25 produkter
En elgrill bruger ikke åben ild, men der skal en del strøm til for at opnå en høj grilltemperatur. Det stiller blandt andet krav til dine faste elektriske installationer – og beskyttelse mod fugt, når du bruger din elgrill udendørs under åben himmel.
Men også en eventuel forlængerledning skal kunne tåle fugt og den høje belastning. Især kabeltromler skal rulles helt ud, så ledningen ikke overopheder inde i tromlen.
Et kraftigt ryk i ledningen kan også få grillen til at vælte. Din elgrill skal derfor altid stå stabilt, og ledningen må ikke ligge i vejen.
Der findes to forskellige varianter af elgrill:
Strålingsgrill, hvor varmekilden er placeret i bunden og stråler opad (som en almindelig grill)
Kontaktgrill, der fungerer mere som en stegeplade.
En elektrisk grill giver ikke den samme klassiske grillede røgsmag som en grill med trækul, men det gør en gasgrill jo heller ikke. Hvis røgsmagen er et ønske, så må du tage andre midler i brug.
Røgsmuld. Hvis du har en elgrill med låg, så kan du bruge en røgboks med udblødte træflis for at få en røget smag.
Marinade med røgsmag. Du kan pensle en grillsovs eller marinade med røgsmag på kødet under tilberedningen (eller marinere kødet før tilberedningen) for at få en mere røget smag.
Røgsmag på flaske Der findes også røgessens på flaske, som du kan dryppe i din sædvanlige marinade.
Her har XL-byg.dk skrevet fordele og ulemper ved elgrill i forhold til gas og kul.