• Tilbud
  • Guides
  • Om os
  1. Start
  2. Hjem & Husholdning
  3. Køkken
  4. Køkkentilbehør
  5. Køkkenudstyr
  6. Skærebrætter
  7. Rød Skærebrætter

Rød Skærebrætter

Filtrer
  • Køkkentilbehør
  • Køkkenudstyr
  • Køkkentermometre
  • Køkkenrulleholdere
  • Krydderikværne
  • Skrællere, Hakkere & Rivejern
  • Skærebrætter
  • Køkkenredskab
Produktegenskaber
Mål

33 produkter

Rød Skærebrætter Hay M Skærebræt 30cm
Trender

Hay M Skærebræt 30cm

Rektangulær, Plast, Rød

142 kr.
7butikker
Rød Skærebrætter Joseph Joseph Cut & Carve Plus 29x41 cm - Rød Skærebræt

Joseph Joseph Cut & Carve Plus 29x41 cm - Rød Skærebræt

Rektangulær,Non-slip, Rød, Pink

220 kr.
5butikker
Rød Skærebrætter Inde 24,4 Skærebræt

Inde 24,4 Skærebræt

Rektangulær, Rød

612 kr.
6butikker
Rød Skærebrætter Hendi HACCP, Beidseitig nutzbar Schneidebrett
Trender

Hendi HACCP, Beidseitig nutzbar Schneidebrett

Rechteckig, Kunststoff, Rot

95 kr.
2butikker
Hendi HACCP, Beidseitig nutzbar, eine Schneidebrett

Hendi HACCP, Beidseitig nutzbar, eine Schneidebrett

Rechteckig, Kunststoff, Rot

359 kr.
3butikker

Tre tips, når du skal købe et skærebræt

De to mest brugte materialer er træ og plast, for de er begge skånsomme mod dine køkkenknive.

  • Et skærebræt af træ er både et miljøvenligt valg – men også et hygiejnisk valg. Kommer det med hygiejnen bag på dig? Træ er antibakterielt i sig selv, men det tørrer også bakterierne ud, så de ikke kan overleve. De mikroskopiske stykker træ, som frigives, når kniven rammer skærebrættet, nedbrydes uden problemer i naturen. Men træ tåler ikke en tur i opvaskemaskinen.

Hos Trae.dk har de skrevet om hygiejniske skærebrætter af træ, og så tænker du måske … “Ja! Det er da klart at Træ- og møbelindsutrien siger det”. Men det gør Teknologisk institut også.

  • Et skærebæt af plastik er både let at håndtere og tåler en tur i opvaskemaskinen. Det kan også være smart med et sæt med forskellige farver – én farve til hver sin fødevare. Plastik har dog en miljømæssig udfordring, fordi det afgiver mikroskopiske stykker plast i takt med at knivene slider skærebrættet – og når det vaskes op.

  • Marmor, skifer, stål eller glas er bedst til anretning, da de kan ødelægge dine knive.

Det mest hygiejniske er at have flere forskellige skærebrætter, især så du holder kød, grønt og smøring af madpakker adskilt.

Råvarer som fisk, ost og løg er slemme til at afgive smag til det, som efterfølgende skæres på skærebrættet.

Det kan være praktisk med en holder eller et stativ, der passer til dine skærebrætter.

  • En saftrille leder kødsaft eller vand fra grøntsager væk fra skærefladen, og modvirker spild på køkkenbordet.
  • Et skærebræt med skuffe er lidt højere, for at gøre plads til en skål eller bakke, som kan trækkes ud. Skålen kan bruges til at skrabe affald ned i, eller at opsamle kødsaft og vand.
  • Håndtag gør det lettere at få fat på og flytte dit skærebræt.
  • Et skærebræt med gummifødder står bedre fast, men det er lidt upraktisk, hvis du vil bruge begge sider.
Annonce