealer skal en sneslynge ideelt set skære ned og fjerne sneen helt. Men når den gør det, har den det med at sætte sig fast.

Ved at justere glideskinnerne kommer den højere op og stopper med at sætte sig fast, men så efterlader den et tyndt lag sne og risikerer dermed et lag af is, hvis det bliver tøvejr og derefter frost igen.

Konklusion på test af sneslynge AL-KO 620E II

620E II passer bedst, når du ikke behøver at rydde sne særlig mange gange i løbet af året. Og det gør den jo ret optimal her i Danmark, hvor sneen ikke ligger alt for længe ad gangen.

Hvis du kan opbevare sneslyngen beskyttet mellem slyngearbejdet, så betyder byggekvaliteten mindre - og du har kræfterne klar, når du skal bruge dem.

Meget kraft til prisenlet at montere
Byggekvaliteten haltersætter sig fast på plane overflader med hårdt pakket sne

Prissammenligning

Sammenlign priser

Al-Ko SnowLine 620 E II Sneslynge

9.149 kr.

3. Husqvarna ST 224 - BEDSTE PREMIUMVALG SNESLYNGE

Sneslyngen til dig der bor på landet - eller bare vil have vejens vildeste grej

Energikilde: Benzin Motoreffekt: 4.700 W (ved 3600 rpm) Slagvolumen: 208 cc Tankvolumen: 1,17 L Slyngetype: Totrins Arbejdsbredde: 61 cm Arbejdshøjde: 103 cm Antal gear: Frem: 6 stk.; Bak: 1 stk. Vægt: 90 kg Styrvibrationer: (maks.) 5,74 m/s² Elstarter: Ja

Husqvarna ST 224

Husqvarna ST 224 er en rigtig kraftkarl, der samtidig har en praktisk størrelse og meget høj byggekvalitet. Du kan glæde dig til luksusfunktioner som varme i håndtaget og kraftfulde lygter, så du kan se godt i mørke og slipper for at fryse om fingrene.

Det gode ved ST 224 er, at den rydder sne som de største sneslynger, men er lige så håndterbar som en mindre model.

Praktisk størrelse

Mange sneslynger med høj ydeevne er meget store, og ST 224 har derfor en fordel i at den trods kraften virker nem at håndtere – den er simpelthen tilpas stor. Dette kombineret med den trinløse hastighedsregulering og dækkenes gode greb gør den let at styre. Du har en stang, som du betjener med én hånd. Skal du for eksempel dreje til højre, trækker du i stangen, hvorved højre dæk bremses, og maskinen drejer.

Kører du ST 224 ved maksimal hastighed, skal du gå i rask tempo. I så fald kan den have lidt svært ved de allerhårdeste kraftprøver. Hvis sneploven for eksempel kommer tidligt om morgenen, og der falder sne hele dagen, bliver det tungt. Den kan godt klare det, men man må sætte tempoet ned. Alt andet slynger den væk, selvom du kører i maksimal hastighed.

Langsom til at bakke

Det er en ulempe, at den er ret langsom, når den bakker. Men det er omvendt en fordel med tanke på sikkerheden.

Prismæssigt ligger ST 224 i premiumsegmentet. Men du får, hvad du betaler for: En gedigen, stærk og funktionsrig sneslynge, der er let at håndtere.

Konklusion på test af sneslynge Husqvarna ST 224

Husqvarna ST 224 er velegnet til dig med en lang privat vej eller indkørsel, til grundejerforeningen - eller måske også til din Svenske ødegård. Sagt med andre ord: Hvis du har brug for en stærk maskine, der kan klare store mængder sne, pakket sne, frosset sne eller tøsne – selvom den har ligget et stykke tid.

Høj byggekvalitetvild ydeevnegod komfortlet at håndtere
Lidt træg når du bakker

4. AL-KO ST 4048 Li - BEDSTE LAVPRISVALG SNESLYNGE

Handy og stærk batteridrevet sneslynge - rydder nemt 5-15 cm. sne

Energikilde: Batteri (48 V) Slyngetype: Ettrins Arbejdshøjde: 25 cm Arbejdsbredde: 48 cm Kastelængde: 5 m Rotation udkast: 190° trinløst (manuelt) Vægt: 14,9 kg

AL-KO ST 4048

AL-KO ST 4048 Li er en batteridrevet sneslynge med en lav pris, men med masser af ydeevne. Den håndterer uden problemer op til fem centimeter tøsne , og det er imponerende, når vi ser på prisklassen.

For frostsne ændres tallet til 15 centimeter, hvilket også er et meget godt resultat. Den kan rydde en indkørsel på omkring 100 kvadratmeter én gang, derefter bør batteriet sættes til opladning. Det er muligt at presse den en tand mere, men derefter mister batteriet en stor del af kraften, selvom det kan klare svag modstand i en længere periode.

ST 4048 Li bør opbevares indendørs, når den ikke er i brug. Materialevalgene passer nemlig ikke rigtig til en maskine, der skal arbejde under svære vejrforhold.

Let at køre, men kan ruste

Skiftende sne, tø og is er hårdt ved maskiner. Pladerne på ST 4048 Li er tynde, og skruerne er små og desværre ikke rustfri. Generelt er vi bekymrede over produktets levetid i områder, hvor den skal anvendes hyppigt hver vinter.

ST 4048 Li er relativt let at køre

Bortset fra at konstruktionen virker lidt svag og vakkelvorn, er det nemt at arbejde sig igennem sneen. Den er også nem at dreje ved behov. Derudover kaster den sneen godt, også på mere ujævnt underlag. Dens praktiske størrelse gør, at den nemt kan anvendes rundt om bilen eller andre steder med begrænset plads.

Men den skærer ikke særlig dybt i pakkede snelag - eksempelvis en indkørsel med daglig biltrafik. Den egner sig bedre til gangene til og fra parkeringspladsen.

Konklusion på test af sneslynge Al-KO ST 4048 Li

ST 4048 Li er en god model, hvis det kun sner få gange hver vinter. Men sætter sneen virkelig ind og med større mængder tøsne, er den ikke ligeså effektiv. Det mildere vintervejr kan ST 4048 Li godt klare, så længe du rydder tøsneen med det samme. Men husk at stille maskinen et sted beskyttet mod vejret, når den ikke er i brug.

Let at kørerelativt stærkpraktisk på steder med begrænset plads
Billig konstruktionvirker svag og vakkelvorn

5. AL-KO SnowLine 46 E

Let og praktisk sneslynge til en virkelig god pris, forbløffende stærk og støjsvag

Kraftkilde: Elektrisk Motoreffek (kontinuerlig): 2.000 W Slyngetype: Ettrins Arbejdshøjde: 30 cm Arbejdsbredde: 46 cm Kastelængde: 10 Vægt: 15 kg Styrvibrationer: (maks.) 2,5 m/s² Antal gear: Ingen Elstarter: Ja Brugsanvisning: PDF

AL-KO Snowline 46E

AL-KO SnowLine 46 E er en lille, enkel og billig sneslynge til de lidt mindre arealer. Den lave vægt og et praktisk bærehåndtag gør sneslyngen nem at flytte. Du kan nemt justere udkastet, og sneslyngen kan kaste sne op til 10 meter væk. Den kan også slynge tung sne, men ikke så langt.

Eftersom sneslyngen ikke vejer så meget, arbejder skraberen sig ikke ned til underlaget af sig selv, hvis sneen er for dyb eller hård. I så fald må man selv trykke skraberen, og det er hårdt arbejde. Samtidig kan maskinen også fjerne dyb sne, så længe den ikke er for hårdt pakket eller iset.

Elektrisk sneslynge med masser af kræfter

SnowLine 46 E er elektrisk, så du slipper for ubehagelige benzindampe. Eldriften giver desuden mindre støj og er betydeligt billigere i drift end en benzindrevet sneslynge. Desuden starter en eldrevet sneslynge som regel, som den skal, og kræver mindre vedligeholdelse end en sneslynge med forbrændingsmotor.

Ulempen er, at du er nødt til at være forholdsvis tæt på en stikkontakt under arbejdet og huske at flytte ledningen, så den ikke kommer i vejen.

Rigtig god prislet og fleksibelforbløffende kraftfuld miljøvenligbillig i drift
Hårdt at slynge dyb og hård sneledningsdrift

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

6. AL-KO SnowLine 560 II

Sneslynge med god marchhastighed og motoreffekt samt stor arbejdsbredde

Motor: 165 S, 4-takt, OHV Motoreffek (kontinuerlig): 4000 W (ved 3600 rpm) Slyngetype: Totrins Arbejdshøjde: 51 cm Arbejdsbredde: 56 cm Kastelængde: 10-15 m Rotation udkast: 190° trinløst (manuelt) Vægt: 75 kg Styrvibrationer: 4,1 m/s² Brændstof: Benzin Tankvolumen: 3 l Antal gear: Frem: 5 stk. | Tilbage: 2 stk Hastighed: Frem: 1,37-3,4 km/t | Tilbage: 1,2-1,63 km/t Elstart: Nej

AL-KO Snow Line 560 II

AL-KO SnowLine II har en god arbejdsbredde i forhold til prisen, og den arbejder sig gennem sneen med en rimelig hastighed. En af modellens styrker er blandt andet, hvor god den er til at håndtere nyfalden sne. Den kaster sneen et godt stykke væk. Ved lidt tungere sne får du dog et noget kortere kast.

På regnfulde dage med tøsne og sjap bliver systemet dog hurtigt stoppet til. Det betyder, at du med jævne mellemrum må stoppe maskinen for at rengøre den. Det er en stor ulempe.

God ydeevne, så længe alt ikke er iset til

Ser vi på ydeevnen (når du husker at vedligeholde maskinen løbende), er der intet at klage over. Den opfører sig super fint, hvis bare du går i gang, når sneen falder. Her skal du ikke vente til sneen har ligget i nogle dage,

Under længere tids arbejde vil man lægge mærke til de dampe, der kommer fra motoren. Det kan have en forstyrrende effekt under arbejdet med at fjerne sne.

Men det er frem for alt prisen, der forklarer vores vurdering af AL-KO SnowLine 560 II. Den er god til prisen og lige noget for dig, der er klar til at fjerne sne ofte... når altså sneen falder over det ganske land.

Rimelig ydeevnefjerner sneen godt
Benzindampene kan blive ubehagelige

7. AL-KO SnowLine 700

Prisbillig sneslynge, der giver meget for pengene, driftssikker med høj kapacitet

Motor: 165 S, 4-takt, OHV Motoreffek (kontinuerlig): 7.800 W (ved 3.600 omdr./min.) Slagvolumen: 375 cc Slyngetype: Totrins Arbejdshøjde: 54,5 cm Arbejdsbredde: 70 cm Kastelængde: 1-15 m Rotation udkast: 190° trinløst (manuelt) Vægt: 118 kg Lydniveau (målt): ca. 86 dB Justerbart håndtag: Ja Projektør: Ja (indbygget) Brændstof: Benzin Tankvolumen: 6,5 l Antal gear: Frem: 6 stk.; Tilbage: 2 stk Tilbage: 2 stk. Hastighed: Frem: 1,37-3,4 km/t; Tilbage: 1,2-1,63 km/t Elstarter: Ja

AL-KO Snowline 700 E

Kraftkarlen Snow Line 700 fra tyske AL-KO er sneslyngen med den højeste ydeevne i vores test og er en rigtig effektiv model. Med sin kraftige motor har Snow Line 700 ingen problemer med at kaste store mængder sne langt væk. Sammen med de kraftige hjul sørger motoren også for, at sneslyngen ikke kører fast eller slingrer. Slyngen kan klare både pakket, iset og dyb sne, og slyngningen går hurtigt, takket være arbejdsbredden. Udkastet kan nemt justeres med et betjeningsgreb på styret. Det havde til gengæld været rart, hvis udkastet kunne rettes mere mod højre og nedad for at kaste sne over meget korte afstande. Sneslyngen har en god projektør, som er nem at tænde og slukke med en kontakt. Den har også håndtag med elvarme og mange gear, hvilket gør det lettere at regulere hastigheden. Eftersom Snow Line 700 har en meget høj maskinvægt, kræver det en del kræfter at foretage skarpe sving med den. I lighed med de øvrige sneslynger, vi har testet, kunne brugsanvisningen have været tydeligere med flere og større billeder.

Meget sneslynge for pengene kraftfuld motordriftssikkerhøj kapacitet
Ret tung at håndteresvært at kaste sneen over meget kort afstand

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Mere om sneslynger

Uanset hvad man synes om det, så er snerydning en nødvendighed om vinteren. Hvis du bor i lejlighed, bliver det gjort at andre, men hvis du er husejer med indkørsel og havegang op til døren, må man selv klare rydningen.

Hvis du vil slippe for at køre fast med bilen og komme sikkert frem til døren, må du sørge for at holde området fri for sne.

Snerydning ved håndkraft er ganske vist glimrende motion, men hvis man ikke er tilstrækkelig veltrænet og opvarmet, er der stor risiko for at komme til skade med ryggen. Snerydning ved håndkraft er blandt de almindeligste årsager til lændesmerter, og kolde vintermorgener afkøler nemt kroppen, hvilket øger risikoen for skader. Det er en af årsagerne til, at sneslynger bliver stadig mere almindelige hos privatpersoner.

Andre vigtige årsager er, at sneslyngen kan give en meget stor tidsbesparelse, hvis man har et meget stort areal at holde snefrit, og at flere og flere får råd til at købe en sneslynge.

De mest almindelige typer sneslynger til privat brug er:

  • Totrins-sneslynge
  • Selvkørende
  • Håndskubber

Som navnet antyder, bearbejder en totrinsslynge sneen i to trin. I det første trin hakkes sneen op, så den bliver løs og lettere at kaste. I det andet trin bliver den løsnede sne slynget væk. Det gør totrinsslyngen betydeligt mere kraftfuld og energieffektiv end sin mere primitive slægtning ettrinsslyngen, hvilket sandsynligvis er årsagen til totrinsslyngens popularitet.

I lighed med de fleste moderne plæneklipper til privat brug er de fleste sneslynger til privat brug selvkørende, og man går bagved og skubber dem, i stedet for at sidde på dem.

Køb af sneslynge på nettet

Stadig flere opdager fordelene ved at købe havemaskiner – for eksempel sneslynger – på nettet. De to vigtigste grunde til det er:

1. Lave priser Netbutikkernes priser er meget vanskelige at slå. For det første fordi de holder omkostningerne nede ved at slippe for leje af butikslokaler og ved at købe store partier hjem fra producenterne. For det andet på grund af hård konkurrence mellem netbutikkerne indbyrdes.

2. Gratis levering Hvis du køber sneslyngen i en netbutik, er levering til skellet som regel inkluderet, så du slipper for at tænke over, hvordan du skal få sneslyngen hjem fra forhandleren. Denne fordel må ikke undervurderes, da en sneslynge vejer mindst 70 kg, ofte op mod 100 kg, og selvom du skulle have plads i bagagerummet (det kræver en pænt stor bil) så er det ikke noget, vi kan anbefale.

Hvis man selv skal transportere sneslyngen hjem fra en almindelig butik, kræver det derfor ofte en del arbejde. Bestilling af trailer, transport af trailer til butikken, læsning af sneslyngen, transport hjem, aflæsning af sneslyngen og returnering af trailer.

Man kan altså spare både tid og penge på at købe sin sneslynge på nettet.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os