27 produkter
Induktionskochfeld, Edelstahl
Lille, Rustfrit stål
Rustfrit stål, Ler
Alle materialer har deres fordele og ulemper. Nogle kan tåle en tur i opvaskemaskinen, andre er mere skrøbelige.
Resultatet af madlavningen er svær for andre materialer at hamle op med. Retter med tomat og mælkeprodukter kan dog få en bismag af jernet (især hvis gryden er dårligt vedligeholdt).
Emaljeret støbejern lukker overfladen, så du undgår smagen af jern.
Rustfrit stål er nemt at rengøre – og tåler opvaskemaskinen. Det tåler høje temperaturer, men maden kan let brænde på uden ekstra fedtstof.
Kobber opvarmes og afkøles hurtigt. Det betyder, at du let opnår en smagfuld stegeskorpe.
Aluminium varmes lynhurtigt op, men gryden skal have en belægning, så syreholdige fødevarer ikke angriber overfladen – eller salte fødevarer skaber afsmitning af aluminium til måltidet.
Visse egenskaber gør gryden nemmere at anvende.
Gryder med non stick-belægning modvirker, at maden ikke brænder på. Men belægningen må ikke ridses, da den i nogle tilfælde indeholder skadelige kemikalier.
En gryde med dampindsats er god til blandt andet fisk og grøntsager.
Støbejern giver en god varmefordeling til bagning – et optimalt valg som gryde til grydebrød.
Det er først og fremmest gryder i rustfrit stål, der tåler en tur i opvaskemaskinen.
En induktionskogeplade fungerer kun sammen med magnetiske gryder. Støbejern er magnetisk i sig selv, men andre materialer kræver en sandwichbund med et indstøbt lag af magnetisk jern. Vælg gerne en tykbundet gryde, så brænder maden ikke så let på og holder varmen længere.
Her giver Imerco flere gode råd om gryder.