45 produkter
Hvis du ikke mangler plads, så anbefaler vi, at du køber et dobbeltjern – så du kan bage to vafler samtidig. Det mindsker ventetiden for alle de sultne sjæle, store som små. Ulempen ved et dobbeltjern er, at det optager lidt mere plads.
Men selvom du kun guffer vafler i dit eget selskab, så er det alligevel værd at ofre den ekstra smule plads i køkkenskabet. Et vaffeljern, der kan opbevares på højkant er lettere at opbevare.
I dag findes der mange vaffeljern, som lader dig indstille temperaturen selv. Det betyder, at du nemt kan tilpasse bagetemperaturen, så du får lige præcis de sprøde vafler, som du foretrækker.
Med en lydindikator kan du beskæftige dig med noget andet, mens vaflen bager – uden at risikere fastbrændte vafler.
I dag findes der mange typer vaffeljern:
Klassiske vaffeljern i støbejern bruger ikke el, men sættes direkte på en varmekilde - genialt, hvis du vil kunne bruge dit vaffeljern til bålet eller på et gasblus.
Elektriske vaffeljern er næsten altid belagt med en non-stick belægning. Det modvirker, at vaflen sætter sig fast. Og så kan du undgå at tilsætte fedt, når du bager. Vaffeljern med aftagelige plader er ekstra lette at holde rene med opvask i hånden.
Et belgisk vaffeljern bager de lidt tykkere, oftest firkantede vafler. En sjov dessert med en kugle is eller jordbær med chokoladesovs – eller hvorfor ikke med lidt cremefraiche og kaviar?
Et skålformet vaffeljern bager vafler i – ja, i skålform. Fyld dem med is eller andet tilbehør og imponer dine gæsterne med desserten eller til middagen.
Hos Valdemarsro finder du en nem opskrift på vafler.
Tro det eller lad være, men det er faktisk muligt! Det er dog relativt besværligt… Du skal bruge en grillpande, godt med olie, og så skal du være forsigtig med, hvor meget af dejen, du hælder på af gangen. Jo mere dej, des længere tid tager det, men jo længere tid, der går, des større er chancen for, at dejen også brænder fast.
Det kræver lidt øvelse, men det kan godt lade sig gøre!
For at gøre et vaffeljern rent, så skal du først trække stikket og lade det køle af. Herefter er det smart at rengøre med køkkenrulle, for at fjerne resterende dej. Når det er gjort, så tager du en fugtig klud (ikke våd, kun fugtig), og lige kører henover de sidste rester. Derefter er det bare et stykke køkkenrulle igen for at sikre, at jernet er tørt - det var det!
Et vaffeljern bliver meget varmt. Der er en del varians, afhængig af hvilket jern, man har. Generelt set, så bliver de varme nok til, at man skal holde fingrene væk. Det skal også siges, at de vaffeljern, der bliver meget varme, typisk laver mere sprøde og gyldne vafler, hvorimod dem med en lavere temperatur laver mere blege og bløde vafler.
Næsten alle moderne vaffeljern har det, der hedder en “non-stick coating”. Det afhjælper præcis problemet. En non-stick coating kan dog ødelægges, hvis du bruger en metalspartel, så pas på du ikke får ridset overfladen, når du fjerner dine vafler. Hvis du ejer et vaffeljern, der ikke har non-stick coating, så bare husk at bruge godt med olie - det afhjælper også problemet.
Det bedste vaffeljern er det vaffeljern, som passer til præcis dine behov. I bund og grund er det store spørgsmål, du skal stille dig selv: Hvilken type vafler, vil jeg gerne lave?
Overvej især formen på vaflerne og om du skal kunne lave flere på én gang.