• Tilbud
  • Guides
  • Om os
  1. Start
  2. Hjem & Husholdning
  3. Hvidevarer
  4. Komfur & Ovne
  5. Komfurer
  6. Induktionskomfurer
  7. Rustfrit stål Induktionskomfurer

Rustfrit stål Induktionskomfurer

Filtrer
  • Komfurer
  • Induktionskomfurer
  • Glaskeramiske komfurer
  • Gaskomfurer
  • Massepladekomfurer
Produktegenskaber
Strømforsyning
Mål

48 produkter

Rustfrit stål Induktionskomfurer Electrolux 500 SurroundCook LKR64001NX Rustfrit stål

Electrolux 500 SurroundCook LKR64001NX Rustfrit stål

4,3

InduktionskomfurBredde: 60 cm

4.740 kr.
9+butikker
Electrolux LKI66440NX Rustfrit stål

Electrolux LKI66440NX Rustfrit stål

4,5

InduktionskomfurBredde: 60 cm

6.734 kr.
9+butikker
INDUKTIONSKOMFUR

Almindelige spørgsmål

En induktionskogeplade er en kogeplade, der opvarmer gryder og pander ved hjælp af magnetisme, som skaber varme i gryder og pander via vibrationer. Det betyder, at det altså er selve panden eller gryden, der opvarmes, og ikke den plade, som gryden står på.

Et induktionskomfur er det klassiske køkkenmøbel, der kombinerer ovn og en induktionskogeplade. En fritstående induktionskogeplade er præcis, hvad det lyder som, nemlig en kogeplade uden ovn, der placeres i selve køkkenbordpladen.

  • En induktionskogeplade opvarmer maden hurtigere og med mindre energi sammenlignet med et klassisk komfur med masseplader eller en glaskeramisk kogeplade. Sammenlignet med et komfur med masseplader er en induktionskogeplade ca. 40 % hurtigere til at koge en liter vand. Gryderne kan meget hurtigt varmes op, og der går mindre energi til spilde.
  • Temperaturen kan reguleres meget hurtigt med induktion. Risikoen for at du kommer til at lade noget koge over eller brænder noget på ved et uheld er mindre.
  • En induktionskogeplade bliver heller ikke så varm som andre typer komfurer, hvilket minimerer risikoen for at brænde sig, hvilket er særligt godt, hvis der er børn i familien.
  • Induktionskogeplader er også meget nemme at holde rene. Den glatte og blanke glasoverflade gør dem nemme at tørre af. Da kogepladens overflade heller ikke er så varm som et traditionelt komfur, er det meget nemmere at tørre det, der er kogt over, af, uden at det brænder fast.
  • Hvor mange kogezoner du har brug for. Det normale er fire, men der findes også modeller med flere zoner og modeller med helt fleksible zoner.
  • Hvor mange varmeniveauer du kan vælge mellem. Det er en fordel at kunne justere varmen i små trin for at finde den ideelle temperatur.
  • Designet. Kogeplader fås både med eller uden kantbeskyttelse. Uden kantbeskyttelse er designet mere minimalistisk og lidt lettere at tørre af, men kanten er sart og kan nemt knække eller flække, hvis du taber noget på den.
  • Andre funktioner. Induktionskogeplader/-komfurer har en række andre funktioner. Automatisk slukning ved overophedning, timer, børnelås, LED-lys som viser, hvilke zoner der er tændt, og hvor varme de er m.m. Overvej, hvad der er vigtigt for dig, så du ikke betaler ekstra for funktioner, du ikke kommer til at bruge.

Tre tips, når du skal købe induktionskomfur

Et induktionskomfur er en samlet enhed med en induktionskogeplade på toppen og en ovn i bunden. Hvis du er på udkig efter en induktionskogeplade til indbygning, så kig her.

  • 60 centimeter er standardbredden for alle slags komfurer her er normalt plads til 4 kogezoner. Men de findes også i 50 cm.
  • Bredere komfurer på 70-90 centimeter … eller endnu bredere tilbyder mere plads i ovnen og på toppen samt flere kogezoner. Hvis du skal have nyt køkken, så kan du overveje et bredere komfur.
  • En ovn med pyrolyse er et populært valg, da den høje temperatur gør hele ovnrummet rent. Men der findes også damprengøring.
  • Med en flexzone (eller flere) er det lettere at tilpasse kogepladen til større gryder eller fade.
  • Hurtig opvarmning eller boost-funktion, gør det nemt at få vand i kog i en fart – selvom induktion er super hurtig i forvejen.

Induktion fungerer kun med magnetiske gryder og pander – sådan er det bare.

Du kan let teste dit køkkengrej ved at holde en køleskabsmagnet mod bunden. Du er på rette vej, hvis magneten hænger fast.
Men kogepladen tænder først, når kontaktfladen er stor og god nok. Så hvis bunden af gryden eller panden er skæv, så må du nok alligevel se dig om efter nyt køkkengrej.

Og her nørder Niels Borh instituttet igennem med hvordan en induktionskogeplade virker.

Annonce