På PriceRunner hjælper vi dig med at finde den bedste røgalarm til dine behov. Vores kategori indenfor røgalarmer giver dig mulighed for at sammenligne priser på mange forskellige modeller og mærker. Ved at bruge vores nyttige filtre kan du nemt sortere efter funktioner som batterilevetid, lydstyrke og sensortype. Du kan også læse brugeranmeldelser for at få en bedre forståelse af, hvad andre mener om de forskellige røgalarmer. Vi guider dig gennem hele processen, så du hurtigt og nemt kan finde den røgalarm, der passer bedst til dit hjem og dine præferencer. Start her for at sikre dit hjem med en pålidelig røgalarm, der matcher dine specifikke krav.
200+ produkter
I alle nyopførte boliger (fra 2004 og frem) er der et krav om mindst én centralt placeret røgalarm, som skal være forbundet via 230 volt. Når en ældre bolig renoveres, så kan det også medføre et krav 230V røgalarmer.
Over 80% af dødsfald i forbindelse med røg og brand i boliger sker i boliger uden en fungerende røgalarm – men der ikke et krav om røgalarmer i alle boliger.
En serieforbundet røgalarm alarmerer de øvrige alarmer i systemet (trådløst eller via kabel), så hele huset bimler og bamler.
Det betyder, at hvis der opstår røgudvikling på børneværelset, så vil alle andre alarmer også gå i gang (eksempelvis i forældrenes soveværelse).
Nogle har endda forskel på hyletonen fra den først aktiverede røgalarm til de øvrige. Så kan du hurtigere finde frem til lokalet, hvor alarmen blev udløst.
Enkelte røgalarmer kan også blinke med kraftigt lys til personer med nedsat hørelse, eller sende signal til en vibrerende enhed, som kan placeres under hovedpuden.
P.S.: En røgalarm blinker for at vise dig, at der er strøm på. Og en røgalarm hyler aldrig uden grund – den tror, der er fare på færde. Minimer fejlalarmer ved at teste og støvsuge dine røgalarmer jævnligt (læs manualen) – husk ekstra batterier.
Hovedstadens beredskab har skrevet flere gode råd om røgalarmer.
Dette afhænger af, om du har en optisk eller en ioniserende røgalarm. Begge alarmer er almindelige, men den optiske brandalarm er den mest almindelige i Sverige. Den optiske røgalarm er baseret på fotoceller, der reagerer på røg. En ioniserende røgalarm er normalt dyrere end den optiske.
Så længe du ikke bor i en etværelses lejlighed, anbefales det næsten altid at have mere end en røgalarm. Du skal have fire eller fem røgalarmer i en lejlighed med tre soveværelser, men i en villa med tre soveværelser skal du have seks eller syv af dem.
Nogle røgalarmer kan tilsluttes hinanden, hvilket er en smart løsning, da alarmen kan høres tydeligt i alle rum og ikke kun der, hvor ilden er startet. Forsikringsselskaber anbefaler, at du placerer røgalarmerne i dit hjem i en maksimal afstand af 12 meter fra hinanden.
En gennemsnitlig røgalarm dækker 60 kvadratmeter, og du skal også sørge for, at dækningsområdet har lidt overlapning. Hvis dit hjem har mere end ét rum, er det derfor anbefalet at placere mere end én røgalarm. Det er meget vigtigt at have en røgalarm i eller i nærheden af dit soveværelse, da det normalt er, mens du sover, at du risikerer ikke at opdage en brand.
Ja, det skal du. Det anbefales at teste din røgalarm en gang om måneden. Hvis du har været væk hjemmefra i længere tid, skal du sørge for, at røgalarmen fungerer, når du er hjemme igen. Røgalarmer kan holde i lang tid, men det er en god ide at udskifte dem med en ny hvert 10. år eller deromkring. Hvis din røgalarm begynder at virke underlig, eller hvis alarmen fortsætter uden grund, skal du selvfølgelig også udskifte den med en ny.
Nej, ikke rigtigt. Det kan dog være en god ide at rense røgalarmen nu og da. Du kan bruge en støvsuger til at fjerne støv eller bruge en blød børste til at feje den ren og derefter tørre den af med en fugtig klud.