66 produkter
Det er ikke alle saunaovne, der tåler vand. Så beslut dig på forhånd for, om du vil have en saunaovn med damp og mulighed for herlig gus.
En elektrisk saunaovn er det mest almindelige, nok fordi den er den enkleste form for opvarmning. Der kræves hverken skorsten eller brænde. Med en timer kan du forvarme saunaen, før du skal bruge den. Du kan endda koble en elektrisk saunaovn på wifi, og styre den via en app.
En brændefyret saunaovn er toppen af poppen for en del saunaentusiaster. Varmen opleves ofte som mere behagelig, og så er det hyggeligt med selve ilden. En brændefyret sauna kræver dog en skorsten, stor forsigtighed og at du altid skal have tørt brænde til rådighed.
Saunaens størrelse er afgørende for, hvilken kapacitet din saunaovn bør have.
En elektrisk saunaovn tænder og slukker med en termostat, så her er en lidt for stor ovn bedre end en alt for lille ovn.
Med brænde vil en for stor saunaovn dog blive meget svær at kontrollere.
En lille sauna på 2 kubikmeter bør have en ovn med en effekt på 2,2 kW. En sauna med en volumen på 6-7 kubikmeter har brug for 6 kW. En stor sauna på 16-20 kubikmeter kræver en ovn på omkring 16 kW.
Man kan få meget alvorlige forbrændinger, hvis man glider og rammer saunaovnen. Derfor bør der være afskærmning omkring saunaovnen. Af hensyn til brandsikkerheden er det også vigtigt at montere en beskyttelsesplade mellem saunaovnen og væggen.
Handyman.dk giver her tips til at bygge din egen sauna.