1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Spinningcykel Test: Hop i sadlen på en af de 6 populære modeller

Daniel Agerhult

Vil du gerne køre intensive træningspas uden at skulle af sted til fitnesscentret? I så fald er spinningcyklen et fremragende alternativ. Vi har testet spinningcykler fra flere mærker, herunder Sole Fitness, Abilica og Finnlo. For at et produkt kan være bedst i test, skal det tilbyde høj ydeevne til en konkurrencedygtig pris.

Spinningcykel Test: Hop i sadlen på en af de 7 populære modeller

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Vores testteam består af både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, og sammen har de vurderet over hundrede træningsmaskiner.

De vigtigste modeller beholder vi til langtidstest, i mange tilfælde i flere år, og tilføjer løbende opdateringer i anmeldelserne.

I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende områder:

  • Brugervenlighed: Passer spinningcyklen til både høje og lave brugere? Hvor let er modstanden at justere? Er spinningcyklen let at flytte? Hvor tydelig er brugsanvisningen? Har den en træningscomputer?

  • Kvalitet og design: Hvor godt er spinningcyklen konstrueret? Hvor store belastninger og hvor meget slitage bør konstruktionen kunne holde til? Hvilke garantier er der?

  • Funktionalitet: Kan styr og sæde justeres i både højden og til siden?

  • Ydeevne: Hvor kraftig er den maksimale modstand? Hvor høj er den maksimale brugervægt? Hvor kraftigt er svinghjulet?

Vi har givet spinningcyklerne karakterer i forhold til prisværdien, dvs. hvor gode de er inden for deres område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til et dyrt produkt end et billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære spinningcykler. Sammenlign priser og find tilbud på de testede spinningcykler på PriceRunner.

1. Spinstar Maestro - BEDSTE LAVPRISVALG

Billig spinningcykel med kraftigt svinghjul og god garanti

Svinghjul: 22 kg Display: 2" Drift: Rem Modstand: Manuel justering Sædejustering: Lodret: 14 cm, vandret: 8 cm Justering af styr: Lodret: 13,5 cm Pedaler: Clips Maskinvægt: 50 kg Maksimal brugervægt: 200 kg Længde: 130 cm Bredde: 51,5 cm Højde: 112 cm Transporthjul: Ja Garanti: 2 år

Sportig.Se Spinstar Maestro

Spinstar Maestro er et godt bud på en spinningcykel med tungt svinghjul og høj maksimal brugervægt. Den har fine indstillingsmuligheder og en god garanti på to år. Dette er en billig allround spinningcykel, som passer til en bred målgruppe.

Nem at montere

Maestro er forholdsvis nem at montere selv, og den lidt spartanske brugsanvisning er tilstrækkelig. Vi anbefaler dog, at du er ekstra omhyggelig ved montering af pedalerne - de skal blandt andet skrues i modsat retning af en almindelig skrue.

Pedalerne er udstyret med clips og har standardvedhæftning, der gør dem nemme at udskifte.

Ifølge leverandøren skal det være muligt at anvende både sadel og pedaler fra din rigtige udendørs træningscykel, hvis de har samme standardiserede dimension.

Mange funktioner trods lav pris

Maestro har en række egenskaber, som vi ellers kun plejer at se på dyrere modeller. For eksempel et styr med godt greb, der tilbyder mange forskellige positioner, håndpulsmåler og en meget robust konstruktion.

Modstanden reguleres manuelt, og for at få fuld plade, havde vi ønsket en mere slidstærk bremseklods end denne, som er af filtmateriale. Et godt råd er to gange om året at smøre bremseklodsen med silikonespray for at øge levetiden og give en mere sømløs justering af modstanden.

Displayet er den mest enkle model og viser kun det absolut nødvendige. Det er desværre ikke baggrundsbelyst, og i et mørkt rum kan man ikke aflæse, hvad der står. Derudover ville det også have været godt med en tabletholder et sted på styret.

Multipositionsstyret opmuntrer til flere forskellige positioner under cykelpasset, og Maestro har fine indstillingsmuligheder.

Spinstar Maestro er en spinningcykel, der ikke kun giver dig sved på panden, men også ergonomisk korrekte spinningpas og smerte- og skadefri træning.

Spinstar Maestro er et udmærket valg til dig, der søger en billig og stabil spinningcykel.

Kraftigt svinghjulvandflaske medfølgerudskiftelige pedalermultipositionsstyr
Lille og mørkt displayskrøbelig bremseklodsmangler holder til tablet

Prissammenligning

Sammenlign priser

Spinningcykel - Spinstar Maestro

3.999 kr.

2. Abilica Racer - BEDSTE MELLEMKLASSEVALG

Robust spinningcykel med god værdi for pengene, stort svinghjul og god modstand

Svinghjul: 22 Modstand: Trinløs Justering: Sæde: Lod- og vandret (trinløst) | Styr: Lod- og vandret (trinløst) Maskinvægt: 54 kg **Maskinvægt:**54 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 117 kg Mål (Bredde): 50 kg Mål (Højde): 113 kg Drivsystem: Rem Pedaler: Kombi Fast nav: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Videoklip: Produktdemo

Abilica Racer 2.1

Abilica Racer er en meget populær spinningcykel i mellemklassen, og dens fremragende prisgunstighed skaffer den titlen som bedste mellemklassevalg. Den er let at montere, og der følger en tydelig og godt illustreret brugsanvisning med. Designet er smagfuldt lyst, og Racer kan godt tåle at stå fremme.

Robust og nem at indstille

Rammen er robust, og hele cyklen giver indtryk af høj kvalitet. Svinghjulet er tungt, hvilket bidrager til en udmærket modstand. På trods heraf er maskinvægten ikke særligt høj, men alligevel fuldt ud tilstrækkelig til, at man kan tage ordentligt fat under træningen, uden at cyklen virker ustabil.

Sadel og styr kan nemt indstilles i både siden og højden, så det er nemt at finde den bedste siddestilling for både høje og lave brugere. Styret har flere gode greb og et slidstærkt, behageligt ydermateriale. Sadlen er smal og hård, som en spinningcykelsadel skal være. Den kan dog desværre opleves som alt for hård, især under længere træningspas. I så fald anbefaler vi, at man køber en blødere sadel separat.

Meget spinningcykel for pengenerobust og stabil, tungt svinghjul og god modstand
Sadlen kan opleves som alt for hård

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

3. FINNLO Speedbike CRS 3

Flot og ergonomisk spinningcykel til den, der vil have mange muligheder

Svinghjul: 22 kg Drev: Rem Modstand: Trinløs justering Sadeljustering: Lodret: 20 cm | Vandret: 7,5 cm Styrjustering: Lodret: 15 cm | Vandret: 7 cm Pedaler: Clips Maskinvægt: 55 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (LxBxH): 140x60x130 cm Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Finnlo Speedbike CRS3

FINNLO Speedbike CRS 3 er en stille og stabil spinningcykel i mellemklassen med flere smarte finesser. Den har blandt andet flaskeholder indbygget i styret, så det er lettere for dig at holde væskebalancen i orden under cykeltræningen. CRS 3's enkle men flotte design gør, at den nemt passer ind i hjemmet.

Enkel træningscomputer med mulighed for pulsbaseret træning

Cyklen er udstyret med en træningscomputer, der viser de almindeligste træningsoplysninger som tid, hastighed, frekvens og distance. Desværre er det svært at forstå træningsdata i et mørkt rum, fordi displayet ikke har baggrundsbelysning. Det er også muligt at køre pulsbaseret træning, men pulsbånd medfølger ikke og skal købes separat. Træningscomputeren har ingen forprogrammerede træningsprogrammer, men derimod gemmes de tyve sidste træningspas. På den måde kan man få overblik over, hvor langt og hvor hurtigt, man har kørt de enkelte gange. Desværre er træningerne ikke datostemplede, så det kan være svært at vide, hvornår de fandt sted.

Stabil konstruktion med gode indstillingsmuligheder

CRS 3 har et kraftigt stel og står stabilt på jorden, selv ved høj belastning. Spinningcyklen har specielle fødder, der kan justeres, så den også står stabilt på ujævne underlag. Den er udstyret med en eksklusiv sadel, der er forholdsvis hård, men rigtig behagelig selv under længere træningspas. Det er enkelt at justere sadel og styr både lodret og vandret, men lidt vanskeligere at vinkle sadlen, fordi det kræver en svensknøgle. Desværre er den lodrette indstilling ikke trinløs for hverken styr eller sadel, hvilket mindsker chancen for at finde den perfekte højde en del. Sadlens maksimumshøjde er tilstrækkelig til personer, der er op til ca. 190 cm høje.

Brug nettet som hjælpemiddel

For nybegyndere, er det ikke helt nemt at finde frem til og forstå, hvilken indstilling der passer lige til dig. Det er positivt, at der findes masser af gode filmklip på nettet, der viser, hvad man skal tage højde for ved indstilling af en spinningcykel.

Robust men pæn

I det store hele er FINNLO Speedbike CRS 3 en stille, velbygget og pæn spinningcykel. Designet gør den behagelig at kigge på, og konstruktionen er ergonomisk gennemtænkt. Vi savner baggrundsbelysning på displayet og træningsprogrammer i træningscomputeren. Spinningcyklen er god, hvis du har planer om at køre spinning derhjemme og skal bruge en stabil og veludstyret spinningcykel, som også er behagelig for øjet.

Gode indstillingsmulighederindbygget flaskeholder
Ikke baggrundsbelyst displayingen træningsprogrammer

4. FINNLO Speedbike CRT

Stille og i høj kvalitet med ergonomiske fordele og SPD-beslag

Svinghjul: 25 kg Drev: Rem Modstand: Trinløs justering Sædejustering: Lodret: 27 cm | Vandret: 11 cm Styrjustering: Lodret: 13,5 cm | Vandret: 10 cm Maskinvægt: 63 kg Maks. brugervægt: 150 kg Mål (Længde): 132 kg Mål (Bredde): 51 kg Mål (Højde): 120 kg Pedaler: SPD Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Finnlo SpeedBike CRT

FINNLO Speedbike CRT er stabil med høj byggekvalitet, stor brugervenlighed og integrerede SPD-beslag. Til forskel fra mange andre modeller justeres måde sæde og styr trinløst både vandret og lodret. Dette giver brugeren gode muligheder for nemt og hurtigt at finde en ergonomisk siddestilling, hvilket mindsker risikoen for skader.

Sadlen kan desuden vinkles – en fordel ved længere træningspas, da man ofte sidder længe i samme stilling. Med den trinløse drejejustering ændres modstanden hurtigt, og cyklen reagerer med det samme. Justeringshjulet er tilgængeligt fra alle tænkelige positioner.

En solid spinningcykel, der falder på målstriben

Speedbike CRT er dejligt føjelig at cykle på, og takket være remdrevet er den meget støjsvag. Den er udstyret med en eksklusiv, behagelig sadel, holder til vandflaske og en enkel træningscomputer. Træningscomputerens display er ikke baggrundsbelyst, hvilket desværre gør det ulæseligt i et mørkt lokale

Speedbike CRT er desværre lidt svær at flytte, da transporthjulene virker skrøbelige, især på ujævnt underlag. Det havde også været rart med en holder til tablet/telefon, da der i dag er gode muligheder for at køre spinningpas via eksempelvis Youtube.

For at være på forkant kunne cyklen også have været kompatibel med en digital platform for at muliggøre overførsel af data til en app. Men Speedbike CRT er alligevel en bekvem cykel i høj kvalitet med mange fordele.

Trinløs indstilling af sadel og styrSPD-beslaggulvnivellering
Dårlige transporthjulikke baggrundsbelyst display

5. Christopeit Sport XL2

Prisgunstig og stabil spinningcykel med stort svinghjul og træningscomputer

Svinghjul: 15 **Modstand:**Trinløs **Justering: ** æde: Lod- og vandret | Styr: Lodret Maskinvægt: 43 kg Maks. brugervægt: 130 kg Mål (Længde): 110 kg **Mål (Bredde):**50 kg Mål (Højde): 122 kg **Drivsystem:**Kæde Pedaler: Standard Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Christopeit Sport XL 2

XL2 er en spinningcykel i lavprisklassen fra den tyske producent Christopeit Sport, som også har fremstillet den testvindende motionscykel AL2. XL2 har et helt OK design, en forholdsvis gedigen konstruktion og høj maskinvægt for en lavprismodel. Det gør også, at cyklen er stabil at sidde på, så længe man ikke er alt for høj.

En spinningcykel til en fair pris

Styret kan kun indstilles i højden, hvilket er normalt på billigere spinningcykler. Derimod kan sadlen indstilles både lod- og vandret, men det er ganske vist også normalt på spinningcykler. XL2 har en træningscomputer, og selvom den er af en enkel type, så er træningscomputere på spinningcykler i det hele taget noget, man normalt kun finder på mere eksklusive modeller.

Med tanke på dens lave pris er XL2 en prisgunstig spinningcykel og et interessant alternativ, hvis man har et begrænset budget.

Lav prisrobust og stabilgedigent svinghjulhar træningscomputer
Styr kan ikke indstilles vandret

6. Titan Life Trainer S11

Billig og praktisk spinningcykel med træningscomputer

Svinghjul: 13 kg Drev: Rem Modstand: Manuel justering Sadeljustering: Lodret: 20 cm | Vandret: 8 cm Styrjustering: Lodret: 13 cm Pedaler: Clips Maskinvægt: 33 kg Maks. brugervægt: 125 kg Mål (LxBxH): 109x50x108 cm Transporthjul: Ja Garanti: 3 år

Titan Life Trainer S11

Titan Life Trainer S11 er en spinningcykel i lavprisklassen med træningscomputer og høj brugervenlighed. Det er forholdsvis nemt at finde en god, ergonomisk siddestilling, så man kommer hurtigt i gang med træningen. Den drivs med en rem, og modstanden er tilstrækkelig udfordrende, selv for en veltrænet person. Remdrevet burde gøre cyklen meget støjsvag, men desværre højrer man en monoton lyd, når man sætter lidt modstand på, hvilket kan virke irriterende.

Afpillet træningscomputer

S11 er udstyret med en enkel træningscomputer med nogle få knapper. Træningscomputeren kan vise de mest nødvendige træningsoplysninger som tid, distance, hastighed og kalorieforbrug. Desværre mangler den baggrundsbelysning, så i et dårligt oplyst lokale er det svært at holde overblikket over sin træning.

Modstanden er enkel at justere med det trinløse hjul, hvilket er praktisk, når man er rigtig udmattet, og det skal være så nemt som muligt. Vi kan godt lide, at pedalerne er udstyret ned clips, fordi det giver et bedre tråd ved høj belastning og mindsker risikoen for skader.

Mobil med begrænset siddehøjde

S11 har som de fleste andre spinningcykler to transporthjul, som her er placeret foran på cyklen. Dens maskinvægt er desuden lav, så den er meget nem at flytte. Desværre gør det også, at cyklen blive en smule ustabil ved høj pedalfrekvens. Den har en lækker sadel, der også fungerer godt under længere træningspas. Vi kan godt lide formen på styret, der tilbyder flere forskellige greb, og det er nemt at skifte stilling under træningen. For personer over ca. 185 cm er der overhængende fare for, at sadlens maksimumshøjde er for lav til en optimal siddestilling. Titan Life Trainer S11 henvender sig til korte og middelhøje motionister, som vil have en flot og billig spinningcykel med clips. Cyklens størrelse gør, at den passer fint i et hjem med begrænset plads.

Let at flytteTræningscomputer inkluderetclips
Ikke baggrundsbelyst displayirriterende modstandslydustabil ved høj pedalfrekvens

Mere om spinningcykler

Spinningcyklen er i dag blevet et almindeligt syn i de fleste motionscentre, hvor den anvendes til såkaldte spinningtimer, som er instruktørledede gruppetræninger. Spinningcyklen er på det seneste også blevet stadig mere populær til træning i hjemmet, og et stigende antal af de træningscykler, der sælges til hjemmebrug, er spinningcykler.

Det er der sikkert flere årsager til, men det er nok en vigtig faktor, at mange nu er vant til spinningcyklen fra motionscentret. Når man først har vænnet til sig spinningcyklens naturtro, trinløse modstand og måske også det højere træningstempo, kan en traditionel motionscykel føles stiv og kedelig.

Forskelle sammenlignet med motionscykel

Hvad adskiller spinningcyklen fra motionscyklen? Den tydeligste forskel er nok, at spinningcykler har en anden modstandstype end motionscykler. Modstanden på træningscykler genereres af et svinghjul, og på spinningcykler er det betydeligt kraftigere end på motionscykler.

Det er til dels for at kunne holde til den højere belastning fra det tunge svinghjul, at stellet på spinningcykler som regel er betydeligt kraftigere og mere stabilt konstrueret end på motionscykler. Men det er også, fordi spinningcyklen skal kunne tåle hårdere håndtering, f.eks. at man står op og cykler under træningen.

Motionscyklens modstand reguleres elektronisk med knapper på et kontrolpanel, mens spinningcyklens modstand reguleres manuelt ved at dreje på et greb. Spinningcyklen har en mere naturtro modstand, som efterligner kørsel op og ned ad bakke på en måde, som ikke er muligt for en motionscykel.

Til forskel fra modstanden på motionscyklen kræver spinningcyklens modstand ingen strøm, hvilket gør den lettere at placere, da der ikke er brug for ledninger og tilslutning til en stikkontakt. Spinningcyklen har normalt heller ingen træningscomputer, som beregner kalorier, puls, distance osv. Motivation og tempo kan i stedet holdes oppe ved, at man for eksempel cykler til musik, og lader rytmen bestemme tempoet.

Til visse spinningcykler er det dog muligt at købe en enkel træningscomputer som tilbehør, og til mere luksuriøse modeller følger den med. For at sikre den bedst mulige træningsstilling er det muligt at indstille både sadel og styr på en god spinningcykel såvel i højden som fremad eller bagud. På en motionscykel kan man normalt kun justere sadlens højde.

Bedste spinningcykel til dig

Vores test af spinningcykler inkluderer de mest populære spinningcykler netop nu, men også spændende nyheder. Hvis du har bestemt dig for at købe en spinningcykel, bør du stille dig selv følgende spørgsmål.

For at bestemme, hvilken model der er bedst til netop dine behov, bør du stille dig selv nogle grundlæggende spørgsmål:

  • Hvor ofte skal spinningcyklen anvendes?

  • Hvilke forventninger har jeg til ydeevne, funktioner og kvalitet?

  • Hvor mange penge kan jeg forestille mig at bruge på spinningcyklen?

Når du er kommet frem til dine svar på disse spørgsmål, er du kommet et godt stykke af vejen til at vælge den spinningcykel, som passer bedst til dig. Vi har inddelt de forskellige modeller i tre prisklasser i henhold til følgende:

"Lavpris"-klassen: Under 4.000 kr. I denne prisklasse finder man de enkleste og letteste modeller. Med deres lavere svinghjuls- og maskinvægt er de ikke lige så stabile og robuste som dyrere modeller.

Sadlen kan oftest indstilles både lodret og vandret, men styret kan oftest kun indstilles i højden. Den gennemsnitlige lavprismodel er ganske enkelt mindre bekvem end dyrere spinningcykler, men giver alligevel mulighed for en effektiv træning.

"Mellem"-klassen: 4.000-8.000 kr. Denne prisklasse er kendetegnet ved tungere, mere stabile og holdbare modeller med kraftigere svinghjul og højere maskinvægt. Normalt kan både sadlen og styr indstilles både lod- og vandret for at opnå den bedste træningsstilling.

Mellemklassen er den populæreste prisklasse, fordi den højere pris giver en cykel af højere kvalitet. Samtidig er prisen stadig inden for gennemsnitsforbrugerens rækkevidde.

"Pro"-klassen: Over 8.000 kr. Den mest eksklusive prisklasse er kendetegnet ved meget eksklusive og velkonstruerede modeller, som kan holde til hård, hyppig og langvarig brug. Materiale og konstruktion er normalt af højeste kvalitet.

Maskinvægten er som regel høj eller meget høj, og det samme gælder svinghjulets vægt. Kombineret med høj stabilitet, gode indstillingsmuligheder og en meget god modstand er promodellerne ikke kun de mest holdbare, men også de mest bekvemme.

Vi har givet modellerne point efter prisgunstighed, og karaktererne afspejler derfor, hvor meget valuta vi synes, at man får for pengene.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os