1000+ produkter
Et godt headset til gaming er et der, ligesom mange andre produkter, opfylder lige præcis dine krav. Kravene varierer højst sandsynligvis efter, hvilke typer spil, du spiller. For eksempel, hvis du spiller meget Counter-Strike: Global Offensive, så er det måske værd at overveje et headset, der kan simulere 7.1 surround-sound, så du får et mere præcist lydbillede af, hvor din modstander befinder sig.
Det er også vigtigt at huske, at pris og kvalitet typisk hænger sammen. Selvom nogle billigere headsets sagtens kan deres kram, så kan det ofte bedst betale sig på længere sigt at investere 800+ kr. På den måde får du et kvalitets-lydbillede, gode materialer, og et produkt, der er bygget til at klare sig igennem mange år.
Inden man køber et headset til gaming, så er der flere ting, der er værd at forholde sig til. Vi har samlet en lille huskeliste her med spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du køber:
Der er flere producenter på markedet i dag, som er utrolig kvalitetsbevidste om deres headsets. Nogle brands, der især er værd at nævne er SteelSeries, Razer, HyperX, EPOS, Audeze og AudioTechnica.
Det er selvfølgelig lidt en præference, hvad man foretrækker - især når det kommer til visuelt udtryk - men vælger man et gaming headset fra et af disse firmaer, så kan det ikke gå helt galt.
(Bemærk: Ingen af ovenstående firmaer har gjort noget, for at blive nævnt her. Dette er udelukkende skribentens mening efter 20+ år med gaming som en seriøs hobby)
Nej, man behøver faktisk ikke et “gaming headset”. Det er blevet mere og mere populært at købe høj-kvalitets-headset, der ikke er bygget til gaming. Det kunne for eksempel være ved at købe et studie-headset og så købe en modular Bluetooth mikrofon, som man så sætter på siden af headsettet og kobler til sin PC.
Det er en lidt mere kompliceret proces, da det typisk også kræver en dedikeret DAC (Digital to Analog Converter) og forstærker til de kraftigere headsets, men resultatet er også, at du får en bedre lydoplevelse. Du kan se de relevante produkter her. Om lydforskellen er stor nok til, at det kan svare sig, er dog op til den individuelle. Nogle folk vil mene, at det er den eneste rigtige måde at gøre det på, hvor andre mener, at forskellen bare ikke er stor nok.
Bemærk dog, at lige meget hvad, så bliver det en dyrere oplevelse, end bare at købe et godt gaming headset.