54 produkter
En fonduegryde eller caquelon, som den også kaldes, kan fremstilles i forskellige materialer. Nogle af dem passer bedst til ost, andre til kød, fisk eller grøntsager.
En fondue af støbejern holder i princippet evigt. Den holder temperaturen jævn og stabil, hvilket gør den velegnet til tilberedning af kød. Til ostefondue skal gryden være emaljeret – ellers får maden en smag af jern. Støbejernsgryder tåler ikke maskinopvask eller opvaskemiddel. Gør den ren under varmt vand (ikke kogende), og smør gryden med et tyndt lag olie, når gryden er tør.
En fondue af keramik er perfekt til at smelte ost og chokolade i. Den varmer langsomt op, og det er nemt at justere varmen – så indholdet ikke brænder på.
En fondue i rustfrit stål bruges bedst til fondue med olie eller bouillon, da den opvarmes hurtigere. Den er velegnet til tilberedning af fisk, grøntsager og kød. Men hvis gryden ikke har en non stick-belægning, så risikerer du, at ost og chokolade brænder på.
Hvis du vil lave en omgang chokoladefondue, så bør du vælge en fonduegryde med vandbad. Her smelter chokoladen uden at brænde på. Du kan også stille et fyrfadslys under gryden, lyset giver tilpas varme til at holde chokoladen flydende.
Det mest almindelige er, at gryden har en klassisk brænder under sig – gas eller sprit. Men der findes også en elektrisk fonduegryde. Risikoen for brand er meget mindre med el, men en klassisk brænder er ofte hyggeligere.
Vi anbefaler, at du vælger en justerbar opvarmningsform, så du mindsker risikoen for, at maden brænder på.
Hos HurtigMums.dk fandt vi mere inspiration til fondue.