Opdateret
Lige så snart solen skinner – har vi en is i hånden. Danskerne er VILDE med med is, og faktisk er vi blandt de mest isspisende nationer i hele verden. Findes der noget bedre end en isvaffel med 3 kugler og guf på toppen? Ja… det skulle da lige være hjemmelavet is. Så det anbefaler vi at du prøver.
Det behøver hverken at være svært eller særlig kompliceret at lave sin egen is. Udvalget af ismaskiner er stort, og med en god model er det nok at spekulere over, hvilken smag man har lyst til i dag.
Hvad man skal tænke over, når man vælger ismaskine og laver sin egen in:
Ismaskiner fås i alle prisklasser, og der er en grund til den store variation i prisen. De enklere modeller består ofte af en skål, der skal sættes i fryseren for at blive tilstrækkelig kold til ismassen, så man skal identificere sin lyst til hjemmelavet is i god tid inden fremstillingen – og ikke mindst: Man skal have plads i fryseren til en kæmpe skål. Derefter er det tid til at tage ismaskinen i brug og blande ingredienserne til isen.
Vælger man i stedet en ismaskine med indbygget kompressor, så fryser maskinen isen, mens den tilberedes, så isen ofte er klar til servering allerede efter en times tid.
Der er vel egentlig ingen grænser, når man skal sætte smag på sin egen is. Friske bær fra haven, eller måske ens favoritslik? Det er helt op til dig og dine smagsløg, hvad du vil servere til dessert i aften. Men for at opnå den rette konsistens, anbefaler de erfarne brugere af ismaskiner, at opskrifter med kondenseret mælk giver det absolut bedste resultat.
Ved hjælp af kondenseret mælk og fløde kan du desuden lave vidunderligt lækker is helt uden ismaskine. Også her giver den kondenserede mælk en dejligt cremet is, som du kan tilsmage, lige som du vil. Perfekt, hvis man har et lille køkken og mangler plads til endnu en køkkenmaskine.